خزایی در جمع خبرنگاران
انگلیس به دنبال توطئه جدید است
نماینده سابق کشورمان در سازمان ملل متحد: موضع اخیر نخست وزیر انگلیس نشان می دهد از انگلیس بیش از این انتظار نمی رود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد خزایی در جمع خبرنگاران افزود: یکی از اهداف مهم در برگزاری این کنفرانس نشان دادن اهمیت همکاری های منطقه ای به ویژه کشورهای اسلامی در برقراری امنیت و ثبات خاورمیانه و سپس در کل غرب آسیاست.
وی گفت: وضعیت کنونی روابط بین المللی و روابط سایر کشورها با قدرت های دارای هژمونی باعث شده خطرات جدی را برای منطقه ایجاد کند.
خزایی ادامه داد: حضور نیروهای تکفیری و تروریستی خطری جدی و نگران کننده است و از طرف دیگر همکاری های اقتصادی در بین کشورهای منطقه بسیار کمرنگ شده که باید تقویت شود.
وی گفت: باید یک راه برای ایجاد نظم متناسب با کشورهای اسلامی و به خصوص جمهوری اسلامی ایران در منطقه شکل بگیرد و این کنفرانس به همین جهت تشکیل شده و پنلی هم برای برقراری ثبات و امنیت در منطقه به ریاست بنده در همین زمینه تشکیل خواهد شد.
خزایی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص اظهارات مداخله جویانه اخیر نخست وزیر انگلیس در برابر ایران افزود: از انگلیس بیش از این انتظار نمی رود و بعد از روشن شدن فعالیت صلح آمیز ایران در برنامه هسته ای بر همه دنیا، دشمنان ایران به فکر ابزار جدیدی برای ادامه سناریوی ایران هراسی خود هستند.
وی ادامه داد: صحبت های دکتر لاریجانی نیز مطرح کردند که ایران به دنبال امپراتوری نیست و بحث اسلام هراسی و اختلاف شیعه و سنی نیز از همین دست توطئه هاست و موضع نخست وزیر انگلیس برای همین اهداف و ترساندن کشورهای عربی منطقه از ایران است.
وی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای این کنفرانس نشان دادن اخوت، وحدت و همگرایی کشورهای اسلامی به جهان است در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفت: بیشتر تبادلات اقتصادی در منطقه به جای اینکه با کشورهای اسلامی باشد با کشورهای خارج است در حالی که تا جایی که من حضور ذهن دارم بیش از 47 درصد تجارت و خرید اسلحه از کشورهای غربی توسط کشورهای اسلامی در منطقه صورت می گیرد.
خزایی با اشاره به اینکه مقایسه این ارقام نشان می دهد ما در مسیر ایجاد همگرایی اقتصادی به درستی پیش نرفتیم گفت: قطعاً اگر کشورهای اسلامی و عربی در منطقه که بر روی ذخایر عظیم نفت و گاز هستند با هم تعامل داشته باشند و اهداف بلند سازمان همکاری های اسلامی یا بانک توسعه اسلامی را تقویت کنند هیچ قدرتی در جهان قادر نخواهد بود بدون اراده اقتصادی و سیاسی کشورهای اسلامی در منطقه عمل کند.
وی ادامه داد: قطعاً به دلیل اهمیت همین مسئله یکی از پنل های تخصصی این کنفرانس تأثیر سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی در منطقه است و خروجی این اجلاس به طور مادی و کمی قابل بررسی نیست بلکه در درازمدت باید بررسی نشود و قطعاً پیام هایی که از این کنفرانس به منطقه مخابره خواهد شد حاکی از این است که جمهوری اسلامی ایران علاقه مند و معتقد به همگرایی و همرأیی و وحدت با کشورهای اسلامی است و این وحدت را خطری برای کشورهای منطقه نمی داند و طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران بنابه وظیفه اش در صف و خط مقدم مبارزه با تروریسم و خشونت فعالیت کند.