تمام برنامه های عمرانی باید ارزیابی شود
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: با آغاز اجرای طرح استراحت جنگل تمام برنامه های عمرانی و جاده سازی پیش از اجرا باید ارزیابی شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ناصر مقدسی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه برخی جاده های جنگلی بر اساس نیاز ایجاد می شود درباره تاثیر اجرا و ساخت جاده تهران - شمال افزود: این طرح در داخل عرصه های طرح جنگلداری نیست و بخشی از آن از این طرح ها عبور می کند که باید ارزیابی شود.
وی دفن زباله در جنگل های شمال را از تهدیدات این عرصه ها دانست و گفت: سازمان جنگل ها ، مراتع ، آبخیزداری با دفن زباله در عرصه های جنگلی مخالف است و تاکنون در مقابل اجرای این اقدامات به شدت مقاومت کرده است.
قائم مقام سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: با اجرای طرح استراحت جنگل و توقف بهره برداری دیگر هیچکدام از طرح های عمرانی نمی تواند با ساز و کار گذشته اجرا شود.
مقدسی گفت: عبور از مناطق جنگلی نباید به شکل گذشته باشد و باید متوقف شود .
وی افزود: طرح استراحت جنگل باید با همکاری نهادهای امور زیربنایی و توسعه کشور و مسئولان سه استان اجرایی شود.
قائم مقام سازمان جنگل ها ، مراتع، آبخیزداری گفت: در آینده با هر اجرای طرح عمرانی در عرصه های جنگلی موافقت نمی کنیم و باید برای عبور جاده از عرصه های جنگلی از پل استفاده شود به هر صورت باید جنگل حفظ شود.
مقدسی افزود: طرح استراحت جنگل را چه بخواهیم و چه نخواهیم باید اجرا کنیم آمار و ارقام نشان می دهد اگر الان اجرا نکنیم تا 10 سال دیگر شرایط جنگل ها زبان گویای توقف بهره برداری خواهد بود.
وی توسعه زراعت چوب را از دیگر برنامه های اجرای طرح استراحت جنگل دانست و گفت: تاکنون در 220 هزار هکتار از اراضی شمال کشور طرح زراعت چوب اجرا شده و قرار است تا 5 سال آینده 75 هزار هکتار دیگر نیز اضافه شود.
قائم مقام سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد : اعتقاد کامل دارم که بهره برداری مختص جنگل های دست کاشت و صنعتی است و از جنگل های طبیعی نمی شود و نباید بهره برداری کرد.
مقدسی افزود: اجرای طرح های بهره برداری و جنگل داری آسیب پذیری را در زیست بوم مناطق جنگلی بالا برد.
وی گفت : دامداران ، روستائیان ، بهره برداران معادن و احداث 7 هزار کیلومتر جاده در این عرصه ها زیست بوم جنگل را شکننده کرده است.
قائم مقام سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری افزود: متاسفانه بخشی از جنگل های زاگرس در استان فارس به جنگل های تنک ایران و تورانی تبدیل شده است این روند جنگل های شمال را نیز تهدید می کند.
*تا کنون 15 مجوز بهره برداری از جنگل لغو شده است
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع، آبخیزداری گفت: تاکنون 15 مجوز بهره برداری از جنگل های شمال در مساحت 140 هزار هکتار لغو شده است.
ناصر مقدسی با اشاره به اینکه از این پس دیگر قراردادهای بهره برداری از عرصه های جنگلی تمدید نخواهد شد افزود: استقرار کارخانجات و صنایع بزرگ چوب بری در عرصه های جنگلی نامتناسب و اشتباه بوده است و از این پس جایی برای صنایع بزرگ در عرصه های جنگلی شمال وجود ندارد.
وی گفت: مواد اولیه و مورد نیاز کارخانجات بزرگ که در 10 تا 20 سال اخیر ایجاد شدند باید از واردات چوب تامین شود.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: کارخانجات چوب بری صنعتی درکنار جنگل هاست که دهانش را برای بهره برداری از جنگل باز کرده است و برای زارعت چوب نیز به خود زحمت نمی دهد.
مقدسی تاکید کرد: پایه روند فعالیت کارخانجات بزرگ را بررسی کنیم و جانمایی این صنایع در شمال کشور باید اصلاح شود.
وی گفت: در طرح استراحت جنگل توسعه کارگاه های کوچک محلی با استفاده از زراعت چوب و کاهش ارقام سریع الرشد ادامه دارد و فعالیت های آنها مشکلی ندارد.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: برای واردات چوب باید بنادر تجهیز و ضوابط قرنطینه ای نیز به سختی و بادقت اجرا شود باید برای حفظ عرصه های جنگلی زیر ساخت های واردات را متحول کنیم .
مقدسی تصریح کرد: در طرح استراحت جنگل استقرار صنایع بزرگ جایی ندارد و ایجاد این صنایع اشتباه بود.
وی گفت: ما به قاچاق چوب و برداشت غیر مجاز از عرصه های جنگلی اذعان داریم و باید این روند را کنترل کنیم.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: اگر می خواهیم شاهد قاچاق چوب از جنگل ها نباشیم باید قد و قواره این سازمان مناسب با اجرای طرحهای ملی حفاظت باشد و برای حاکمیت حفظ منابع طبیعی کاملا جا بیفتد.
مقدسی گفت: زمانی که برای حفاظت از هر 65 هزار هکتار عرصه جنگلی فقط یک فرق با آن داریم باید شاهد قاچاق و تخریب هم باشیم.
وی افزود: متاسفانه میل به تصرف و تصاحب عرصه های جنگلی دولتی زیاد است .
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: در طرح 10 ساله استراحت جنگل بهره برداری از 2 میلیون هکتار از عرصه های جنگلی بطور کامل متوقف و طرحهای مدیریت حفاظتی اجرا می شود.
مقدسی ابراز امیدواری کرد: 300 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح استراحت جنگل تامین شود.