175 مروارید اروند، زینت دهندگان پرده نقرهای
175 شهید غواص پس از تسخیر قلبها، نبض هنر هفتم را نیز بهدست گرفتند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ شامگاه سومین روز نخستین ماه زمستان سال 1365 بود، هزاران پرستو عاشق خود را برای پرواز در ساحل غربی اروند و تسخیر جزیره «ام الرصاص» آماده می کردند.
شوقی عجیب در چهره ها و حرف هایشان دیده می شد.
نام محمد رسول الله (ص)، عشق و غیرت توشه راهشان شد و بعد از یک عملیات دو روزه به نام کربلای چهار؛ پس از 27 سال 175 شقایق بی نشان به وطن بازگشت و فضای حقیقی و مجازی را تحت تاثیر قرار داد.
مرواریدهای دست بسته اروند پس از تسخیر قلب ها نبض هنر هفتم را به دست گرفتند و فیلمهای سینمایی «اروند»، «چهل مروارید» و «پری دریایی» را به ارمغان آوردند.
«اروند» به کارگردانی پوریا آذربایجانی و با بازی سعید آقاخانی خاطرات 175 شهید غواص را برای مخاطبان زنده کرد.
پوریا آذربایجانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: معمولاً فیلم های سبک دفاع مقدس کمتر می توانند با مخاطبان خارجی ارتباط برقرار کنند اما مخاطبان ایرانی و خارجی پس از دیدن این فیلم برای مظلومیت شهدای غواص اشک از چشمانشان جاری می شد و تحت تأثیر قرار می گرفتند و به نظرم این یک اتفاق است.
در خلاصه داستان فیلم سینمایی اروند آمده است: یونس (سعید آقاخانی) جانباز اعصاب و روان دفاع مقدس است، حالا 27 سال پس از پایان جنگ هنوز هم با خاطره همرزمانش روزگار میگذراند. همراه شدن یونس با یک گروه تفحص؛ اتفاقات تازهای را در ذهن او وارد میکند.
فیلم سینمایی «چهل مروارید» از مدت ها پیش کلید خورده و به کارگردانی مشترک علی سلیمانی و هادی حاجتمند تصمیم دارد خود را به سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر برساند.
«چهل مروارید» با موضوع شهیدان غواص مفقودالاثر؛ داستان گروهی از غواصان شهید را تداعی میکند که در این فیلم (کاوه سماک باشی) در نقش یونس به عنوان فرمانده گردان غواصان 3 شب قبل از عملیات در پی حفر تونل مفقودالاثر میشود و پس از30 سال اطلاعاتی مبنی بر زنده بودن یونس به دست میآید که در زمان جنگ بواسطه خواهرش با دشمن همکاری کرده است. معاون یونس (وحید) به عنوان تنها کسی که شهادت وی را تأیید کرده مجبور است برای روشن شدن حقیقت با مسئول پرونده همراه شود و اسرار آن شب را فاش کند تا اینکه ...
فیلم سینمایی «پری دریایی» هم که نخستین رونماییاش در چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت بود قرار است در روز های آینده به سرگروهی سینما آزادی به نمایش در آید.
محمدرضا عرب تهیه کننده این فیلم سینمایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این فیلم بیش از 70 لوکیشن دارد و در هفت نقطه کشور فیلمبرداری شده است.
وی افزود: پری دریایی به نوعی بزرگداشت قهرمانان عزیز ایران دیروز و امروز است که کمتر از آنها یاد می شود.
پانته آ مهدی نیا بازیگر این فیلم نیز گفت: در پری دریایی شعار زدگی نداریم، این فیلم به شدت واقعی و به روز است و الگوی خوبی از یک ستاره واقعی را به مخاطبانش ارائه می دهد.
سینمای کشورمان این روزها بیش از هر زمان دیگری نیاز به دیدن تصویر حماسههای قهرمانان ایران زمین دارد و همت بیشتر هنرمندان و حمایت همه جانبه مسئولان میتواند این امر را تحقق بخشد.