پخش زنده
امروز: -
رییس فدراسیون جودو گفت: در استخدام سرمربی خارجی عجله نمی کنیم چون با کسی تعارف نداریم.
وی افزود: فدراسیون جهانی جودو "ایلیادیس" یونانی را به فدراسیون ایران معرفی کرد که با وجود تمایل بسیار زیاد او برای همکاری با ما، 2 مشکل بر سر این همکاری وجود داشت. مشکل اول نظامی بودن ایلیادیس است که مقداری حضور او در ایران را مشکل میکند و دیگر مشکل با او نحوه ثبت قرارداد است.
رییس فدراسیون جودو گفت: به این مربی یونانی قرارداد چهارساله ای را پیشنهاد دادیم با این شرط که 6 ماه اول کار او آزمایشی باشد تا ارزیابی خوبی نسبت به عملکرد فنی او داشته باشیم. ایلیادیس قهرمان بزرگی است اما مشخص نیست در زمینه فنی هم مربی بزرگی باشد. در سایر مفاد قرارداد به توافق رسیدیم و تنها اختلاف نظر با او 6 ماه کار آزمایشی ابتدای قرارداد است.
وی ادامه داد: در خصوص مبلغ قرارداد هم، این مربی یونانی پیشنهاد ماهیانه هفت هزار دلار را به ما ارائه داده است که نصف این مبلغ را فدراسیون جهانی پرداخت میکند. برای جودو ایران که در سالیان قبل به "جیرو" ایتالیایی ماهیانه پنج هزار یورو پرداخت میکرد پیشنهاد ایلیادیس عدد قابل قبولی است. ضمن اینکه کارنامه ایلیادیس نیز حداقل در بخش قهرمانی بسیار برجستهتر از مربی ایتالیایی است. اگر ایلیادیس با پیشنهاد قرارداد آزمایشی برای 6 ماه ابتدایی کنار بیاید ما با او قرارداد میبندیم.
مربی آذری چیزی به ما اضافه نمیکرد
درخشان در خصوص حضور "آذر شیخعلیاف" گفت: این مربی از جمهوری آذربایجان معرفی شد که هفته گذشته برای مذاکره وارد ایران شد و چند روزی در تمرینات تیم ملی جودو حضور داشت تا ما ضمن مذاکره با او، یک ارزیابی هم از عملکردش داشته باشیم.
وی افزود: این مربی پیشنهاد ماهیانه چهار هزار دلار را به عنوان دستمزد به ما ارائه کرد که به این نتیجه رسیدیم با این مبلغ همکاری با او به صرفه نیست. چهار هزار دلار حدود 14تا 15 میلیون تومان میشود، در صورتیکه با این مبلغ میتوانیم روی مربیان داخلی سرمایهگذاری کنیم. علیاف با این مبلغ چیز خاصی به ما اضافه نخواهد کرد.
رئیس فدراسیون جودو در خصوص استفاده از مربیان خارجی برای تیم ملی بانوان گفت: برای حضور مربی خارجی هم با "نلیا" سرمربی تیم ملی بانوان ازبکستان صحبت کردیم که او نپذیرفت برای همکاری به ایران بیاید. بعد از آن با "آندره" سرمربی تیم ملی ازبکستان صحبت کردیم تا ضمن حضور او در تیم ملی، از حضور همسرش که یکی از قهرمانان و مربیان خوب این کشور است هم در تیم ملی بانوان استفاده کنیم که هنوز آنها جوابی به پیشنهاد ما نداده اند.
وی در پاسخ به این سوال که با همه مذاکراتی که برای حضور مربیان خارجی صورت گرفته است، چه زمانی شاهد حضور این مربیان در تیم ملی هستیم، افزود: به طور جدی قصد استفاده از مربیان خارجی را داریم اما در این زمینه نیز نمیتوانیم ریسک کنیم و باید تمامی ابعاد را بسنجیم. قصد استفاده از مربیان خارجی مانند گذشته استفاده غیرحرفهای نیست.
ورود نماینده جهانی به ایران
درخشان ادامه داد: به صورت تمام وقت برای استخدام مربی خارجی تلاش خواهیم کرد و حتی امروز قرار است "آنتونی فوکتر"، نماینده فدراسیون جهانی به ایران بیاید تا وضعیت استفاده از مربیان خارجی را مشخص کند. ابتدا منتطر میمانیم تا ایلیادیس جواب نهایی پیشنهاد ما را بدهد و پس از آن در صورت توافق نکردن با او، سراغ دیگر گزینهها می رویم. با چند مربی روس و اوکراینی هم مذاکره می کنیم. با این حال برای انتخاب مربی مناسب عجله نداریم و با کسی تعارف هم نداریم.
وی در خصوص وضعیت مربیگری تیم ملی تا پیش از حضور مربی خارجی گفت: مجید زارعیان هنوز سرمربی تیم ملی است چون هنوز وضعیت مربی خارجی مشخص نشده است تا بدانیم باید در چه سطحی از توانایی او استفاده کنیم.
رییس فدراسیون جودو افزود: از روز اول تاکید کردیم نیاز به مربی خارجی داریم اما باید واقعیتی را هم پذیرفت که سرمربیان مطرح دنیا با حقوقهای بسیار بالا فعالیت می کنند و ما هم در حد توانمان میتوانیم مربی خارجی جذب کنیم.
قرار نبود نصرت خان سرمربی شود
وی در خصوص "نصرت خان ولی اف" سرمربی سابق ازبکستانی تیم ملی گفت: نصرت از دوستان من است و فکر می کرد با این دوستی می تواند باز هم سرمربی ایران باقی بماند. او بدون کاری برای جودوی ایران پولش را گرفت و به عنوان سرمربی تیم ملی راهی المپیک ریو شد و برای خودش رزومه جمع آوری کرد. وقتی من نصرت را به فدراسیون معرفی کردم نظرم بر این بود از او برای تدریس مربیان داخلی استفاده شود اما در درگیری های فدراسیون به عنوان سرمربی تیم ملی معرفی شد!
دستمان خالی است
درخشان با تاکید بر کمبود نیروی انسانی در سطح ملی افزود: مشکل بزرگ جودو در این دوره این است که اصلا تیم ملی نداریم و باید علاوه بر استعداد پروری، تیم ملی را هم تشکیل بدهیم. اگر استعدادها را تربیت نکنیم در این مرحله موفق نمیشویم، چرا که دستمان واقعا خالی است. اگر در دوره گذشته در سنگین وزن محمود میران را داشتیم در حال حاضر در اوزان 100+، 73، 66 و 60 کیلوگرم ورزشکار نداریم.
جودو بازیچه برخیها شده بود
وی با اشاره به بازگشتش به فدراسیون جودو به عنوان رییس فدراسیون افزود: سال 86 که از جودو رفتم و برخوردهایی وجود داشت که در شان ورزش نبود. بعد از آن احساس کردم که جودو به سمت نابودی رفته است. جودو برای بعضی ها بازیچه شده بود که ترسیم آینده شغلی خود را می کردند، بنابراین تصمیم گرفتم برای انتخابات فدراسیون نامزد شوم.
رئیس فدراسیون جودو با اشاره به افت جودو ایران در سالیان اخیر، گفت: واقعیت تلخ این است جودو ما درجا زده و چند سال متوقف شده است. در این سالها حتی در مسائل ابتدایی مانند لباس جودو که از سال 96 در قوانین به رنگ آنها اشاره شده است با مشکل روبرو بودیم و این علاوه بر مسائلی مانند رنگ تاتامی و اندازه لباس است که در قوانین مشخصا ذکر شده است.
مشکلات پایهای را از بین میبریم
وی ادامه داد: ما در این مسائل پیش پا افتاده هم مشکل داشتیم و سعی کردیم در دوره جدید مدیریت، جودو را از پایه به روز کنیم تا وقتی به رویدادهای بینالمللی اعزام میشود با مسائل ناشناخته روبرو نشویم. در کنار این موضوعات باید مدیریت در جودو را مانند دیگر رشتهها رزمی نهادینه کنیم تا کسی جلوی قوانین قداعلم نکند.
ممنوع المصاحبه در کار نیست
درخشان گفت: چیزی به نام ممنوع المصاحبه نداریم اما این موضوع نباید دلیلی شود که هر کسی به هر دلیلی در جودو مصاحبه کند. مثل همه جای دنیا برای اطلاع رسانی باید مبنایی وجود داشته باشد و اعضای جودو هم باید تابع قوانین باشند.
وی با بیان اینکه فدراسیون جودو با ورزشکار سالاری مبارزه می کند، گفت: ورزشکارانی مصاحبه می کنند که به تنهایی تمرین می کنند. بازیکن سالاری یعنی همین چون خودمان این فضا را ایجاد کرده ایم و باید از مسائل از بین برود. ورزشکار باید وظایف خود را بداند و به آن عمل کند و در خصوص مسائلی که به او ارتباط ندارد، اظهارنظر نکند.
رییس فدراسیون جودو ادامه داد: این که عوامل فدراسیون با وظایف خود آشنا باشند و بدانند در صورت عمل نکردن به این وظایف مانند همه جای دنیا تغییر خواهند کرد، خواسته ما است.
وی در خصوص سمینار این رشته در جمهوری آذربایجان افزود: من به عنوان عضو فدراسیون جهانی همراه با یک مربی و یک داور به این سمینار دعوت هستیم.