بحران غذا و دارو گریبان یمنی ها را سخت گرفته است،
یمن،گرسنه است/ اقتصاد ویران و قطع کمک های غذایی
فاجعه انسانی در یمن به علت جنگی که اقتصاد این کشور را تخریب کرده است و توقف کمکهای غذایی ، تشدید شده است و این کشور را به طرف پرتگاه گرسنگی سوق می دهد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما خبرگزاری رویترز در گزارشی از ژنو به قلم تام میلز نوشت : یک مسئول بلندپایه سازمان ملل متحد در امور امدادرسانی در یمن گفت فاجعه انسانی در یمن به علت جنگی که اقتصاد این کشور را تخریب کرده است و توقف کمکهای غذایی ، تشدید شده است و این کشور را به طرف پرتگاه گرسنگی سوق می دهد. جیمی مک گلدریک هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه در یمن در مصاحبه با رویترز گفت :« کودکان در سراسر این کشور می میرند.»
سازمان ملل متحد می گوید این جنگ که از حدود دو سال پیش بین متجاوزان به فرماندهی عربستان سعودی و جنبش مردمی انصارالله ادامه دارد بیش از 14 میلیون نفر را که نیمی از جمعیت این کشور را شامل می شود از «امنیت غذایی» محروم کرده است و هفت میلیون نفر از آنها از گرسنگی شدید رنج می برند.
بحران سوء تغذیه
اسنادی که رویترز از آن اطلاع پیدا کرده است نشان می دهد تاجران بزرگ ، واردات گندم را به علت بحران در بانک مرکزی متوقف کرده اند که جدیدترین بحران در اوضاع انسانی این کشور به شمار می آید.
عملا از هر 10 کودک یمنی هشت کودک از سوء تغذیه رنج می برد و بر اساس آمار آژانسهای وابسته به سازمان ملل متحد در هر 10 دقیقه یک کودک جان خود را از دست می دهد.
بر اساس بررسی سازمان ملل متحد حدود 18 میلیون و 800 هزار نفر در این کشور به نوعی به کمک بشردوستانه نیاز دارند.
سازمان ملل متحد با مشکل وقوع درگیریها و یا کمبود منابع مالی برای رساندن کمکها به نیازمندان مواجه است.
توقف واردات گندم به این کشور ، اوضاع را بدتر می کند.
مک گلدریک گفت :« می دانیم اوایل سال آینده با مشکلات بزرگی مواجه خواهیم بود.»
وی اقتصاد این کشور را «فرسوده» توصیف کرد.
وی افزود اوضاع در حدود نیمی از 22 استان یمن به صورت رسمی «وضعیت غذایی اضطراری» توصیف می شود.
این وضعیت درجه چهارم شاخص پنج درجه ای که درجه پنج آن وجود گرسنگی توصیف می شود ، به شمار می آید.
مک گلدریک اضافه کرد :« می دانم تحولات نگران کننده ای وجود دارد و وخامتی که در اقتصاد و خدمات بهداشتی و توان رساندن مواد غذایی شاهد هستیم تنها بیانگر این است که اوضاع بسیار بدتر خواهد شد.»
سازمان ملل متحد ارزیابی جدیدی از اوضاع غذایی انجام می دهد تا درخواست انسانی دیگری در سال 2017 ارائه و از طرفهای کمک کننده ، نجات زندگی هشت میلیون نفر را درخواست کند. اما با این حال ، شاید رسما گرسنگی در این کشور را اعلام نکند.
بر اساس بررسی رویترز ، «گرسنگی» به معنای مرگ روزانه بیش از دو نفر از هر 10 هزار نفر است که در کشوری مانند یمن به این معنا است که روزانه حدود پنج هزار و 500 نفر جان خود را از دست می دهند.
اوضاع در بسیاری از مناطق یمن همچنان «اضطراری» است به این معنا که از هر 10 هزار نفر یک یا دو نفر می میرند ، در نتیجه شاید هزاران نفر روزانه از گرسنگی می میرند.