شهرک سازی اهرم فشاری برای تحقق طرح دو کشور
اقدامات رژیم صهیونیستی در زمینه شهرک سازی، اقدامی است برای حفظ موضع فعال و تهاجمی تلاویو در مذاکرات مربوط به طرح دو کشور.
زید رعد الحسین، رئیس کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد، دیروز از تصویب قانون جدید در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) برای مشروعیت بخشی به شهرک سازی در کرانه باختری به شدت ابراز نگرانی کرد.
پارلمان رژیم صهیونیستی در نشست چهارشنبه گذشته خود، پیش نویس نخست قانون مشروعیت بخشی به شهرک سازی در کرانه باختری را تصویب کرد.
پیش از این نیز رئیس کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد، طرح جدید رژیم صهیونیستی برای قانونی کردن شهرک های صهیونیست نشین در کرانه غربی رود اردن را نقض قوانین بین المللی دانست.
کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد با صدور بیانیه ای تاکید کرد اعضای پارلمان رژیم صهیونیستی باید در رای گیری خود درباره طرح مذکور تجدید نظر کنند زیرا در صورت تصویب نهایی آن، عواقب بسیار منفی برای (رژیم) اسراییل در سطح جهان خواهد داشت.
رعد الحسین همچنین افزود همه شهرک های صهیونیستی چه با مجوز (رژیم) اسراییل یا بدون مجوز ساخته شده باشند، براساس قوانین بین المللی قانونی نیستند و جامعه بین المللی تمامی شهرک های صهیونیست نشین ساخته شده در اراضی فلسطینیان در کرانه غربی را غیرقانونی و مانع بزرگی سر راه برقراری صلح و اجرایی شدن راه حل تشکیل دو کشور می داند.
شایان ذکر است که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز هفته گذشته در انتقاد از سیاست (رژیم) اسرائیل اعلام کرد؛ اسرائیل باید بین شهرک سازی ها در کرانه باختری و راه حل دو کشوری یکی را انتخاب کند.
در عین حال به نظر میرسد تحرکات و اقدامات رژیم صهیونیستی در زمینه شهرک سازی، اقدامی سیاسی و تبلیغی است برای اینکه وانمود کنند تن دادن تلاویو به طرح دو کشور اقدامی از روی ضعف و انفعال نیست و به این ترتیب موضع تهاجمی این رژیم حفظ شود.
جان کری همچنین گفت ادامه شهرک سازی باعث می شود چشم انداز صلح ضعیف تر شود اما وی در عین حال خاطر نشان کرد که هنوز از نقطه توازن در راه حل دو کشوری، عبور نشده است.
پیش از این نیز جان کری گفته بود: "افزایش فعالیت های ساخت و ساز (در سرزمین های فلسطینیان) به کاهش تنش میان اسرائیلی ها و فلسطینیان هیچ کمکی نمی کند". "فعالیت های شهرک سازی اسرائیل در جهت نقض حقوق بین الملل است".
اقدام دولت آمریکا به محکوم کردن شهرک سازی در کرانه باختری در حالی است که از زمان به قدرت رسیدن اوباما تا کنون تعداد شهرک نشینان در کرانه باختری بیست هزار تن افزایش یافته است. همچنین تعداد طرحهای شهرکسازی این رژیم در کرانه غربی در سه ماهه اول سال 2016 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سه برابر شده است به طوری که در فاصله زمانی بین ژانویه و مارس طرحهای ساخت 674 واحد مسکونی تصویب شده در حالی که این رقم در سه ماهه اول سال گذشته میلادی، 194 واحد بوده است. در شرایط کنونی 570 هزار شهرک نشین صهیونیست در 120 شهرک و 100 مجتمع شهری در کرانه باختری زندگی می کنند.
علاوه بر این سیاست آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی تغییر نکرده است و واشنگتن همانند گذشته قطعنامه های شورای امنیت را که علیه رژیم اسرائیل باشد وتو می کند. به طوری که تونر در نشست خبری اخیر با خبرنگاران اعلام کرد، آمریکا تمامی قطعنامه های شورای امنیت که هدف آن زیر سوال بردن مشروعیت (رژیم) اسرائیل باشد را وتو می کند.
البته سیاست شهرک سازی رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی بارها با واکنشهای شدید جامعه بین المللی از جمله سازمان های بین المللی و منطقه ای، پارلمان ها، نهادهای ملی، موسسات مدنی و غیره مواجهه شده است. اما این واکنشها با مداخله آمریکا بی نتیجه ماندهاند.
بنابراین حامیان رژیم صهیونیستی خصوصا آمریکا، از شهرک سازی به عنوان اهرمی در جهت تحقق طرح دو کشوری استفاده می کنند و با محصور نمودن رژیم صهیونیستی در بین دو گزینه غیرقانونی شهرک سازی و طرح دو کشوری به دنبال مشروعیت بخشیدن به (رژیم) اسرائیل در سطح بین المللی می باشند و سعی می کند با اعمال فشار از سوی شهرک سازی هرچه سریع تر رضایت فلسطینی ها را در این تحقق طرح دو کشوری جلب نماید. پس دغدغه حامیان رژیم صهیونیستی مشروعیت و عدم مشروعیت شهرک سازی نبوده و نیست بلکه آنها با چنین موضع گیری هایی سعی دارند مشروعیت رژیم صهیونیستی را به نتیجه برسانند.
--------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی