بلومبرگ بدبینانه ترین سناریوهای احتمالی درباره تحولات جهان در سال 2017 را به قلم جان فراهر، فلاویا کروز-جکسون، و میرا روجاناساکول منتشر کرد که بخش هایی از آن به شرح زیر است:
- محبوبیت ترامپ در هفته های نخست ریاست جمهوری وی افزایش می یابد و کنگره که در کنترل جمهوریخواهان است یک مشوق مالی کلان تصویب می کند.
- اما پس از ادای سوگند وی و بعد از آنکه با امضای دستورهای اجرایی میراث باراک اوباما را از بین می برد، موج جدید اعتراضات افزایش می یابد.
- جنبشی متشکل از دانشجویان، فعالان «زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد»، معترضان سابق تسخیر وال استریت و آشوب طلبان ایجاد می شود. ترامپ تلاش می کند در شهرهای بزرگ محدودیت های فوق العاده و مقررات منع رفت و آمد وضع کند.
- اختلافات شدیدی در ائتلاف حاکم ترامپ بروز می کند. جمهوریخواهان در کنگره دچار اختلاف می شوند.
- انزواطلبی ترامپ و رویکرد تهاجمی ولادیمیر پوتین، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را وادار به یک انتخاب دشوار می کند: یعنی هدایت تقویت نظامی علیه روسیه در اروپا. یا تبعیت از توصیه ترامپ و توافق با پوتین در زمینه مناطق تحت نفوذ در شرق اروپا.
- پوتین هکرها و جت های جنگنده خود را از فعالیت باز می دارد، و با توقف مداخله در امور آمریکا و اتحادیه اروپا موافقت می کند.
- در مقابل، مرکل و ترامپ تسلط روسیه را بر اوکراین، بلاروس و سوریه به رسمیت می شناسند. از نظر پوتین، جایگاه روسیه سرانجام به وضعیت 26 سال پیش، یعنی پس از فروپاشی شوروی سابق بازگشته است و وی به طور علنی از بازنشستگی خود پس از آخرین دوره ریاست جمهوری سخن می گوید.
- چین و آمریکا درگیر جنگ اقتصادی می شوند.
- چین در عصر مدرن دچار شدیدترین رکود اقتصادی می شود.
- ترامپ نخستین ماههای ریاست جمهوری خود را صرف زیر سؤال بردن تعهدات آمریکا در نقاط مختلف جهان می کند. وی نخست عضویت آمریکا را در ناتو و سپس در سازمان ملل به حال تعلیق در می آورد. دشمنان سنتی آمریکا در این خلاء تقویت می شوند.
- (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش با بهره برداری از درگیر نبودن آمریکا در امور جهان، عملیات قاچاق مواد مخدر خود را در افغانستان مدیریت می کند و رویکردهای افراطی در آسیای مرکزی اتخاذ می کند.
- عربستان و ژاپن به علت نگرانی از اینکه خارج از چتر هسته ای آمریکا هستند، شروع به تولید توانمندی هسته ای خود می کنند.
- سرانجام، کره شمالی ثابت می کند که می تواند یک ابزار هسته ای مینیاتوری را روی یک موشک سوار کند و سواحل غربی آمریکا را هدف قرار دهد.
- راهبرد کلی ترامپ در قبال آسیا مختل می شود و وی وادار به درخواست کمک از چین برای مهار کردن همسایه اش، کره شمالی می شود.
- رای دهندگان در سراسر اروپا، در صدر آنها، هلندی ها به رهبران مردم گرایی روی می آورند که خواهان تشدید کنترل مرزها، پاره کردن توافقنامه های تجارت آزاد و جدا شدن از اتحادیه اروپا هستند.
- ماری لوپن، نامزد ریاست جمهوری ضدمهاجرت رئیس جمهور فرانسه می شود، سپس همه پرسی برای خروج کشورش از اتحادیه اروپا برگزار می کند.
- مرکل در انتخابات شکست می خورد. پس از بی نتیجه ماندن مذاکرات درباره برگزیت، یک تندرو ترزا می، نخست وزیر انگلیس را از سمتش برکنار می کند.
- با توجه به روابط تاریخی کوبا و روسیه، رائول کاسترو، رئیس جمهور کوبا به روس ها اجازه بازگشایی یک پایگاه اطلاعاتی را در هاوانا می دهد.
- تلاش محمد بن سلمان، معاون ولیعهد برای تنوع بخشیدن به سوخت درعربستان، بزرگترین تولیدکننده نفت جهان و کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی برای دومین سال پیاپی راه به جایی نمی برد. در حالی که جنگ یمن برای عربستان پرهزینه می شود، مالیات های جدید جای یارانه های سخاوتمندانه را می گیرد و منجر به افزایش نارضایتی بر سر کاهش استانداردهای زندگی می شود.
- به طور همزمان، توازن شکننده قدرت در منطقه در حالی به سمت ایران، دشمن دیرینه عربستان، متمایل می شود که حامیان شیعیان در عراق و سوریه دستاوردهایی کسب می کنند.
- کودتا در کاخ عربستان موجب به قدرت رسیدن یک عضو جدید خاندان سلطنتی در این کشور می شود که معاون ولیعهد را کنار می زند و اصلاحات را رها می کند.
- پس از تصمیم ترامپ مبنی بر اینکه خاورمیانه (دیگر) مشکل آمریکا نیست، تنش ها بین عربستان و ایران منجر به رویارویی مستقیم می شود.
- اختلال گسترده به صادرات نفت و گاز از طریق تنگه هرمز لطمه وارد می کند.
- بهای نفت افزایش می یابد، سرمایه گذاران فرار می کنند، و طرح ها برای خصوصی سازی شرکت ملی نفت آرامکو عربستان مختل می شود. عربستان پس از اتمام ذخایر ارزی خود، ارزش واحد پول خود را کاهش می دهد و بقیه کشورهای منطقه را نیز وادار به دنباله روی از خود می کند.