مشروح اظهارات وزیر خارجه فرانسه در پایان نشست پاریس
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما وزیر امور خارجه فرانسه در موضعگیری کاملا متضاد از تروریستها در حلب حمایت کرد و در مقابل گفت با تروریستها در موصل باید مقابله شود.
به گزارش فرانس 24، ژان مارک ارو در جریان کنفرانس خبری مشترک با وزرای خارجه آلمان و آمریکا و قطر پس از شرکت در نشست گروه کشورهای به اصطلاح دوست سوریه در پاریس، گفت: با وجود کشتار و آوارگان بسیار، با وجود محکومیت گسترده از سوی جامعه بین الملل، که دیروز نیز در رأی مجمع عمومی سازمان ملل متجلی شد که طی آن قطعنامه ای با اکثریت قاطع به تصویب رسید، با وجود استفاده چندباره از سلاح های شیمیایی، با وجود همه اینها این منطقِ جنگ است که بر منطق های دیگر در سوریه فائق آمده است. به همین دلیل است که ما امروز با شرکای نزدیک مان گردهم آمدیم. کسانی که از همان اول هدف یافتن یک راه حل سیاسی را برای بحران سوریه جستجو می کردند.
وزیر خارجه فرانسه گفت: ما امروز یادآورشدیم که اولین فوریت سوریه فوریت انسانی است. ما مصمم هستیم از رنج مردمی که از پنج سال قبل با جنگی بربرانه مواجه اند، بکاهیم. و ما این را با قدرت می گوییم که فوریت و اولویت در حلب و باقی کشور توقف نبردها، توقف بمباران ها و ارسال کمک های بشر دوستانه برای تمام نیازمندان به آن است. ما به حمایت مان از تمامی بازیگرانی که در میدان از رنج مندان دستیاری می کنند. و به طور اخص به اقدامات و تلاش کلاه سفیدها اشاره می کنم.
وی افزود: جامعه بین الملل باید با هشیاری و الزام خواهی در قبال نظام حاکم و حامیان آن این موضوع را مطرح کند که سرنوشت مردمی که به زور از شهرهای ویران شان خارج می شوند چگونه خواهد بود؟ گروه بندی ها در اردوگاه ها چیست و چه هدفی را دنبال می کند؟ این سیاست به ظاهر پاکسازی عقیدتی چه زمان پایان می گیرد که افراد را جابجا می کند که زمینه ساز تنش های بیشتر بعدی است؟ آوارگان با چه تضمین جانی می توانند به حیات شان ادامه دهند، کدام صلح به جز صلح گورستانی در انتظار آنان است؟ این به طور اخص سئوالاتی است که از طرف دوستان سوریه مطرح می شود و همچنین از طرف تمام پناه جویان که در ترکیه و لبنان و اروپا هستند مطرح می شود.
وزیر خارجه فرانسه گفت بازسازی سوریه بدون استقرار یک نظام انتقال سیاسی معتبر ممکن نمی شود که منطبق بر اصول قطعنامه شماره 2254 باید باشد.اتحادیه اروپا در این زمینه تمام سهم اش را ایفا خواهد کرد و فرانسه هیچ تعهدی را نخواهد پذیرفت که نتیجه آن نجات رژیم باشد.
فوریت دوم که مهم است عبارت است از تعریف مکانیسم های یک انتقال واقعی سیاسی که بتواند آینده یک سوریه در صلح را تضمین کند و یک سوریه متحد در تنوع جمعیتی. باید برای این منظور مذاکرات از سرگرفته شود، بر پایه های روشن و در چارچوب قطعنامه 2254 شورای امنیت و ما بالاخص از طریق ریاض حجاب رییس شورای عالی مذاکرات شنیدیم که تمامی طرف ها باید آمادگی خودشان را علناً برای حضور در مذاکراتی در چارچوب مورد تأیید شورای امنیت و جامعه بین الملل اعلام کنند. و آنچه آقای حجاب [ریا حجاب نخست وزیر فراری سوریه ] به ما گفت این است که اپوزیسیون آماده است مذاکرات را بدون قید و شرط از سر بگیرد. این یک پیشنهاد مذاکره و پیشنهاد صلح است که قابل توجه است و باید به آن توجه شود.
و فوریت سوم ادامه نبرد با تروریسم است. در رأس آن مقابله با داعش است. نبرد حلب و صحنه های رقت بار آن به دنبال از بین بردن تروریسم نیست بلکه به دنبال ریشه کن کردن هر گونه مخالفت سیاسی است. این نبرد به طور اخص استقرار دیکتاتوری را از طریق زور جستجو می کند. هدف بیشتر از بین بردن مخالفان است تا اینکه مبارزه با النصره مانند آنچه ما انجام می دهیم، باشد. نبرد واقعی علیه تروریسم در جای دیگری جریان دارد. در حلب نیست بلکه امروز در موصل این نبرد جریان دارد که طی آن نیروهای عراقی تلاش و همت بالایی به خرج می دهند. این نبرد واقعی باید در الرقه نیز اتفاق بیفتد که فرانسه مدتهات خواستار آن است. این نبردها که برای امنیت همه مخصوصاً امنیت ما تعیین کننده است، آنانی که در حلب قتل عام می کنند دنبال نمی کنند بلکه ما در قالب ائتلاف بین المللی بدان اقدام می نماییم.
در نهایت باید به موضوع بازسازی اجتناب ناپذیر سوریه اشاره کنم. ما امیدواریم هر چه زودتر این روند آغاز شود بعد از سالها جنگ و ویرانی تقریباً کامل یک کشور، به خاطر خواست یک انسان و برای رفع نیاز های رژیم. این بازسازی مشارکت تمام جامعه بین الملل بالاخص اروپا را می طلبد اما باید اشاره کنم که که این مشارکت بدون استقرار یک نظام انتقال سیاسی معتبر ممکن نمی شود که منطبق بر اصول قطعنامه شماره 2254 باید باشد.اتحادیه اروپا در این زمینه تمام سهم اش را ایفا خواهد کرد و فرانسه هیچ تعهدی را نخواهد پذیرفت که نتیجه آن نجات رژیم باشد. ما می خواهیم سوریه را بازسازی کنیم تا به همه آنهایی که به علت جنگ این کشور را ترک کردند بتوانند به آن بازگردند و در صلح و آزادی و امنیت در آن زندگی کنند.