ظریف در دیدار با همتای چینی ؛
رویکرد مشترک ایران و چین درباره موضوعات جهانی
وزیر امور خارجه کشورمان: توافقات سفر رئیس جمهور چین به ایران زمینه همکاری های بیشتر است و برای همین در پکن هستم تا آن توافقات را بررسی و عملیاتی کنیم.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از پکن، وزیر امور خارجه کشورمان گفت: توافقات سفر رئیس جمهور چین به ایران راهگشای همکاری های بیشتر است.
محمد جواد ظریف در دیدار با وانگ یی همتای چینی خود گفت: توافقات مربوط به سفر پیشین رئیس جمهور چین به تهران و امضای 17 سند همکاری ، باب همکاری های بیشتر را می گشاید. من برای همین در پکن هستم تا آن توافقات را بررسی و عملیاتی کنیم.
شی جین پینگ رئیس جمهور چین ژانویه گذشته از ایران دیدن کرد و وزیران امور خارجه دو کشور این دیدار را که در جریان آن چندین توافق نامه با هدف تقویت روابط اقتصادی به ارزش 600 میلیارد دلار ظرف مدت 10 سال آینده امضا شد ، " تاریخی" دانستند. این نخستین سفر یکی از روسای جمهور چین از ایران طی 14 سال گذشته بود.
ظریف در ادامه این دیدار افزود: ما برای گسترش روابط همه جانبه با چبن ملاحظه ای نداریم زیرا مبانی مشترکی داریم. ما رویکرد دوجانبه مشترکی درباره موضوعات جهانی داریم.
وی همچنین با اشاره به حضور در اجلاس قلب آسیا در هند گفت: در این اجلاس چالش ها و فرصت های مشترک اعضا مطرح و تبادل نظر شد.
وزیر امور خارجه چین هم در این دیدار با مهم دانستن سفر پیشین رئیس جمهور چین به ایران و امضای اسناد همکاری ، دیدار امروز با وزیر امور خاجه ایران را عامل مهمی در تحقق اهداف و گسترش همکاری های دوجانبه دانست.
ظریف و وانگ یی در نشست دوجانبه درباره گسترش همکاری ها در تمام زمینه ها به ویژه سیاسی، اقتصادی مذاکره کردند. رایزنی درباره مسائل منطقه ای و بین المللی محور دیگر گفتگوهای دو طرف اعلام شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ایران و چین معتقدند مبارزه با افراط گرایی و تروریسم نیازمند همکاری های بین المللی و بدون هیچگونه ملاحظه با گروه های تروریستی است.
«محمد جواد ظریف» درنشست خبری مشترک با همتای چینی خود گفت: بسیار خوشحالیم که در اجرای تصمیمات روسای جمهور ایران و چین در سفر مهم و تاریخی آقای «شی جین پینگ» به تهران ، امروز اجلاس مشورتی وزرای خارجه را که تصمیم گرفته بودیم سالانه برگزار کنیم ، در پکن برپا کردیم.
وی روابط ایران و چین را در همه حوزه های سیاسی اقتصادی ، امنیتی ، منطقه ای و بین المللی بسیار قوی و مستحکم دانست و افزود: در ابتکار عمل(یک جاده – یک کمربند) که از سوی رییس جمهور چین ارائه شد ، می توانیم مکمل و همکار بسیار خوبی در سطح منطقه ای باشیم.
ظریف گفت: در سفر رییس جمهور چین به ایران ، مقامات عالی دو کشور توافق کردند که روابط دوجانبه به سطح همکاری های جامع و راهبردی ارتقاء یابد و این همکاری ها در همه حوزه ها به طور جدی پیگیری شود که در آینده بیشتر و بیشتر متبلور خواهد شد.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: امروز من همراه با هیات عالی رتبه سیاسی اقتصادی ، علمی و تجاری به پکن آمده ام تا این همکاری ها گسترش یابد ، علاوه بر مسوولان دولتی بانکی و اقتصادی ، هیاتی بزرگ از بخش خصوصی و هیاتی توانمند از بخش فناوری کشورمان در این سفر حضور دارند تا زمینه همکاری ها با طرف چینی را بررسی کنند و آن را به طور جدی سامان دهند.
وی با اشاره به مذاکرات امروز خود با وزیر خارجه چین گفت: در این دیدار درباره همکاری در عرصه های مختلف اعم از انرژی ، حمل و نقل ، شرکت های فنی ، پارک های صنعتی و علم و فناوری ، همکاری در حوزه دفاعی و امنیتی و گسترش مبارزه با افراط گرایی و تروریسم گفتگو کردیم.
ظریف با اشاره همکاری بسیار خوب چین در توافق هسته ای افزود: چین نقش بسیار موثری در این زمینه ایفا کرد که این نشانگر این واقعیت است که برجام تعهدی چندجانبه است و همه طرفها باید به آن توجه کنند و این موضع مشترک ما و چین است.
وزیر امور خارجه هشدار داد: اجازه نخواهیم داد هیچ طرفی به طور یکجانبه از این توافق تخطی کند و امروز انتخاب های خود را نیز حفظ کرده ایم.
وی گفت: همانطور که وزیر خارجه چین اشاره کرد ایران و چین درباره مسایل منطقه ای و بین المللی اشتراک نظر دارند و معتقدند: راهکارهای سیاسی ، یگانه راه حل برای حل این مسائل است و مبارزه با افراط و تروریسم نیازمند همکاری های بین المللی بدون هیچ ملاحظه ای با گروه های تروریستی است و دو کشور به همکاری های دو و چندجانبه در این زمینه ادامه خواهند داد.
وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره چشم انداز روابط ایران و چین اظهار داشت: روابط دو کشور به ویژه پس از سفر رییس جمهور چین به تهران وارد مرحله راهبردی شده است و همکاری دوجانبه در همه زمینه ها میان دو دولت همچنین بخش های خصوصی دو کشور وجود دارد و همه این زمینه ها ، چشم انداز بسیار خوبی برای گسترش بیشتر روابط است.
ظریف گفت: ما اکنون بیشتر بر چگونگی اجرای برجام به ویژه پایان دادن به مراحل مقدماتی بازسازی رآکتور آب سنگین اراک متمرکز شده ایم و همکاری های پولی و بانکی کشور و نیز نهایی کردن طرح های اقتصادی برای همکاری های گسترده تر میان دو کشور در دستور کار است.
وزیر امور خارجه افزود: همکاری های چندجانبه به ویژه همکاری میان ایران ، چین و افغانستان برای کمک به ثبات و پیشرفت ، کمک به توسعه امکانات ترانزیتی در ایران و افغانستان ، مبارزه مشترک با تروریسم و افراط گرایی و پایان دادن به مخاصمات منطقه ای است و معتقدیم توافق و همکاری میان دو طرف در همه زمینه ها وجود دارد و گسترش خواهد یافت.
وزیر امور خارجه چین نیز در این نشست خبری مشترک با تبیین مذاکراتش با همتای ایرانی به پرسش خبرنگار تلویزیون چین پاسخ داد.
وانگ یی تاکید کرد: تعهدات مربوط به برجام نباید تحت تاثیر مسایل داخلی کشورها قرار گیرد.
وی در نشست خبری مشترک با همتای ایرانی خود در وزارت خارجه آن کشور در پکن گفت: برجام ، توافقی است که ده سال برای رسیدن به آن وقت صرف شد و این توافق ، موفقیتی دیپلماتیک برای پایان دادن به مناقشات بین المللی است.
وی افزود: اجرای برجام به خوبی پیش می رود و آژانس تاکنون در پنج گزارش ، اجرای کامل این توافق از سوی ایران را تایید کرده است.
وزیر خارجه چین بار دیگر اظهار داشت: ایران برجام را به خوبی اجرا کرده و انتظارات طرف های بین المللی را برآورده کرده است.
وانگ یی با رد مرتبط کردن تعهدات برجام به مسایل داخلی کشورها تاکید کرد: اجرای برجام روندی طولانی دارد و نباید انتظار داشت که بدون مشکل پیش برود ، مهم اجرای آن است.
ظریف بنا به دعوت رسمی وزیر خارجه چین در صدر هیئت عالی رتبه سیاسی، اقتصادی بامداد امروز وارد پکن شد. دیدار با معاون نخست وزیر چین ، برگزاری نشست مشترک تجار ایران و چین و سخنرانی در نشست نخبگان و دانشجویان چین از دیگر برنامه های سفر ظریف به پکن است.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه سفر دوره ای به شرق آسیا، فردا راهی توکیو می شود.