بانک مرکزی:
پرداخت 590 هزار تسهیلات قرض الحسنه ازدواج
از اول سال 95 تا 15 آذر 590 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج 10 میلیون تومانی با مبلغ 5 هزار و 400 میلیارد تومان پرداخت شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی اصغر میرمحمد صادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در نشست با خبرنگاران افزود: این در حالیست که در مدت مشابه سال قبل که وام ازدواج 3 میلیون تومانی بود حدود 580 هزار فقره تسهیلات ازدواج با مبلغ هزار و 750 میلیارد تومان پرداخت شد.
وی گفت: براساس بخشنامه بانک مرکزی بانک های کشور مکلف شده اند تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را از دو محل پس انداز و جاری به مبلغ 10 میلیون تومان تأمین و در اختیار جوانان قرار دهند.
میرمحمد صادقی افزود: امیدواریم تا پایان سال به بیش از یک میلیون نفر تسهیلات ازدواج 10 میلیون تومانی پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه هم اینک 642 هزار نفر در صف انتظار دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج هستند ، گفت: از این تعداد 344 هزار نفر در مرحله تکمیل پرونده و انعقاد قرارداد هستند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی افزود: هم اینک 31 بانک و موسسه اعتباری وارد سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج شده اند.
میرمحمد صادقی گفت: به طور میانگین روزانه این تسهیلات در کشور به 4 هزار نفر و ماهانه به حدود 85 تا 100 هزار نفر پرداخت می شود.
پرداخت 12 هزار میلیارد تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط
مدیرکل امور اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به مصوبه دولت برای ارائه تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط برای خروج از رکود گفت: تاکنون سیستم بانکی بالغ بر 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات در سراسر کشور به این بنگاه ها پرداخت کرده است.
علی اصغر میرمحمدصادقی افزود: از این رقم حدود 17 هزار و 700 بنگاه استفاده کرده اند.
وی گفت: سقف این تسهیلات در سراسر کشور 16 هزار میلیارد تومان است و اگر نیاز باشد منابع بیشتری را برای این بنگاه ها در نظر خواهیم گرفت.
میرمحمدصادقی افزود: کل تسهیلات پرداختی سیستم بانکی کشور در همه زمینه ها در 7 ماهه امسال 278 هزار میلیارد تومان بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 92 هزار میلیارد تومان افزایش نشان می دهد.
وی گفت: بانک مرکزی با هماهنگی بانک مسکن تصمیم جدی دارد که در بخش مسکن رونق ایجاد کند و اساس این است که تسهیلات در جهت پر رونق کردن این بخش انجام شود.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی همچنین درباره نرخ سود بازار بین بانکی افزود: نرخ سود را سال گذشته از حدود 25 درصد به 17 درصد رساندیم که در ماههای اخیر با توجه به وضعیت بازار این نرخ به طور میانگین بالای 18 درصد است.
350 هزار کارت اعتباری بین مردم توزیع شد
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به بخشنامه این بانک برای ارائه کارت های اعتباری 10 ، 30 و 50 میلیون تومانی به مردم از سوی سیستم بانکی گفت: تاکنون بیش از 350 هزار کارت اعتباری بین مردم در مبالغ 10 ، 30 و 50 میلیون تومانی توزیع شده است.
علی اصغر میرمحمد صادقی افزود: هم اینک 12 بانک رفاه ، ملی ، تجارت ، ملت ، سپه ، پست بانک ، خاورمیانه ، پارسیان ، پاسارگاد ، شهر ، آینده و انصار اینگونه کارت ها را بین مردم توزیع می کنند و طبق بخشنامه بانک مرکزی همه بانک های کشور با توجه به اعتبارات خود مجاز به صدور اینگونه کارت ها هستند.
وی گفت: این کارت ها قرار است به مرور جایگزین تسهیلات خرد سیستم بانکی به مردم شود.
میر محمدصادقی با اشاره به بخشنامه دیگر بانک مرکزی برای ارائه کارت های اعتباری خرید کالاهای ایرانی که منابع آن را بانک مرکزی تأمین کرده است افزود: بانک مرکزی حدود 4 هزار و 200 میلیارد تومان برای این کار کنار گذاشته بود و از طریق این سه بانک این کارت های اعتباری صادر شد.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی گفت: هم اینک بالغ بر 102 هزار کارت به این شیوه صادر شده است.
میرمحمدصادقی افزود: اخیراً بانک مرکزی تصمیم گرفت زمان صدور این نوع کارت ها را تمدید کند که این امر به رونق بیشتر صدور این کارت ها منجر خواهد شد.
وی گفت: نرخ این تسهیلات 10 درصد است.