توسعه بازار مشتقه در دستور کار بورس کالا
عضو شورای عالی بورس یکی از از اهداف مهم بورس کالا را توسعه معاملات اوراق مشتقه اعلام کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ قاسم محسنی گفت : بورس کالا تلاش می کندمطابق استانداردهای بین المللی، سرویس های مورد نیاز فعالان اقتصادی را ارائه دهد و قرار است قرارداد اختیار معامله در کنار سایر ابزارهای مالی بازار سرمایه به زودی در بورس کالا راه اندازی شود.
وی افزود: با توجه به تجربه موفق قرارداد آتی سکه طلا در بورس کالا و استقبالی که از این ابزار طی سال های اخیر صورت گرفته است، به نظر می رسد راه اندازی قرارداد اختیار معامله سکه طلا نیز با موفقیت و استقبال فعالان بازار روبه رو شود.
قاسم محسنی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) درباره راه اندازی معاملات قراردادهای آپشن در بورس کالای ایران گفت: تاکنون استقبال خوبی از اوراق مشتقه ای که روی سکه طلا تعریف شده، صورت گرفته است و البته برای رونق ابزارهای مالی جدید در بازار سرمایه، باید فرهنگ سازی مناسب بین فعالان کالاها صورت بگیرد تا آنها با ابزارها و کاربردهای آن آشنا شوند؛ در این بین وجود بازار آتی سکه کمک زیادی به رونق بازار آپشن سکه می کند تا پس از رونق معاملات مشتقه سکه، ابزارهای مالی بر پایه سایر کالاها نیز راه اندازی شود.
عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه قراردادهای اختیار معامله یکی از ابزارهای مهم پوشش ریسک در بازارهای مالی دنیاست، تصریح کرد: باید علاوه بر سکه طلا روی انواع کالاهایی که امکان استاندارد شدن دارند همچون محصولات فلزی، پتروشیمی و برخی از کالاهای کشاورزی، ابزارهایی همچون قراردادآتی و اختیار معامله تعریف شود که این موارد در دستور کار بورس کالا قرار دارد.
به گفته وی، بورس های کالایی معتبر دنیا دارای معاملات مشتقه کالایی قوی هستند که بورس کالای ایران علاوه بر تقویت معاملات فیزیکی در مسیر گسترش معاملات اوراق مشتقه و گواهی سپرده کالایی در حرکت است.
معامله 11 هزار تن سبد میلگرد ذوب آهن اصفهان در بورس کالا
11 هزار و 560 تن سبد میلگرد مخلوط و سبد میلگرد شرکت ذوب آهن اصفهان در بورس کالا معامله شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، 20 تن شمش آلیاژ شرکت ایرالکو نیز در این تالار داد و ستد شد.
بر اساس این گزارش، 9 هزار و 733 تن انواع قیر، 370 تن آمونیاک و یک هزار و 461 تن مواد پلیمری در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی معامله شد.
همچنین 12 هزار و 200 تن انواع قیر و 100 تن عایق رطوبتی در تالار صادراتی مورد معامله قرار گرفت. تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران در این روز معامله 2 هزار تن گندم خوراکی، 200 تن روغن خام سویا و یک هزار و 470 تن جو دامی را تجربه کرد.
312 تن جو دامی و یک هزار و 476 تن ذرت دانه ای در قالب طرح قیمت تضمینی در تالار محصولات کشاورزی معامله شد. همچنین 3 هزار و 609 تن ذرت دانه ای موجودی انبارهای استان های فارس، قزوین، کرمانشاه و خوزستان نیز به صورت گواهی سپرده کالایی داد و ستد شد.