رحمانی فضلی در تشست هم اندیشی زنان نخبه سیاسی
برهم زدن وحدت ؛ خلاف امنیت ملی
وزیر کشور: باید وحدت و انسجام داخلی را حفظ کنیم لذا برهم زدن این وحدت و انسجام، خلاف امنیت ملی و خواست مردم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست هم اندیشی زنان فعال و نخبه سیاسی با اشاره به تعهدات دولت یازدهم در حوزه سیاست، تصریح کرد: قرار بود فضای سیاسی کشور را آرام و فعال نگه داریم ، روند مجوزها را تسریع و تسهیل کنیم، امنیت را برای فعالیت های سیاسی فراهم کنیم، مشارکت مردمی را تقویت و انتخابات را خوب برگزار کنیم.
وی افزود: کارنامه وزارت کشور در مباحث سیاسی کلان کشور مورد قبول است.
رحمانی فضلی در خصوص صدور مجوز تاسیس احزاب ازجانب این وزارتخانه، خاطرنشان کرد: همه درخواست ها تعیین تکلیف شده است و هم اکنون هیچ درخواست مجوز تاسیس حزبی نداریم.
وی افزود: البته در مسیر برخی صدور مجوزها مشکلاتی ایجاد شده بود که حل شد .
وزیر کشور گفت: در حوزه ایجاد بستر لازم برای نشاط سیاسی در کشور نیز هم اکنون هیچ مشکلی در مسیر فعالیت قانونی و مجوزدار وجود ندارد.
وی افزود: فعالیت سیاسی بخشی از کارهای ماست اما باید هدف نهایی و غایی آن محقق شود لذا فعالیت سیاسی هدف روشن و مشخصی دارد که آن تقویت نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
* مولاوردی: توازن بین کار و زندگی زنان در کشور وجود ندارد
شهیندخت مولاوردی در نشست هم اندیشی زنان فعال و نخبه سیاسی که با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، فهیمه فرهمند پور مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده، محمد مقیمی، قائم مقام و علی اصغر احمدی، معاون سیاسی وزیر کشور و همچنین تعدادی از فعالان سیاسی زن در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور، برگزار شد، گفت: امیدوارم این نشست منشاء همدلی، هم زبانی و هم افزایی برای رسیدن به راهکارهای توسعه مشارکت زنان در کشور باشد.
وی افزود: زنان ایران به رغم تفاوت در نوع محدودیت با زنان دنیا، هنوز در پیشرفت سیاسی و حضور در مناصب قدرت و تصمیم گیری با موانعی مواجهند و به نظر می رسد هنوز هم آن چنان که باید و شاید صدایشان شنیده نشده است.
مولاوردی ادامه داد: در یکی دو دهه اخیر پیشرفت های امیدوار کننده ای در حوزه های اقتصادی ، اجتماعی و آموزشی زنان مشاهده می شود اما سالهاست که فعالیت سیاسی زنان به عنوان بحرانی نگران کننده ترسیم شده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور مشکل اصلی فعالیت سیاسی زنان را «هزینه زمان و نقش مادرانگی» دانست و گفت: متاسفانه توازن بین کار و زندگی زنان در کشور وجود ندارد.
* تلاش برای ورود به مباحث مربوط به زنان در لایحه جامع انتخابات
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: لایحه جامع انتخابات در کمیسیون سیاسی دولت در حال بررسی است و تلاش می کنیم در آن ورود و مباحث مربوط به زنان را مطرح کنیم.
شهیندخت مولاوردی در هم اندیشی زنان فعال و نخبه سیاسی که پیش از ظهر امروز در وزارت کشور برگزار شد، تصریح کرد: احزاب نقش جدی در کادرسازی و تربیت مدیران آینده کشور دارند ولی متاسفانه حضور زنان در احزاب کمتر است.
وی افزود: به دلایل مختلفی احزاب هنوز نتوانستند نقش موثر خود را در فرایند قدرت ایفا کنند بنابراین زنان نیز هنوز به جایگاه مطلوب خود در احزاب دسترسی پیدا نکرده اند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه زنان با سقف و حصار شیشهای و کفهای چسبنده مواجه هستند اظهار کرد: منظور از کف های چسبنده اعتماد به نفس پایین برخی از زنان است که اجازه فعالیت در عرصه های مختلف را به آنها نمی دهد اما در مجموع سقفهای شیشهای و کفهای چسبنده مانع تحرک شغلی و مدیریتی زنان در کشور میشود.
مولاوردی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: مشارکت زنان در کشور می تواند به توسعه سیاسی بینجامد و یکی از شعارهای کلیدی رئیس جمهور هنگام انتخابات ریاست جمهوری آرامش در سیاست، آسایش در اقتصاد و امنیت در فرهنگ بود.
وی ادامه داد: برای دستیابی به آرامش در سیاست نیازمند مقدماتی بودیم و هم اکنون با اقدامات دولت در حوزه هایی مانند اقتصاد و سیاست خارجی شرایط مهیا شده است تا به سیاست داخلی توجه بیشتری شود.
مولاوردی گفت: برخی تبعیضات می تواند منجر به شرایط استخدامی، دستمزد نابرابر و وجود امکانات نابرابر برای زنان شود.
وی با بیان اینکه پیشرفت برخی کشورها در زمینه بهره گیری از ظرفیت های زنان در دو دهه اخیر براساس برنامه ریزی بوده است، تصریح کرد: اهداف کمی سهمیه بندی به صورت اختیاری از سوی احزاب، بسیج نیروها و تصمیمات هدفمند برای بهبود توازن در کار و زندگی زنان عواملی بوده است که موجب شده پیشرفتهایی در زمینه حضور زنان در مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی در برخی کشورها رخ دهد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: احزاب در ایران هنوز نتوانستهاند تصمیماتی در جهت ایجاد توازن در کار و زندگی زنانی که مایل به عضویت در احزاب هستند، به وجود آورند و زنانی که مایل به انجام کار حزبی هستند با این مشکلات مواجه هستند، اگر تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده نشود چنین مشکلی همچنان پابرجا می ماند.
وی با اشاره به تاکیدات حضرت امام (ره) در حوزه مشارکت زنان گفت: براساس فرمایش ایشان زنان باید در مقدرات اصلی مملکت دخالت کنند البته به نظر می رسد این رویکرد مربوط به فعالیت سیاسی زنان درعرصه نخبگی است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: علاوه بر آن در عرصه عمومی حضرت امام به هم دوشی زنان و مردان در زمان پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی اشاره می کنند و در وصیت نامه ایشان نیز چنین اشاراتی دیده می شود.
وی خاطر نشان کرد: در عمل نیز حضرت امام به مشارکت سیاسی زنان توجه داشتند و به عنوان نمونه مرحوم مرضیه دباغ عضو هیات سیاسی بودهاند که نامه ایشان را به گورباچف ابلاغ کردند.
مولاوردی سیاست های کلی برنامه های توسعهای کشور و سند چشم انداز 20 ساله را یکی از الزامات توجه به مشارکت زنان برشمرد و گفت: بدون مشارکت زنان در تحقق اهداف و سیاست ها به موفقیت کامل نمی رسیم.
وی ادامه داد: علاوه بر آن دانش آموختگی زنان افزایش پیدا کرده است اما هنوز تناسب لازم میان تخصص های زنان و حضور آنان بر مناسب قدرت و تصمیم گیری نیست، این در حالی است که ارتباطی دو سویه میان توسعه یافتگی و مشارکت زنان وجود دارد.
وی افزود: مشارکت روزافزون زنان در روند توسعه موجب گسترش و تعمیق توسعه می شود وعلاوه بر آن در این شرایط فرصت ها و امکاناتی فراهم می شود که زنان بتوانند از آن بهره برند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تعهدات بین المللی ایران در زمینه افزایش مشارکت زنان گفت: اسنادی در زمینه توسعه پایدار در دستور کار جهانی است که لازم است به آن توجه شود و همچنین از سوی دیگر براساس آخرین گزارش های مجمع جهانی اقتصاد رتبه ایران در زمینه مشارکت سیاسی زنان از بین 144 کشور137 بوده است، البته در آمار سال جاری یک کشور از آمارگیری کم شده است بنابراین بهبود رتبه ایران را نمیتوان به حساب بهتر شدن شرایط گذاشت.
وی افزود: متاسفانه در ارائه آمار و اطلاعات به مجامع بین المللی مشکلاتی داریم بنابراین گزارشات ارائه شده به این مجامع با واقعیت موجود تناسب چندانی ندارد اگر مطابق اطلاعات استاندارد گزارش ارائه دهیم، شاهد تغییرات فاحشی در زمینه رتبه ایران در مجامع بین المللی خواهیم بود.
مولاوردی در پایان تاکید کرد: هدف ما عدالت جنسیتی است و یکی از شاخصهای توانمند سازی زنان توانمند سازی سیاسی محسوب می شود که تلاش می کنیم در این جهت عمل کنیم.