فروش ارزان ورق های فولادی به خارجی ها و گرانفروشی به داخلی ها
دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی کشور از فروش ارزان ورق های فولادی به خارجی ها و گرانفروشی به داخلی ها خبر داد.
امیرحسین کاوه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت : در حالی ورق های فولادی فولاد مبارکه با قیمت ارزان صادر می شود که حدود 300 کارخانه پائین دستی بخش خصوصی در این حوزه با کمبود ورق های فولادی مواجهند.
وی با انتقاد از تغییرات ساعتی در نحوه فروش روزانه ورق های فولادی افزود : فولاد مبارکه تا چند روز قبل ورق های فولادی را مستقیم با "ال سی" چند ماهه تحویل می داد ولی دیروز اعلام کردند فقط از طریق بورس کالا عرضه می شود که متاسفانه چون عرضه کننده ، انحصاری است و صدها متقاضی وجود دارد ، امکان کشف درست قیمت در بورس کالا وجود ندارد.
وی گفت : متاسفانه با پدیده یک بام و دوهوا مواجهیم ،کالاهایی که فولاد مبارکه با قیمت ارزانتر صادر می کند ، در رینگ بورس کالا قرار نمی گیرد اما کالاهایی که قرار است به بخش خصوصی داخلی داده شود تا تکمیل و ارزش افزوده ایجاد کند در بورس کالا عرضه می شود.
وی تصریح کرد : با چالشی که دیروز ایجاد شده متاسفانه کسی به فکر این واحدها و نیروی کار شاغل در انها نیست ، فرایندها در وزارت صنعت ، معدن و تجارت خیلی طولانی است و پاسخ صریحی در این زمینه دریافت نمی کنیم.
کاوه افزود : بر صادرات سنگ اهن عوارض وضع شده که کار درستی است و مهمتر فراوری بعد از تبدیل سنگ اهن به فولاد است ولی برعکس در بخش لوله و پروفیل صدها کارخانه داریم که می توانند ورق های فولادی را فراوری کنند اما می بینیم عوارضی بر صادرات ورق های فولادی وضع نمی شود.
وی گفت : انتظار ما رعایت تعادل در زنجیره تولید است ، اکنون زنجیره تعادل فولاد بهم ریخته است و متاسفانه در وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، مغز هوشمندی نیست که در تصمیم گیری منافع تمام ذینفعان را در نظر بگیرد تا روزانه با تغییر شرایط و قوانین و ائین نامه های مخل کسب و کار روبرو نباشیم.
کاوه افزود : در حال حاضر بیش از نیمی از نیاز خود را مجبوریم از طریق واردات تامین کنیم مثلا اگر نیاز به 6 تا 7 میلیون تن ورق فولادی داشته باشیم ، فولاد مبارکه و چند تولیدکننده ورق نمی توانند به تمام نیاز ما که ورق هایی با قطر خاص است ،پاسخ دهند و مجبوریم با واردات مواد اولیه ان را جبران کنیم که متاسفانه تعرفه سنگین 20 درصدی بر واردات این نوع ورق ها وضع شده است که باعث می شود مواد اولیه وارد نشود.
وی با بیان اینکه صنعت لوله و پروفیل با مشکل جدی مواجه است ، گفت : متاسفانه برخی مواقع عکس سیاستها عمل می شود ، بر واردات مواد اولیه تعرفه سنگین وضع می شود ولی تعرفه محصول نهایی وارداتی از مواد اولیه کمتر است ، انتظار داریم
بر صادرات محصولاتی که قابلیت تبدیل در داخل و ایجاد ارزش افزوده در کشور را دارد ، تعرفه وضع شود.
کاوه افزود : فعالان صنعت لوله و پروفیل متاسفانه به علت رکود حاکم در کشور با نیمی از ظرفیت کار می کنند و این در حالی است که با حراج و ارزان فروشی ورق به خارجی ها و گران فروشی به داخلی ها همین میزان مواد اولیه را هم از دسترس ما خارج می کنند.
وی گفت : انچه که ما را زجر می دهد این است که قیمت جهانی 430 دلار است ، فولاد مبارکه حدود 380 دلار به خارجی ها می فروشد ولی با ما 500 دلار حساب می کنند ، این نوع رفتار باعث می شود که ما بازارهای صادراتی خودمان را از دست دهیم.
کاوه با ابراز تاسف از اینکه این مواد اولیه به جای فروش به بنگاههای داخلی به قیمت ارزان به کشورهای همسایه فروخته می شود ، افزود : وزارت صنعت ، معدن و تجارت باید دور از بخشی نگری و حمایت از کارخانه های خصولتی که زیر نظر خودشان اداره می شود ، به همه توجه کنند ، شرایط ما بغرنج است و هفت ماه از سال گذشته ادامه این روند هزینه های زیادی به ما تحمیل می کند.
وی گفت : شرکت های خصولتی وابسته به دولت هرگونه که دلشان بخواهد با بخش خصوصی و مردم رفتار می کنند و کسی پاسخگو نیست .
این صادرات ها رانت و شرکت سهامداری مشترک با همین اقایان دارند آنوقت تولید کنندگان داخلی در صف ۳ ماهه تحویل ورق فولادی هستند