گشت و گذار سایبری؛
پنی سیلین مرگبار و واکنش های متناقض مسئولان
مرگ یک زن بر اثر استفاده از آمپول پنی سیلین، در حالی صورت گرفت که مسئولان مربوطه مواضع متناقضی در این باره نشان دادند.
در 24 ساعت گذشته، درباره آلودگی داروی ویال پنی سیلین یک میلیون و 200 هزار واحدی با اندوتوکسین که منجر به مرگ این زن شد، در شبکههای اجتماعی مطالبی منتشر شده است.
در پی انتشار این اخبار در فضای مجازی، مصطفی کریمی قائم مقام اداره کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو اعلام کرد: هم اکنون داروهای مشکوک به آلودگی جمع آوری و نگهداری می شود تا پس از بررسی اقدامات لازم در آن خصوص صورت گیرد.
همچنبن طی نامه ای به مدیران بیمارستان ها اعلام شد که به دلیل احتمال وجود مشکل در این آمپول و زمان بر بودن تحقیقات تکمیلی تا اطلاع ثانونی از تزریق و تجویز ویال پنی سیلین ۶.۳.۳ با شماره ساخت ۵G160 و تاریخ انقضاء۲۰۱۹/۱۰ مربوط به شرکت داروسازی جابربن حیان خودداری شود، اما همچنان اخبار ضد نقیضی در این مورد در فضای مجازی به چشم می خورد.
اکبر عبدالهی اصل، مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو پیرو نامه منتشر شده در خصوص دستور توزیع نکردن ویال پنی سیلین با مشخصات ذکر شده از سوی یکی از معاونت های غذا و داروی نیشابور که در فضای مجازی بازتاب داشته، بخشنامه ای به معاونان غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی سراسر کشور ارسال کرد.
در این بخشنامه آمده است که منبع تأمین ماده اولیه تولید پنی سیلین طی بازدید های انجام شده و بررسی مستندات، منبع قابل قبولی بوده و تاکنون نیز از منبع فوق مرجوعی ماده اولیه گزارش نشده است!
بر اساس این بخشنامه، خط تولید ویال های تزریقی پنی سیلین شرکت جابر بن حیان دارای شرایط مناسب و قابل قبول تولید ویال های تزریقی است!