نوبخت در نشست خبری؛
دولت با افزایش بهای ارز مخالف است
رئیس سازمان برنامه و بودجه: دولت از افزایش قیمت ارز استقبال نمی کند و نمی خواهد با افزایش دلار، ریال بیشتری تامین کند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران افزود: درست است که هر مقدار دلار افزایش قیمت پیدا کند به ریال بیشتری تبدیل می شود و دولت پول بیشتری به دست می آورد اما دولت از افزایش نرخ ارز استقبال نمی کند.
وی گفت: علل افزایش قیمت ارز طی هفته گذشته علت های فصلی مثل پایان سال میلادی و همچنین مسافرت هایی چون اربعین را دارد و این موجب بی ثباتی قیمت دلار است و بهای آن دوباره کاهش پیدا می کند.
وی افزود: دولت تضعیف پول ملی را نمی خواهد و بانک مرکزی ابزارهای لازم را برای کنترل قیمت ارز در اختیار دارد.
*بودجه سال آینده براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: بودجه سال آینده براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه است و اگر مجلس تغییراتی در آن ایجاد کند شاکله و جهت برنامه را تغییر نمی دهد.
نوبخت در ادامه بیان کرد: در صورتی که اصلاحات مجلس برای بودجه سال آینده زیاد باشد قطعا شورای نگهبان آن را رد می کند.
وی ادامه داد: ممکن است تغییرات جزئی در بودجه سال آینده اعمال شود اما شاکله و جهت بودجه سال آینده تغییر نمی کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: بودجه سال آینده براساس منشا برنامه ششم نوشته می شود.
وی در ادامه گفت: با توجه به پیش بینی تورم 7تا 8 درصدی بودجه امسال انقباضی و یا انبساطی نیست.
نوبخت با اشاره به اینکه بودجه کل کشور درسال 96، 10 هزار 85 میلیارد تومان تعیین شده است افزود: این حجم بودجه 10 و 9 دهم درصد رشد داشته است.
وی گفت: از کل رقم بودجه 371 هزار میلیارد تومان به بخش عمومی و 757 هزار میلیارد تومان به شرکت ها، اختصاص یافت.
* در درآمدهای اختصاصی دستگاه ها دخل و تصرف نداریم
رئیس سازمان مدیریت برنامه و بودجه با اشاره به اینکه بودجه عمومی برای دستگاه های اجرایی و دولتی در دو بخش منابع و مصارف است، ادامه داد: منابع بودجه عمومی 320 هزار میلیارد تومان است و 51 هزار میلیارد تومان نیز درآمدهای اختصاصی دستگاه هاست که ما در آن دخل و تصرف نداریم.
نوبخت در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه منابع عمومی از سه محل تأمین و در سه محل مصرف می شود گفت: منابع عمومی که معادل 320 هزار میلیارد تومان است 159 هزار میلیارد تومان آن از درآمد (مالیات حقوق گمرکی) تأمین می شود.
نوبخت با اشاره به تأمین بودجه از دو بخش واگذاری سرمایه ای و فروش اوراق مالی ادامه داد: درآمد 1595852 هزار میلیارد تومان و واگذاری سرمایه ای 1161394 هزار میلیارد تومان است که 111 هزار میلیارد تومان آن از فروش نفت و مابقی از فروش اموال منقول و غیر منقول تأمین می شود.
وی گفت: معادل 442774 هزار میلیارد تومان نیز اوراق فروخته شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درخصوص مصارف بودجه 319 هزار میلیارد تومانی بخش عمومی افزود: 236 هزار میلیارد تومان برای اعتبارات هزینه ای اختصاص می یابد 62 هزار و 700 میلیارد تومان برای تملک دارایی های سرمایه ای به کار می رود (یعنی جایگزینی سرمایه ای که فروخته شده است).
نوبخت با اشاره به اینکه سال آینده باید اوراق فروخته شده را خریداری کنیم، گفت: سال آینده 21 هزار میلیارد تومان از اوراقی که امسال و سال های قبل فروخته شده است باید خریداری و از دور خارج کنیم.
وی با اشاره به لزوم دادن امتیاز به واحدهای تولیدی برای فعالیت بهتر ادامه داد: در صورت بهتر شدن اوضاع واحدهای تولیدی ما می توانیم مالیات بیشتری دریافت کنیم اما با توجه به وضعیت فعلی این واحدها و برای دریافت مالیات سقف وجود دارد.
نوبخت درخصوص هزینه های جاری در سال 96 افزود: ما برای رفاه اجتماعی 72 هزار و 400 میلیارد تومان هزینه خواهیم کرد که این رفاه شامل بهزیستی، کمیته امداد و بیمه های اجتماعی یعنی آسیب پذیرترین افراد جامعه هستند که دولت برای رشد اقتصادی که پیگیری می کند این بخش را فراموش نخواهد کرد. بنابر این بخش عمده پول دولت در این بخش است.
*راه اندازی سامانه ثبت حقوق مدیران
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: سامانه ای طراحی کردیم که همه مدیران باید همه دریافتی های خود را از محلهای مختلف با عناوین مختلف در این سامانه ثبت کنند.
نوبخت در نشست خبری خود افزود: برای مبارزه با فساد و جلوگیری از ارائه حقوق های نجومی، دولت سامانه ای طراحی کرده که تمام مدیران دولتی باید حقوق خود را با هر عنوانی ثبت کنند و سقف و کف حقوق هم باید مشخص شود.
وی ادامه داد: همه باید زیر ده میلیون تومان حقوق بگیرند بنابراین با این اقدام همه راهها را بستیم و به دستگاههای نظارتی مجوز دادیم تا در این زمینه نظارت کامل را داشته باشند.
نوبخت گفت: در زمینه مبارزه با فساد باید شفاف سازی لازم صورت بگیرد.
وی ادامه داد: 93 هزار و 470 نفر در زمینه فیش های حقوقی مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد 93 هزار نفر تخلف نداشتند و زیر 20 میلیون تومان دریافت می کردند و فقط 397 نفر دارای تخلف بودند.
نوبخت گفت: 23 میلیارد تومان رقم کل حقوق های نجومی بود.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت دریافت حقوق پایین مدیران دچار تخلف می شوند گفت: هر مدیر دولتی که نمی تواند با حقوق 20 میلیون تومانی کار کند باید به بخش خصوصی برود.
نوبخت منابع هدفمندی یارانه ها را در بودجه سال آینده 48 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: مصارف این رقم برای خانواده های هدف است و ما برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی نداریم.
* اختصاص هزار میلیارد تومان برای اشتغال دانش آموختگان جوان
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بودجه سال آینده هزار میلیارد تومان برای اشتغال جوانان تحصیل کرده در نظر گرفته شده است.
نوبخت در ادامه تصریح کرد: در بازار کار عرضه نیروی کار و تقاضا برای کار باید با هم تناسب داشته باشد ولی هم اکنون عرضه نیروی کار به شدت در حال افزایش است و میزان مشارکت مردان و زنان در این عرصه بالاست.
وی ادامه داد: در گذشته با ایجاد 314 هزار فرصت شغلی در سال جمعیت جویای کار پاسخ داده می شد اما هم اکنون با وجود ایجاد 750 هزار فرصت شغلی هنوز متقاضی کار وجود دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اعطای تسهیلات ارزان قیمت به عشایر، جوانان و روستاها در نظر گرفته شده است.
نوبخت با اشاره به افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان و شاغلین گفت: بازنشستگان قبل از اجرای قانون خدمات کشوری حقوق پایین دارند و ما برای متعادل شدن حقوق بازنشستگان باید حقوق افرادی را که دارای حقوق پایین هستند، افزایش بدهیم.
وی ادامه داد: این اقدام 14 هزار میلیارد تومان بار مالی برای دولت به همراه دارد که 10 درصد 140 هزار میلیارد تومان بودجه مصوب حقوق بازنشستگان و شاغلین است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: سازمان برنامه و بودجه می تواند تا 10 درصد در جاهای مختلف بودجه جابجایی داشته باشد.
*اختصاص 47 هزار و 300 میلیارد تومان به آموزش و تحقیقات
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: 47 هزار و 300 میلیارد تومان به آموزش و تحقیقات اختصاص دادیم و این امر سرمایه گذاری بر روی نیروی انسانی است.
نوبخت در ادامه تصریح کرد: طبق فرموده مقام معظم رهبری این جنس هزینه کردن نوعی سرمایه گذاری است.
وی ادامه داد: ما در پی توسعه نیروی انسانی هستیم و در این صورت جامعه در جهت رشد گام برمی دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: توسعه در کشور فقط توسعه اقتصادی نیست بلکه توسعه علمی، توسعه اجتماعی، توسعه انسانی، توسعه سیاسی، توسعه فرهنگی، توسعه امنیتی و توسعه دفاعی را هم داریم و باید به آن توجه کنیم.
نوبخت ادامه داد: با توجه به نوع نگاه خصمانه ای که برخی از کشورهای زورگو دارند ما باید بعد امنیتی و نظامی خود را هم در نظر بگیریم.
وی افزود: سومین منبع یا محل مصرف بودجه ما دفاع و امنیت است که ظرفیت کشور ما در امنیت ایجاب می کند تا نا امنی در کشور نباشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: موضوع سلامت بعد از موضوع امنیت مهمترین مسئله بودجه سال آینده است.
نوبخت با اشاره به اینکه بودجه رفاه اجتماعی از 37 هزار میلیارد تومان به 72 هزار میلیارد تومان رسیده است افزود: این رقم 93 درصد رشد داشته است.
وی گفت: دولت در زمینه آموزش و تحقیقات بودجه خود را از 21 هزار میلیارد تومان به 47 هزار میلیارد تومان رسانده که این رقم به بیش از دو برابر افزایش یافته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: بودجه سال آینده در قالب سیاست های کلی و ابلاغی مقام معظم رهبری و اقتصاد مقاومتی نوشته شده است.
نوبخت ادامه داد: متأسفانه افرادی از دولت انتقاد می کنند که دولت گزارش عملکرد ارائه نمی دهد اما ما سه جلد گزارش عملکرد برای سال 94 ارائه کردیم و تمامی برنامه های خود را اعلام کردیم.
وی افزود: امسال هم هنوز به پایان نرسیده تا ما گزارش عملکرد خود را ارائه دهیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما باید بودجه سال آینده را براساس برنامه آن سال تعیین کنیم و ما دو جلد برنامه برای سال 96 ارائه کرده ایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه مهمترین نکته بودجه سال آینده را این طور عنوان کرد: ما باید براساس قیمت تمام شده فعالیت هایی که دستگاه ها انجام می دهند پول ارائه دهیم.
نوبخت افزود: 10 هزار میلیارد تومان از منابع را برای4 موضوع مهم محیط زیست ، آب ، فاضلاب و حمل و نقل ریلی در نظر گرفته ایم و برنامه ویژه ای برای آنها داریم تا به بحران نرسند.
*خروج 34 هزار تاکسی فرسوده از ناوگان حمل و نقل عمومی
نوبخت در ادامه نشست خبری خود در جمع خبرنگاران افزود: برای رفع آلودگی هوا از پارسال خروج 90 هزار تاکسی فرسوده در دستور کار دولت بود که تا امروز حدود 34 هزار تاکسی فرسوده را از ناوگان حمل و نقل عمومی خارج کردیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما برای رفع آلودگی هوا از پارسال اقدامات متعددی انجام دادیم که خروج خودروهای فرسوده از حمل و نقل عمومی یکی از اقدامات ذکر شده بود.
وی ادامه داد: خروج 10 هزار وانت اسقاطی از ناوگان حمل و نقل عمومی نیز در دستور کار دولت قرار دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ریزگردها را نیز یکی دیگر از عوامل آلودگی هوا دانست و گفت: برای مقابله با ریزگردها 150 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته ایم.
نوبخت افزود: برای برنامه ریزی در شهرستان ها ردیف اعتباری برای آنها در نظر گرفته ایم تا بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای آنها داشته باشیم.
وی درباره بازپرداخت بدهی های دولت گفت: تسویه مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی در قالب انتشار صکوک اجاره تا سقف 5 هزار میلیارد تومان، انتشار اسناد خزانه اسلامی تا سقف 7 و نیم هزار میلیارد تومان و انتشار اوراق مشارکت و صکوک تا سقف 20 هزار میلیارد تومان برای این اقدام در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: آثار کلان اقتصادی در زمینه رشد اقتصادی 7.7 دهم درصد ، در زمینه نرخ تورم 7.6 دهم درصد و در زمینه رشد نقدینگی 19 درصد اعلام شده است.