نماینده مجلس افغانستان: گسترش افراطگرایی نتیجه سیاستهای امریکاست
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1395/09/21
سمینار «افراط گرایی و افغانستان» از سوی روزنامه آرمان ملی، اتحادیه ملی خبرنگاران و شماری از نهادهای مدنی افغانستان با هدف آسیب شناسی و جلوگیری از گسترش افراط گرایی در کابل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آوای افغانستان، در این سمینار سخنرانان روی ریشه های افراط گرایی، سلفی گری و تندروی اسلامی صحبت و تاکید کردند که در رشد و گسترش افراط گرایی در جهان سیاست کشورهای غربی به ویژه امریکا و متحدان آن نقش دارند.
عبدالحفیظ منصور، نماینده مردم افغانستان در پارلمان در این سمینار خاطر نشان کرد که گسترش افراط گرایی در جهان و کشورهای منطقه ناشی از سیاست های امریکا و متحدین غربی اش است.
منصور افزود: امریکا و متحدان آن در ایجاد گروه های تندرو و خشن نقش بسیار مهم و برجسته دارد.
وی همچنین یاد آور شد که متاسفانه امروز بعضی ها اسلام گرایی را مساوی با خشونت میدانند و با نام اسلام گرایی اقدام به خشونت میکنند.
دین محمد مبارز راشدی، وزیر پیشین مبارزه با مواد مخدر افغانستان نیز در این سمینار گفت: یکی از ویژگی های دین اسلام اعتدال و میانه روی است و افراط گرایی را نفی میکند.
راشدی افراط گرایی را یکی از مشکلات عمده امروزی برای منطقه و افغانستان عنوان کرد و افزود که متاسفانه به افراط گرایی همیشه نام دینی داده می شود.
همچنین محمد محق کارشناس مسایل اسلامی؛ افراط گرایی در دین اسلام را کار دشمنان اسلام بیان کرده و افزود که امروزه تصاویر سوء از آدرس دین اسلام به نمایش گذاشته می شود که می خواهند دین ما را قانون ستیز، مدنیت ستیز و انسان ستیز معرفی کنند. محق بر کسب دانش و معرفت بیشتر علمای دینی تاکید کرد.
وی از علمای دینی خواست که تا وارد صحنه شوند و در خصوص ارزش های که در دین اسلام وجود دارد مردم را اگاه کنند تا مردم فریب دشمنان اسلام را نخورند.
اشراق حسینی، یکی از پژوهشگران نیز در این سمینار گفت که افراط گرایی یک معضل جدی برای افغانستان و کشورهای منطقه است و زمانی این این پدیده خطرناک می شود که لباس تقدس را بر تن داشته باشد و در برابر حریف و رقیبش قرار گیرد.
وی تاکید کرد که مبارزه با افراط گرایی نیازمند عزم ملی و بسیج جهانی است.
شرکت کنندگان این سمینار تاکید دارند که عدم آگاهی و برداشت های نادرست از دین، باعث ترویج افکار افراط گرایانه در جامعه شده است. آنان از بین بردن این پدیده شوم را وظیفه علمای دینی می دانند.
افغانستان از چندین دهه پیش تا کنون از افراط گرایی رنج می برد؛ در یک و نیم دهه گذشته، تلاشهای زیادی برای از میان برداشتن و یا حد اقل، کاهش این پدیده انجام شده، اما نه تنها این تلاشها نتایجی مثبتی در پی نداشته، بلکه روز به روز در حال افزایش است.
126/110