رد پای سندروم پای بی قرار در خوابهای شبانه
بسیار اتفاق میافتد افراد نوعی ناراحتی و بیقراری در پاهای خود احساس میکنند که این احساس ناخوشایند با راه رفتن یا مالش برطرف میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، از آنجایی که این سندروم معمولاً پا را در هنگام خواب تحت تأثیر قرار میدهد، نوعی از اختلالات خواب به شمار میآید.
براساس مطالعات انجام شده، سندرم پای بی قرار در هر سنی میتواند شروع شود و با گزگز کردن پا آغاز می شود.
افراد مبتلا به سندرم پای بی قرار دچار احساسی ناراحت کننده در پاها (بعضی اوقات در دست یا سایر اعضای بدن) هستند و برای رهایی از این بی قراری اقدام به حرکات پیاپی پاها می کنند.
این بیماری با سوزن سوزن شدن، خارش، ضربان و کوبیدن خود را نشان میدهد و در هنگام دراز کشیدن و یا نشستن طولانی مدت برروی صندلی ماشین یا در هواپیما تشدید میشود.
با توجه به اینکه بروز این بیماری در شب موجب بر هم خوردن نظم خواب بیمار می شود در دراز مدت کیفیت زندگی فرد را کاهش می دهد.
اگرچه دلیل خاصی برای ابتلا به این بیماری شناخته نشده اما وراثت در 50 درصد بیماران مبتلا به سندرم پای بی قرار دیده می شود.
همچنین برخی داروها از جمله داروهای ضدتهوع، داروهای آنتی سایکوتیک، داروهای ضدافسردگی و داروهای آرام بخش میتوانند این بیماری را تشدید کنند.
بر اساس تحقیقات پزشکان برای درمان سندرم پای بی قرار باید مواردی همچون کمبود آهن یا نوروپاتی محیطی را درمان کرد زیرا کمبود برخی ریز مغذی ها می تواند در بروز این بیماری اثر مستقیم داشته باشد.
در نهایت اگر سندرم پای بی قرار در شما با هیچ بیماری دیگری ارتباط ندارد برای درمان آن سبک زندگی باید تغییر کند که روش هایی همچون حمام آب گرم و ماساژ پاها میتواند کمک بزرگی برای آرام کردن پاهای شما باشد همچنین ورزش و تمرینات بدنی میتواند باعث بهبود سندرم پای بی قرار شود.