نتیجه مطالعات بالینی؛
مصرف ویتامین دی به تنهایی، به رفع کمبود آن کمک نمیکند
محققان دریافتند برای رفع کمبود ویتامین دی باید به جز مصرف مکمل ها، در معرض آفتاب قرار گرفت و لبنیات نیز در وعده های غذایی فرد گنجانده شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما محققان علوم پزشکی در نیوزیلند و اسکاتلند می گویند شواهد کنونی نشان می دهد نمی توان برای رفع کمبود ویتامین دی، فقط به مصرف مکمل های حاوی این ویتامین اکتفا کرد.
دکتر مارک بولند و همکارانش در دانشگاه اوکلند نیوزیلند با همکاری دانشمندان دانشگاه آبردین اسکاتلند دریافتند برای رفع کمبود ویتامین دی باید به جز مصرف مکمل های این ویتامین، در معرض آفتاب قرار گرفت و لبنیات نیز در وعده های غذایی فرد گنجانده شود.
ویتامین دی در پوست انسان و در پاسخ به تابش نور آفتاب ساخته می شود.
این ویتامین به حفظ سطوح کلسیم در بدن کمک می کند و برای حفظ سلامت استخوان ها، دندان ها و ماهیچه ها بسیار ضروری است.
کمبود یا نبود ویتامین دی ممکن است به بروز ناهنجاری های استخوانی در کودکان و دردهای استخوانی در بزرگسالان بیانجامد.
بیشتر مردم در طول تابستان و بهار با قرار گرفتن در برابر نور خورشید و مصرف لبنیات، ویتامین دی مورد نیاز خود را تامین می کنند ولی در پاییز و زمستان ، با کم شدن تابش نور خورشید، یگانه منبع تامین ویتامین دی غذاهایی همچون روغن ماهی، زرده تخم مرغ،گوشت قرمز و جگر خواهند بود.
به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند روزانه دست کم ده میکروگرم مکمل ویتامین دی وارد بدن شود.
ولی دکتر بولند و همکارانش می گویند مطالعات بالینی کنونی نشان می دهد مصرف مکمل های حاوی ویتامین دی از بروز مشکلاتی همچون شکستگی استخوان ها در بزرگسالان جلوگیری نمی کند.
به گفته این محققان، مصرف مکمل های ویتامین دی حتی برای جلوگیری از شرایطی همچون بیماری های قلبی، سکته های مغزی و سرطان ها نیز موثر نیست.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان نیوزیلندی و اسکاتلندی پیشنهاد می کنند مردم برای مقابله با کمبود ویتامین دی و جلوگیری از بروز بیماری های مرتبط با آن بهتر است در برنامه روزانه خود، قرار گرفتن در برابر نور خورشید و مصرف لبنیات را به مصرف میزان کمی، مکمل ویتامین دی اضافه کنند.