شبکه خبری یورونیوز از فرصت دیدار باجی القائد السبسی رئیس جمهوری تونس در نخستین نشست سران تونس و اتحادیه اروپا در بروکسل استفاده کرد و در گفتگو با وی نظر وی درباره مسائل مختلف جویا شد.
السبسی در پاسخ به اینکه چه انتظاری از نشست سران تونس و اتحادیه اروپا دارد گفت: کمک های اتحادیه اروپا از تونس هیچ گاه کافی نبوده اما چشمگیر بوده است. اتحادیه اروپا در کنفرانس حمایت از سرمایه گذاری در تونس قول کمک 14 میلیارد یورویی به این کشور را داد که تقریبا معادل یک سال تولید ناخالص داخلی این کشور است.
رئیس جمهوری تونس گفت ما از اروپا می خواهیم ما را در مسیر دموکراسی حمایت کند. زیرا برقراری دموکرسی در تونس با توجه به منطقه ای که در آن واقع شده ، دشوار است. او گفت ما خواستار حمایت از تعهدی هستیم که در مسیر دموکراسی پذیرفته ایم. انتخابی که در شرایط فعلی منطقه ما دشوار است. تونس در این منطقه از جهان استثناء است.
وی خاطر نشان کرد از موفقیت ما در مسیر برقراری دموکراسی با توجه به روابطمان با اتحادیه اروپا و گزینه های دموکراتیکی که تونس برگزیده است، باید حمایت شود. گزینه هایی که سایر کشورهای منطقه آن را انتخاب نکرده اند. اروپا که همواره ما را تشویق به ادامه تلاشهایمان می کند باید از ما از نظر مالی و سیاسی نیز حمایت کند. حتی اگر این همبستگی تنها از نظر سیاسی صورت گیرد برای ما کافی خواهد بود.
وی در باره کمک های قطر از تونس با توجه به ائتلاف دولت با حزب النهضه نیز گفت:کمک های مالی قطر یکی از کمکهایی است که ما دریافت می کنیم. از طرفی حمایت قطر چیز جدیدی نیست و ربطی هم به حزب النهضه ندارد. در نتیجه با النهضه یا بدون این حزب حمایت قطر از تونس ادامه خواهد یافت.
وی درباره مشکلات امنیتی و وجود تروریسم که یکی از موانع سرمایه گذاری در تونس است گفت ما با تروریسم مبارزه می کنیم. مبارزه با تروریسم نماد سیاست امنیتی در تونس است. در منطقه نیز تونس در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار دارد. این مبارزه برای اتحادیه اروپا و همچنین برخی از کشورهای اروپایی نیز خوب است.
وی در پاسخ سئوالی که آیا تروریسم در تونس محصول وارداتی از لیبی است، گفت :در تونس، الجزایر و حتی در مصر تمام تلاش ما این است که لیبی درخشش گذشته خود را بازیابد و از تجزیه خاک لیبی جلوگیری کنیم زیرا تجزیه لیبی منجر به فاجعه بزرگی خواهد شد. برخی به فکر تجزیه لیبی هستند اما آِینده به آنها نشان خواهد داد که اشتباه می کنند.
وی در همین باره افزود کشورهای منطقه یعنی مصر، الجزایر و تونس باید برای کمک به حل مشکل لیبی تلاش کنند.
وی در پاسخ به سئوالی که با تروریست های تونسی که در صفوف داعش می جنگند هنگام بازگشت چه برخوردی می کنید گفت:
ما نمی توانیم شهروندان تونس را از بازگشت به کشورشان منع کنیم. این مسئله غیر قانونی است. اما با توجه به سیاست امنیتی مان با همه افرادی که به کشور باز می گردند رفتار می کنیم. ما اقدامات احتیاطی لازم برای حفظ امنیت شهروندانمان را انجام داده ایم. در نتیجه از بازگشت کسانی که مایلند به کشورشان بازگردند، استقبال می کنیم و با هر کس با توجه به اعمالش رفتار خواهد شد.
سبسی درباره رابطه با سوریه نیز گفت ما بر اساس سیاست های اتحادیه عرب،سازمانی عربی که برای هماهنگی سیاست های خارجی کشورهای عربی در عرصه های مختلف شکل گرفته است عمل می کنیم.
وی درباره راه حل بحران سوریه نیز گفت:این بحران با دخالت های روسیه، آمریکا و کشورهای دیگر ابعادی بین المللی پیدا کرده است. این مسئله باید مد نظر قرار گیرد، مسئله ای که باعث می شود حل این بحران به طور کلی از عهده کشورهای عربی و حتی خود سوریه خارج شود.