پخش زنده
امروز: -
صنعت بازی های رایانه ای در جهان از درآمد در حدود 6/ 99 میلیارد دلار در سال 2016 برخوردار بوده است. ایران و منطقه خاورمیانه یکی از بازارهای بکر برای صنعت بازی سازی است.
- بحث نشر دیجیتال باید در کشور راه بیفتد. یک سری استارتآپ راه افتاد، هیچ کسی حمایت نکرد.
- در بازی خاله قزی 16 نفر شرکت داشتند. 5 نفر گرافیست، سه نفر انیمیت بودند، 3 نفر فنی بودند و 5 نفر دیگر هم تهیه کننده ، کارگردان و نیروهای اجرایی بودند.
- ویژگی مثبت بازی خاله قزی عبارتند از: 1-موزیک خاله قزی، موسیقی ایرانی است 2- محیط ایرانی دارد 3- زیبایی بصری که دارد 4- مسئولیت پذیری دارد 5- ایثار و فداکاری در آن وجود دارد 6- خانواده ایرانی است 7- از داستانهای بومی استفاده کرده است. 8-بازی plat former است وخشونت ندارد.
- جدی شدن حوزه بازی سازی نیاز بازی سازان کشور است. صنعت گیم خیلی جدی و در جهان صنعت چهارم است. شغل محسوب شدن بازی سازی در ایران نیاز جدی بازی سازان مستقل است.
- اهمیت حضور حوزه سرمایه گذاری در این صنعت و حرفهای شدن کار گیم سازی در ایران باعث رشد این صنعت است.
سوالات :
1- بازی خاله قزی چه سناریویی دارد؟
بازی خاله قزی دارای المانهای ایرانی
محمد آخوندی، کارگردان بازی خاله قزی: خاله قزی داستان یک پیرزنی است که در روستای در شمال کشور زندگی میکند. (این داستان اقتباس از کدو قلقله زن است). این پیر زن به همراه نوه ها و بچه ها کارهای مردم را رفع و رجوع میکند و سعی در رفع مشکلات روستا دارد. شوهرپیر زن سال های قبل فوت کرده است، وی مخترعی بوده که با وسایل عادی وسایلی را اختراع میکرده است. آزمایشگاه مخفی از زمان شوهرخاله قزی به جا مانده است که پیرزن به همراه دیگر بچه ها از آنها استفاده می کنند. بچهها هر روز صبح میآیند و به همراه خاله قزی درس میخوانند. یک روز خاله قزی میبیند خبری از بچهها نیست. همه بچهها دزدیده شدهاند و....
2- ویژگیهای بازی خاله قزی چیست؟
خاله قزی از نوع سکو بازی
محمد آخوندی، کارگردان بازی خاله قزی: این بازی نوعی سکو بازی ( plat former) است. 17 قسمت دارد که در سه تا چهار محیط جنگلی، روستایی و... انجام می شود. در بخشی از بازی، نیروهای منفی وجود دارندکه درختها را قطع میکنند و این محیط کویر شده است. نجات دادن حیوانات در این بازی وجود دارد و فی نفسه خونریزی در این بازی نیست و هر کسی که از بین می رود تبدیل به بخار می شود.
ابعاد آموزشی خاله قزی
محمد آخوندی، کارگردان بازی خاله قزی: این داستان ابعاد آموزشی دارد و دارای نسخه کتاب تعاملی است و انیمیشن و عروسک هایی برای آن مجموعه خاله قزی طراحی شده است. رده بندی سنی در بازی خاله قزی وجود دارد که 3 سال به بالاتر است.
انجام بازی خاله قزی با تیمی ایرانی
محمد آخوندی، کارگردان بازی خاله قزی: این بازی توسط تیم آنو رسانه در سال 1386 شروع بکارکرده است . در ابتدای شروع به فعالیت. این شرکت فقط خدمات آرت را ارائه می داد. در بازی خاله قزی 16 نفر شرکت داشتند . 5 نفر گرافیست، سه نفر انیمیت بودند، 3 نفر فنی بودند و 5 نفر دیگر هم تهیه کننده ، کارگردان و نیروهای اجرایی بودند.
تصویر شماره 1 ویژگی های بازی خاله قزی
ویژگیهای مثبت بازی خاله قزی
محمد آخوندی، کارگردان بازی خاله قزی: ویژگی مثبت این بازی عبارتند از: 1-موزیک خاله قزی، موسیقی ایرانی است 2- محیط ایرانی دارد 3- زیبایی بصری که دارد 4- مسئولیت پذیری دارد 5- ایثار و فداکاری در آن وجود دارد 6- خانواده ایرانی است 7- از داستانهای بومی استفاده کرده است. 8-بازی platformer است وخشونت ندارد.
تصویر شماره 2 ویژگی های مثبت بازی خاله قزی
3- بازی سازان در حال حاضر با چه چالش ها و فرصت هایی مواجه هستند؟
نیاز به افزایش نشر دیجیتال برای فروش بازی های ایرانی
محمد آخوندی، کارگردان بازی خاله قزی: در بازیهای خارجی 500 نفر 600 نفر میآیند کار میکند. بحث نشر دیجیتال باید راه بیفتد. یک سری استارتآپ راه افتاد. هیچ کسی حمایت نکرد. شرکتهای کرهای وقتی هزینه تولید و حجم بازی خاله قزی را گفتیم، نسبت به هزینه و حجم بازی تعجب کردند و گفتند حجم بازی باید بیشتر شود، بهتر است تولیدات با کیفیت زیاد بشود.
4- انتظار بازی سازان ایرانی از دولت چیست؟
حمزه آزاد ، دبیر جشنواره بازی سازان مستقل:
1- جدی شدن حوزه بازی سازی نیاز بازی سازان کشور است. صنعت گیم خیلی جدی و در جهان صنعت چهارم است
2- شغل محسوب شدن بازی سازی در ایران نیاز بعدی است.
3- حضور حوزه سرمایه گذاری در این صنعت و حرفهای شدن کار گیم سازی در ایران
4- نیاز به تربیت نیروی انسانی نیروی انسانی متخصص و طراحی رشته های کاربردی در وزارت علوم رد مقاطع بالاتر از علمی و کاربردی
5- رشد انستیتوهای بازی سازی در ایران
6- شروع بازی سازی از دبیرستان و هنرستان ها و طراحی رشته ای از سوی آموزش و پرورش
7- نیاز به بازار و زیر ساختهای مناسب بازی سازی در کشور
8- در دنیا تست کننده زیادی بازی داریم که این ها هم شغل محسوب میشود ولی در ایران به اینها هم توجه نمیشود.
نمودار شماره 3 انتظارات بازی سازان مستقل از نهادهای مسئول
رشد ارسال اثر به جشنواره بازی سازان مستقل در دوره گذشته
حمزه آزاد، دبیر جشنواره بازی سازان مستقل: جشنواره بازیسازان مستقل ایران به عنوان جامعترین جشنواره حوزه بازیهای رایانهای در ایران از بهمن ماه 92 با همت بخش خصوصی با هدف شناسایی و کمک به رشد بازیسازان مستقل در سراسر ایران، آغاز به کار نمود و اختتامیه دوره نخست آن مهرماه 93 و دوره دوم اسفند ماه 94 در تهران با حضور بهترینهای این حوزه و حمایت تمامی سازمانهای مرتبط با گیم ایران برگزار شد و مجموعا بیش از 600 اثر در این دو دوره ارسال شده بود.
جشنواره سوم بازی سازان مستقل در حال اجرا
حمزه آزاد ، دبیر جشنواره بازی سازان مستقل : زمانبندی جشنواره سوم بدین صورت اعلام می شود:
شروع فرآیندهای جشنواره: 15 شهریور 95
مهلت ارتقا آثار و ارسال آثار جدید: تا 30 آذر 95
شروع داوری نهایی: 1 دی 95
اختتامیه: بهمن 95
یک میلیارد ریال جوایز جشنواره سوم بازی سازان مستقل
حمزه آزاد ، دبیر جشنواره بازی سازان مستقل : بخش ویژه جشنواره مربوط به زیست فناوری می باشد که بخش های بازی، بازی نامه و طراحی کاراکتر را شامل می شود که با همکاری ستاد زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برگزار می شود و آثار برتر این بخش مورد حمایت مادی و معنوی ستاد جهت تکمیل و تجاری سازی قرار می گیرند. مجموع جوایز نقدی و غیر نقدی این دوره حدود یک میلیارد ریال می باشد .
مراسم اختامیه جشنواره بازی سازان مستقل
حمزه آزاد، دبیر جشنواره بازی سازان مستقل: مراسم اختتامیه جشنواره به صورت سه روز متوالی برگزار میشود، که نشستها و کارگاه های تخصصی بازیسازی، کسب و کار و حوزه گیم را شامل میشود. تمامی بازیها و تیمهای خوب، جذب شتابدهندهها ( شرکتهای توزیع) و مورد حمایت سرمایه گذاران (داخلی و خارجی) برای تجاری سازی قرار خواهند گرفت و محدودیتی در پذیرش آنها در نظر گرفته نشده است. برای آن دسته از آثار که مورد توجه شرکت ها داخلی و خارجی قرار گرفته محدودیتی برای انتشار در دال و خارج از کشور داخلی و بینالمللی در دستور کار خواهد بود.
همزمانی مسابقات جهانی دانشجویی
حمزه آزاد ، دبیر جشنواره بازی سازان مستقل : همچنین همزمان با این جشنواره بازی سازان مستقل، سومین دوره مسابقات جهانی دانشجوی بازی سازان نیز برگزار می گردد. مسابقات جهانی دانشجوی بازی ساز که به بازی سازی 24 ساعته نیز معروف است برای نخستین بار در دنیا توسط ایران برگزار شده است. نخستین دوره این مسابقات مهرماه 92 برگزار و آیین اختتام آن در اسفند ماه 92 در دانشگاه مازندران برگزار شد و دومین دوره آن نیز اسفند 94 اختتامیه باشکوهی در تهران داشت. همچنین همزمان با این جشنواره بازی سازان مستقل، سومین دوره مسابقات جهانی دانشجوی بازی سازان نیز برگزار می گردد. در مجموع دو دوره مسابقات حدود 23 کشور در قالب 250 تیم از سراسر دنیا شرکت نمودند که منجر به ساخت بیش از 120 بازی با موضوعیت اتحاد و صلح و دوستی جهانی گردید.
پژوهش خبری صدا وسیما// مهدی خطیبی نژاد
https://telegram.me/pajooheshkhabar