دربرسی جزئیات برنامه ششم توسعه
اهداف کلان اقتصاد برای رشد 8 درصدی مشخص شد
مجلس شورای اسلامی با هدف گذاری برای دستیابی به رشد اقتصادی متوسط سالانه 8 درصد و ضریب جینی 34 صدم درصد در سال پایانی برنامه ششم توسعه موافقت کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، به نقل از خانه ملت ،نمایندگان مردم در مجلس، اهداف کمی کلان و بخشهای اقتصادی را برای دستیابی به رشد اقتصادی سالانه 8 درصد و ضریب جینی 34 صدم درصد مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی ماده 3 لایحه برنامه ششم توسعه کشور اهداف کلان و بخشی اقتصاد برای رشد 8 درصدی را با 173 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر تصویب کردند.
دکتر علی لاریجانی در بررسی ماده مذکور گفت: با توجه به امکان تغییر جداول در این ماده، رأیگیری در خصوص جدول ماده 3 در زمان دیگری بررسی خواهد شد.
بر اساس ماده3 مقرر شد به منظور دستیابی به رشد اقتصادی متوسط سالانه هشت درصد و ضریب جینی 34 صدم درصد در سال پایانی برنامه، اهداف کمی کلان و بخش های اقتصادی به تفکیک جداول (1) و(2) و (3) تعیین میشوند.
* تصویب مسائل محوری برنامه ششم توسعه
نمایندگان مردم در مجلس مسائل محوری برنامه ششم را مصوب کردند و طبق آن دولت موظف شد طرح های مرتبط با آنها را در بودجه سالانه اعمال کند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه 29آذر) مجلس شورای اسلامی و درجریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درخصوص لایحه برنامه ششم توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با ماده 2 این لایحه با 147 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 231 نماینده حاضر موافقت کردند.
گفتنی است؛براساس ماده 2 لایحه مذکور؛ موضوعات زیر مسائل محوری برنامه است. دولت موظف است طرحها و پروژههای مرتبط با آنها و همچنین مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در این حوزهها را در بودجه سالانه اعمال نماید.
1- موضوعات خاص راهبردی در مورد آب و محیطزیست
2- موضوعات خاص مکانمحور در مورد توسعه سواحل مکران و اروند و بازآفرینی بافتهای ناکارآمد شهری(حاشیه شهرها و بافتهای فرسوده)، بافت های تاریخی و مناطق روستائی
3-موضوعات خاص بخشی پیشروی اقتصاد درمورد معدن و صنایع معدنی،کشاورزی، گردشگری،ترانزیت و حمل و نقل ریلی، فناوریهای نوین،توسعه و کاربست علم و فناوری و انرژی
4- موضوعات خاص کلان فرآبخشی درمورد بهبود محیط کسب وکار،اشتغال،فضای مجازی، بهرهوری،تأمین منابع مالی برای اقتصاد کشور،نظام عادلانه پرداخت و رفع تبعیض، توانمندسازی محرومان و فقرا (با اولویت زنان سرپرست خانوار)،بیمههای اجتماعی،ساماندهی و پایداری صندوقهای بیمه ای و بازنشستگی و پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی و اجرای سند تحول بنیادین درباره سبک زندگی ایرانی - اسلامی
5- توسعه آمادگی دفاعی و امنیتی