وی گفت: اینکه چرا قدرت های بین المللی با آن همه سابقه و کارهای پژوهشی که دارند نتوانستند موفق شوند و شعارهای خود را تحقق بخشند لازم است با نگاه جدید به امنیت و صلح بررسی شود و به نظر ما عواملی جدید وارد روابط بین الملل و جوامع بین المللی شده اند که مطالعه آن نیازمند نگاه و رویکرد جدید است و این اجلاس، رویکردهای جدید را در چالش های منطقه ای و بین المللی مطرح می کند و از همه نخبگان جهان و منطقه می خواهد با نگاه جدید به فکر فراهم کردن نظم نوین در منطقه و جهان باشند.
رضایی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص مواضع مداخله جویانه نخست وزیر انگلیس درباره ایران گفت: انگلستان در بحران اقتصادی و هویتی است و به فکر راه فرار از این بحران است و خروج انگلیس از اروپای واحد راهکاری برای حل همین بحران بوده است.
وی ادامه داد: آمدن به منطقه خلیج فارس و پر کردن جای آمریکا نیز برای پاسخ به همین بحران است که آینده انگلیس را در هاله ای از ابهام و تردید قرار داده است و آمدن آنان به خلیج فارس هم در حقیقت با همین هدف و تسلط بر کشورهای کوچک منطقه مثل کویت، بحرین، قطر و امارات، عمان و حاشیه جنوبی خلیج فارس که دارای نفت و گاز فراوان هستند بوده است و می خواهند درآمد این منطقه را به پوند و لیر انگلیسی پیوند دهند تا بلکه از این بحران اقتصادی خارج شوند.
رضایی گفت: انگلیسی ها تا قصد رویارویی با ما را نداشته باشند ما پیش دستی نخواهیم کرد و خودمان را عامل اصلی امنیت منطقه می دانیم که از ابتدای انقلاب تاکنون مهم ترین عامل ثبات منطقه خلیج فارس بوده است و این چالش انگلیس بیشتر شعارگونه است.
وی افزود : فکر می کنیم انگلستان انگلیس قدیم نیست و ایران هم ایران قدیم نیست و این حرف ها تلاشی مذبوحانه برای خروج از بحران اقتصادی است.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام از رژیم صهیونیستی، مداخلات غرب و عقب ماندگی سیاسی به عنوان سه مانع نظم در منطقه یاد کرد.
محسن رضایی در نشست امنیتی تهران، رژیم صهیونیستی را اولین عامل اخلال در منطقه دانست و گفت: رژیم صهیونیستی به توافق ها و قراردادهای بین المللی حتی توافقنامه هایی که با فلسطینی ها امضا می کند پایبند نیست.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی اولین مانع نظم منطقه ای است افزود: حتی زمانی که حماس در انتخابات فلسطین پیروز شد باز امریکایی ها به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی، آن را نپذیرفتند.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: موقعیت ژئوپلتیک، منابع اقتصادی و به ویژه انرژی باعث شده است تا امریکایی ها و اروپایی ها این منطقه را رها نکنند و آزادی عمل را از کشورهای منطقه بگیرند.
رضایی از عقب ماندگی سیاسی به عنوان سومین مانع نظم جهانی یاد کرد و افزود: کشورهایی مثل عربستان با افکار سنتی پوسیده، تعصب خشک و غیرمنطقی و غیر اسلامی و به دور از دموکراسی یکی از موانع نظم منطقه هستند.
رضایی با بیان اینکه انگلستان بعد از چهل سال دوباره می خواهد به منطقه برگردد و جای امریکا را بگیرد گفت: نخست وزیر انگلستان برای اینکه یک هژمونی جدید راه بیندازد، تهمت هایی را به ایران زد و جبهه جدیدی راه انداخت.
وی افزود: امریکا و انگلیس دنبال یک امنیت پایدار در منطقه نیستند .
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام اولین تلاش برای نظم در منطقه را در گرو تعریف منطقی و جدید از آسیای جنوب غربی دانست و گفت: ایران، ترکیه، عربستان و مصر (به دور از محدودیت های جغرافیایی) چهار کشور مهم منطقه هستند که می توانند نظم را در منطقه شکل دهند.
رضایی افزود: ایران را با تحریم، ترکیه را با کودتا، عربستان را با حمله به یمن و مصر را با تحولات داخلی درگیر کردند تا مانع از دستیابی این کشورها به نظم منطقه ای شوند.
وی تقابل قدرت های بزرگ را عاملی برای بازشدن راه نظم و امنیت در منطقه دانست و گفت: شعار نه شرقی و نه غربی باید امروز شعار کشورهای منطقه باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام از سیاست همگرایی به عنوان راهکاری برای دستیابی به نظم منطقه ای یاد کرد و افزود: از ابتدای انقلاب
ما دنبال این همگرایی بودیم اما با کارشکنی هایی از جمله اقدامات اخلالگرایانه عربستان مواجه شدیم.
رضایی گفت: مذاکرات هسته ای الگوی مناسبی برای گفتگوها و دستیابی به نظم منطقه ای است.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام نبود یک تیم اقتصادی در کنار دیپلمات ها و تیم هسته ای در مذاکرات برجام را دلیل به وجود آمدن مشکلات امروز دانست و افزود: اگر یک تیم اقتصادی در مذاکرات هسته ای بود احکام پیوستی برای اجرا به خزانه داری امریکا می گرفت و ما دیگر شاهد تمدید تحریم هایی مثل داماتو نبودیم.
رضایی تمدید قانون داماتو را نقض آشکار برجام دانست و گفت: براساس برجام تحریم ها باید تا هشت سال دیگر برداشته شود اما تحریم های داماتو برای ده سال دیگر تمدید شد.
وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی و سیاسی جهان به هم گره خورده است افزود: از این پس در هیچ مذاکره مهم بین المللی بدون حضور اقتصاددانانمان شرکت نخواهیم کرد.