طرح تغییرات در قانون اساسی به مجلس ترکیه ارائه شد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون تی آر تی ، حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه طرح تغییرات در قانون اساسی این کشور را به هیئت رئیسه مجلس ترکیه تقدیم کرد.
بر اساس این طرح که با امضای نمایندگان حزب عدالت و توسعه به هیئت رئیسه مجلس ترکیه تقدیم شده است ، رئیس جمهور رئیس حکومت این کشور خواهد بود.
وی اداره امور قوه مجریه را نیز بر عهده خواهد داشت و معاونان رئیس جمهور ، وزیران و مقامات بلندپایه دولتی را منصوب خواهد کرد.
اشخاصی که بتوانند از صدهزار تن از افراد واجد شرایط رای دادن در انتخابات امضا جمع آوری کنند ، می توانند کاندیدای ریاست جمهوری ترکیه شوند.
ارتباط فردی که به سمت ریاست جمهوری ترکیه انتخاب شود با حزبی که عضو آنست قطع نخواهد شد.
همچنین بر اساس این تغییرات شمار نمایندگان مجلس ترکیه به 600 تن افزایش خواهد یافت و مجلس ترکیه و رئیس جمهور این کشور می توانند دستور برگزاری مجدد انتخابات را صادر کنند.
اعلام حکومت نظامی کاملا از قانون اساسی ترکیه حذف خواهد شد اما رئیس جمهور ترکیه از اختیارات لازم برای اعلام وضعیت فوق العاده برخوردار خواهد شد.
بر اساس تغییرات پیشنهادی حداقل سن کاندیداهای نمایندگی مجلس ترکیه به 18 سال کاهش خواهد یافت.
همچنین دادگاه های نظامی فقط منحصر به دادگاه های انضباطی نیروهای مسلح خواهد بود و فقط در دوره جنگ اجازه برپایی دادگاه های نظامی داده خواهد شد.