ریاض المالکی از اتحادیه اروپا خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری
صداوسیما به نقل از پایگاه خبری صوت الامه مصر ، وزیر امور خارجه فلسطین، از همه کشورهای اروپایی که تا کنون کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته اند خواست هرچه سریع تر این کار را انجام دهند. ریاض المالکی در سخنانی در جلسه محرمانه چهارمین نشست وزرای خارجه عرب و اروپایی که در مقر اتحادیه عرب برگزار شد از اتحادیه اروپا خواست برای تسریع در آغاز رایزنی های رسمی برای رسیدن به توافق مشارکت کامل میان کشور فلسطین و اتحادیه اروپا اقدام کنند تا شخصیت حقوقی کشور فلسطین تقویت شود.
وی گفت تلاش اسرائیل برای به چالش کشیدن قانون بین المللی و موازین حقوق بشر به علاوه بی توجهی به اراده و رای جمعی جامعه بین الملل به جایی رسیده که نمی توان در برابر آن سکوت کرد.
المالکی افزود: در زمانی که شاهد استقبال بین المللی از برگزاری کنفرانس بین المللی صلح به دعوت طرح پیشنهادی فرانسه هستیم، می بینیم که اسرائیل بر مخالفت و تضعیف این کنفرانس اصرار می ورزد.
وی خاطرنشان کرد از نخستین روز اعلام طرح فرانسه، اسرائیل مواضع منفی و حتی خصمانه ای در برابر این طرح اتخاد کرد که به صورت قطعی نشانگر نبود قصد و نیت واقعی و حقیقی اسرائیل برای حل منازعه از راه های دیپلماتیک و کانال های سیاسی معمول در سطح بین الملل است.
وزیر امور خارجه فلسطین خاطرنشان کرد اسرائیل در سایه ادامه سیاست ساخت شهرک و اقدامات نژادپرستانه تلاش می کند تحرکات دیپلماتیک فلسطین در عرصه بین المللی را به عنوان سیاست های جانبدارانه جلوه دهد به رغم آن که رویکردهای مقامات فلسطین مطلقا با قانون و عرف بین المللی تعارض ندارد همانگونه که با حل منازعه از طریق مذاکرات هم تناقض ندارد.
المالکی تاکید کرد ناتوانی بین المللی باعث شد کنست (پارلمان) اسرائیل به ارائه پیشنهاد قانونی با هدف قانونی کردن شهرک های اسرائیلی و الحاق آن به اراضی اسرائیل تشویق شود و آن را در شور اول بررسی کند.
وی از دستور العمل های اتحادیه اروپا برای جلوگیری از حمایت مالی و همکاری با نهادهای اسرائیلی در اراضی سال 1967 تمجید کرد و طرح نشان دار کردن کالاهای اسرائیلی که پشت مرزهای اراضی سال 67 تولید شده اند را نشانگر اهمیت تضمین عدم استفاده اسرائیل از ادامه اشغالگری اراضی فلسطین برشمرد.
المالکی خاطرنشان کرد تنش های اخیر و ظلم اسرائیل ما را ناچار می کند که به اقدامات جسورانه تر و عملی تر فکر کنیم و ورود کالاهای شهرک های اسرائیلی به بازار اروپا را به طور کامل تحریم کنیم.
وزیر خارجه فلسطین تاکید کرد باریکه غزه نیازمند اقدامات فوری برای ایجاد تغییرات سیاسی، اقتصادی و امنیتی به منظور پایان دادن به فشار و محاصره ای است که در اثر آن هشتاد درصد از ساکنان غزه به کمک های بین المللی و داخلی نیازمند شده اند.