، آیت الله عالمی در نشست مشترک روسای اجرایی ذکات استان ها و مسئولان حوزه های نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی افزود: در ترویج ذکات مشکلی نداریم .
وی با اشاره به اینکه امسال در برخی استانها نظیر خوزستان ذکات خوبی جمع آوری شده است گفت: 60 درصد منابع جمع آوری شده ذکات صرف نیاز نیازمندان و 40 درصد صرف کارهای عمرانی شده است.
عالمی افزود: همانگونه که در تبلیغ نماز و فریضه های واجب فرهنگ سازی می شود باید ذکات را به عنوان فریضه مهم دینی تبلیغ کنیم .
وی با اشاره به آثار و برکات معنوی ذکات گفت: ما با ترویج این فریضه دینی شاهد تاثیرات مثبت فرهنگی در جامعه خواهیم بود.
عالمی افزود: پرداخت ذکات صیانت از ثروت و کمک به نیاز نیازمندان است .
وی گفت: برای ترویج ذکات باید متکی به آیات قرآن و روایات اهل بیت (ع) باشیم .
رییس شورای ذکات کشو با تاکید بر اهمیت ذکات در آموزه های دینی افزود: باید از عبارات قرآنی و روایی در زمینه ذکات نکته برداری و تمام سخنرانی های خود را بر مبنای کلام قرآن و اهل بیت (ع) بیان کنیم.
وی ذکات را امری اجتماعی خواند و گفت : براساس روایات ثروتمندان با پرداخت ذکات نیاز فقرا را مرتفع می کنند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از جمع آوری 140 میلیارد تومان زکات در 9ماهه امسال خبر داد.
فتاح در نشست مشترک روسای اجرایی زکات استانها و مسئولان حوزههای نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت : بیش از 60 درصد این مبلغ به افراد تحت پوشش با اولویت مسکن و جهیزیه پرداخت شده و 40 درصد آن برای رفع محرومیت اختصاص یافته است.
وی با اشاره به انتقاد از برنامهریزی درباره زکات افزود: باید جنبههای مختلف در زمینه جمعآوری زکات همچون میزان خشکسالی و بارندگی مورد توجه قرار گیرد تا مردم در معذورات قرار نگیرند.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه مسائل مربوط به زکات باید مطابق شرع و دین پیش برود ادامه داد : شورای زکات علمایی است ولی ما در سایر مسائل کمیته امداد این شورای علمایی را نداریم که از آن بهرهمند شویم.
فتاح خود را فردی عملگرا و اجرایی خواند و گفت: بنده به طور مرتب در حال سرکشی به روستاها هستم و فقر و مشکلات در روستاها را با چشم خود میبینم و غافل از اوضاع نیستم.
وی گفت: مددجویان کمیته امداد مظلومترین افراد هستند و خاموش و بی صدا بودن آنان سبب شده است که ما به آنان بیتفاوت باشیم.
فتاح افزود: کارت مددجویان برای ما وسیله کسب درآمد و دریافت رتبه و مسئولیت شده درحالی که حقوقهای نجومی دل فقرا و روستائیان و محرومان را به درد آورده است.
وی راهکار نجات از فقر را اجرای نسخه قرآنی زکات دانست و گفت: کمیته امداد نهادی انقلابی است و نباید به دولت وابسته شود.
رئیس کمیته امداد افزود: من قصد عزیمت به حلب را داشتم اما به من گفتند تو بمان و کار خودت را بخوبی انجام بده که حلب برای مسئولان در همین کشور است.
فتاح افزود: اگر همه به وظایف خود به درستی عمل کنند، فلسطین نیز مانند حلب آزاد میشود و محرومان ایران نیز سامان مییابند.
وی با بیان اینکه دست کمیته امداد خالی مانده است و برای رسیدگی به محرومان مشکل دارد گفت : اگر مردم از روی نجابت و اعتقادات دینی در برابر مشکلات سکوت کردهاند نباید ما مسئولان این سکوت را به حساب عملکرد مطلوب خود بگذاریم.
رئیس کمیته امداد افزود: این مردم شایسته خدمت هستند به نحوی که در تمام شاخصهای مردمی با رشد روبرو بودهایم بنابراین باید بیش از این برای ساماندهی آنان تلاش کرد.
فتاح برخی فعالیتهای عمرانی را که سبب رفع محرومیت شده است به واسطه پول زکات دانست و گفت: این اختیار را به استانها دادهایم که سهم نیازمندان را از زکات تا 80 درصد نیز افزایش دهند.
وی ابزار امیدواری کرد که تا پایان امسال میزان زکات جمعآوی شده به 200میلیارد تومان برسد و گفت: اگر مردم بدانند که زکاتی که پرداخت میکنند به چه نحو هزینه میشود و آثار و برکات آن را مشاهده کنند مسلما به پرداخت آن بیشتر رغبت پیدا میکنند.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه در قانون زکات تصویب شده است که سالانه وجهی را دولت با رویکرد عمرانی پرداخت کند افزود: سال سوم است که دولت به علت مضیقه مالی به تعهد خود عمل نکرده و هیچ رقمی از 100 میلیارد تومان پرداخت نشده است ولی ما پیگیر این قضیه هستیم.
فتاح با بیان اینکه آگاهی مردم از زکات افزایش یافته است گفت: میزان پرداخت زکات از جانب مردم و رشد آن به میزان خشکسالی، بارندگی و نحوه خرید نیز بستگی دارد.
وی گفت: اگر گزینه وسعت را کنار بگذاریم ، استانهای کردستان، آذربایجان غربی و گلستان نیز رتبههای خوبی در پرداخت زکات دارند.