پخش زنده
امروز: -
با حضور جمعی از استادان، دانشجویان و محققان کشاورزی نشست علمی محصولات تراریخته دستاورد ها و فرصت ها امروز در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خراسان رضوی، خبرگزاری صدا و سیما، رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران در این نشست گفت: بر اساس سیاست های نظام باید امنیت غذایی با تکیه بر تولید منابع داخلی تامین شود.
بهزاد قره یاضی افزود: سالانه حدود 15 میلیارد دلار غذای آماده مصرف مانند گندم، برنج، جو و خوراک دام وارد کشور می شود.
او گفت: یک سوم از این مواد محصولات تغییر یافته ژنتیکی است که از کشور های آمریکا، کانادا، برزیل و آرژانتین وارد کشور می شود.
رئیس انجمن ایمنی زیستی با دفاع از تولید محصولات تراریخته در داخل کشور گفت: سویا، روغن خوراکی و خوراک دام موجود در بازار های جهانی همه محصولات تراریخته است و مصرف آن هم هیچ اشکالی ندارد.
قره یاضی گفت: به علت وجود آفت کرم ساقه خوار برنج کشت ارگانیک این محصول در داخل کشور تقریبا غیر ممکن است از این رو یا باید از سموم شیمیایی استفاده کرد و یا به سمت برنج تراریخته رفت.
او با اشاره به سالم بودن محصولات برنج تراریخته داخل کشور گفت: ترس از محصولات تراریخته برخاسته از "فن آوری هراسی" برخی افراد است.
قره یاضی گفت: افزایش غذا و ارتقای عملکرد محصولات، دسترسی همه افراد به مواد غذایی و کاهش مصرف سموم شیمیایی از ویژگی ها و اهداف تولید محصولات تراریخته است.