بازار مشتقه با سرمایهگذاران متخصص فعال می شود
با توجه به ریسکهای بالای اقتصادی و مالی در اقتصادهای نوظهور، ابزارهای مشتقه میتواند ضمن مدیریت این ریسکها به اقتصاد این کشورها کمک کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز مالی ایران دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی مشتقه را با هدف بررسی چالش های راه اندازی بازار مشتقه برگزار کرد.
محمودرضا خواجه نصیری، مدیرعامل تامین سرمایه آرمان در این نشست گفت: مشتقات مالی امکان جداسازی ریسک از دارایی و واگذاری آن را به طرفی که علاقهمند به تقبل ریسک است ، ایجاد میکند و برای موفقیت بازار مشتقه، این بازار باید بر اساس نیاز پوشش ریسک طراحی شود.
وی تصریح کرد: به همین دلیل ابتدا باید سرمایهگذارانی با داراییهای در معرض ریسک بالا شناسایی شوند و ابزاری با همبستگی بالا با دارایی پایه طراحی شود.
خواجه نصیری گفت : با توجه به ریسکهای بالای اقتصادی و مالی در اقتصادهای نوظهور، ابزارهای مشتقه میتواند ضمن مدیریت این ریسکها به اقتصاد این کشورها کمک کند و از طرف دیگر توسعه موفق بازارهای مشتقه نیازمند حداقلی از سطح توسعه یافتگی کشور است و راهاندازی بازار مشتقه، تکمیلکننده توسعه زیرساخت های مالی است.
خواجه نصیری ، دانش پایین سرمایهگذاران، توسعه نیافتگی بازار داراییهای پایه، زیر ساخت های ضعیف قانونی، نداشتن استانداردهای حسابداری مناسب، بهره نگرفتن از نوآوری، کارا نبودن بازار و زیرساخت های ضعیف را از چالش های توسعه بازارهای مشتقه در اقتصاد های نوظهور اعلام کرد.
مدیر سابق نظارت بر بورس ها و بازار های سازمان بورس و اوراق بهادار آگاهی سرمایهگذاران و شکل گیری بازار نقدی بزرگ و فعال برای دارایی های پایه را از پیش شرط های موفقیت بازارهای مشتقه دانست.
به گفته خواجه نصیری تنوع ابزارهای مشتقه در دسترس برای معامله، نقدشوندگی بازار، اولین بودن ابزار، قوانین و مقررات و آمادگی شرایط اقتصادی و سیاسی برای راهاندازی بازار مشتقه، وجود نهاد صنفی کارگزاران و حمایت آن ها از تشکیل بازار مشتقه، طراحی صحیح قرارداد های مشتقه مالی و اندازه بهینه قرارداد، امنیت، کارایی و نوآوری از دیگر شرایط موفقیت بازار مشتقه به شمار میرود.
وی در این نشست برای حاضران پیشنهادهایی هم داشت. خواجه نصیری گفت: آموزش کاربردی سرمایهگذاران، انجام تبلیغات بیشتر در این زمینه، استفاده از طرح های تشویقی، تسهیل قوانین معاملاتی برای سرمایهگذاران و کارگزاران، بهبود سیستم های معاملاتی و نرمافزاری و توسعه بازارهای خارج از بورس میتواند در توسعه بازار مشتقه موثر باشد.