پیش بینی زندگی آینده با آزمون های شناختی دوران کودکی
پژوهشگران می گویند با آزمایش هایی در سن سه سالگی روی مغز و توانایی های شناختی می توان بخت موفقیت در زندگی آینده را پیش بینی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پژوهشگران می گویند آزمایش هایی که در سن سه سالگی روی مغز و توانایی های شناختی انجام می گیرد ظاهرا بخت موفقیت در زندگی آینده را پیش بینی می کند.
تلویزیون بی بی سی گزارش داد: پژوهشگران در نیوزیلند در یک دوره 40 ساله زندگی هزاران نفر را در دوره های مختلف زندگی آنها تحت بررسی قرار داده اند. آنهایی که در این بررسی در در سه سالگی نمرات پایینی در آزمون های شناختی کسب کردند، در آینده مشکلات بیشتری در زندگی داشتند و بیشتر بیمار می شدند و وابستگی بیشتری به کمک های تامین اجتماعی داشتند و یا مرتکب جرم می شدند.
خبرنگار امور علمی بی بی سی گفت آزمون هایی که در سن سه سالگی از کودکان گرفته می شود مسیر زندگی آینده آنها را پیش بینی می کند. این بررسی فعلا فقط روی کودکان در نیوزیلند انجام گرفته است اما پژوهشگران می گویند نتایج آن احتمالا در کشورهای دیگر نیز صادق است. پیام این تحقیقات این است که هر چه در کودکی بیشتر روی کودکان سرمایه گذاری شود، جلو ناکامی های آینده در آنها را بیشتر می توان گرفت.
پروفسور تری مافیت، از دانشگاه دوک، در کارولینای شمالی در آمریکا گفت :«اگر کودکی در سن سه سالگی شروع ناموفقی داشته باشد و آمادگی مدرسه نداشته باشد، این روند همین طور در مراحل بعدی زندگی ادامه می یابد و مشکلات و ناکامی ها مثل یک گلوله برف که در سرازیری می افتد همین طور بزرگتر و بزرگتر می شود. در آن صورت، آنها برای زندگی دوره بزرگسالی آمادگی پیدا نمی کنند.»
یک پژوهش جدید نشان می دهد آنهایی که در سنین پایین زندگی عقب می مانند، به احتمال قریب به یقین در آینده نیز زندگی نابسامانی دارند. پژوهشگران در ژورنال
Nature Human Behaviour نوشتند بررسی ها نشان می دهد آنهایی که در سن سه سالگی در آزمون های شناختی نمرات پایین تری کسب کردند، در آینده مرتکب 81 درصد از جرائم شدند. همچنین 78 درصد از نسخه های پزشکان نیز برای این گروه نوشته شد و 66 درصد از پرداختی های سازمان های تامین اجتماعی و بهزیستی نیز به آنها داده شد.
کسانی که در برنامه های نوتوانی و بازپروری فعالیت می کنند معتقدند در اغلب موارد مجرمان از سنین بسیار پایین گرایش به سمت جرم را نشان می دهد.
جیمز پارکر، از موسسه خیریه نوتوانی و بازپروری رپ RAP گفت :«این پژوهش نشان می دهد ما باید تمرکز خود را بر کسانی که بیشترین نیاز را به کمک دارند، معطوف کنیم. این پژوهش نشان می دهد که گروهی از کودکان هستند که ممکن است در آینده بیشتر با چنین مشکلاتی مواجه شوند و شاید لازم است که ما بیشتر روی آنها بررسی ها و آزمایش های تشخیصی انجام دهیم و کمک ها و پشتیبانی های لازم را از همان سنین اولیه زندگی در اختیار آنها قرار دهیم و نگذاریم آنها در ادامه زندگی با مشکلاتی مانند جرم و جنایت و مواد مخدر و مشکلات بهداشتی و جسمانی دیگر مواجه شوند.»
دولت های بسیاری در جهان برنامه های آموزشی دوره مهد کودک را گسترش داده اند اما این پژوهش نشان می دهد که شاید آنها اهمیت این برنامه ها را که آینده کودکان را شکل می دهد، چندان درک نکرده باشند.