پخش زنده
امروز: -
بیماریهای مشترک انسان و دام در همایشی بین 200 کشاورز و دامدار منطقه دیشموک به همت دامپزشکی شهرستان کهگیلویه تشریح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیر دامپزشکی شهرستان کهگیلویه با بیان اینکه همایش تشریح بیماری های مشترک دام و انسان با شرکت بیش از 200 دامدار و کشاورز از مناطق درغک، اسفندان، رودایُک، سردو و سَرتَنگ به همت اداره دامپزشکی و جهاد کشاورزی برگزار شد گفت: 40 هزار راس دام سبک( گوسفند و بز)، حدود 600 راس گاو و گوساله، بیش از هزار و 300 تکسم( اسب، الاغ، قاطر) و 57 هزار قطعه طیور در حوزه دامپزشکی این مناطق وجود دارد که یک نفر کارشناس دامپزشکی به این مناطق خدمات رسانی می کند.
کرم الله کیانی با اشاره به اینکه پیش از این خدمات رسانی به این مناطق توسط 5 کارشناس دامپزشکی انجام می گرفت افزود: 4 نفر از این تعداد کارشناس باز نشسته شدند و در حال حاضر مناطقی شامل ده قاضی، رودسمه، شوتاور نیز به حوزه ماموریت این کارشناس اضافه شد .
وی گفت:صعب العبور بودن ، کوهستانی و پراکندگی روستاها در شهرستان کهگیلویه موجب شده تا خدمات رسانی به این مناطق به سختی انجام گیرد.
کیانی با اشاره به واکسن آبله در این منطقه گفت: طبق اصل 44 قانون اساسی واکسینه کردن دام های این مناطق به بخش خصوصی واگذار شده است اما با توجه به کم برخوردار بودن این مناطق، هم اکنون بخش دولتی اداره کل دامپزشکی استان خدمات لازم را ارائه می دهد .
وی خدمات دامپزشکی به مردم را مفید دانست و گفت: در سال های اخیر با وجود خشکسالی برخی از مردم این مناطق به دامداری روی آوردند که مهمترین دلیل آن ارائه خدمات مطلوب و به موقع دامپزشکی است .
کیانی با بیان اینکه وقتی یک بیماری دامی در منطقه ای شیوع پیدا میکند، حدود 25 درصد افت تولید سرمایه در آن منطقه ایجاد می شود افزود: تب برفکی در سال گذشته خسارت های زیادی برای دامداران به همراه داشته است که با تلاش دامپزشکی این بیماری کنترل شد .
وی با اشاره به اینکه هزار و 709 بیماری دامی شناخته شده وجود دارد که از این تعداد 832 بیماری مشترک بین انسان و دام هستند گفت: بیماریهای مشترک انسان و دام به 4 گروه شامل باکتریایی، انگلی، ویروسی و نوپدید هستند .