همایش ملی برچسب گذاری نشانگرهای تغذیه ای در بهشهر
نشانگرهای رنگی تغذیه ای شامل رنگ سبز ، نارنجی و قرمز نشان دهنده یک انتخاب مطمئن تر و سالم تر است.
دومین همایش ملی برچسب نشانگرهای تغذیه ای فراورده های غذایی صبح امروز در بهشهر آغاز شد.
معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با
خبرگزاری صداوسیما ، با اشاره به حضور کارشناسان غذا و دارو در این همایش ملی گفت : هزار و 200 فراورده غذایی در مازندران برچسب گذاری شده که 75درصد برچسب زنی را خود تولیدکنندگان انجام داده اند .
سعیدی با بیان اینکه برچسب گذاری محصولات را بازرسان سازمان غذا و دارو بصورت نامحسوس در بازار بازرسی می کنند افزود : در برچسب گذاری میزان انرژی ، قند ، نمک ، چربی و اسیدهای چرب در محصولات غذایی اعلام می شود و مصرف کننده می تواند ماده غذایی مورد نیاز را بر اساس شرایط جسمی انتخاب نماید.
وی برچسب گذاری محصولات آرایشی را از برنامه های این سازمان در آینده نزدیک اعلام کرد .
دومین همایش ملی برچسب گذاری و نشانگرهای رنگی فراورده های غذایی با برگزاری کارگاههای تخصصی به مدت دو روز در امیرآباد بهشهر ادامه دارد.
طرح برچسب گذاری و نشانگرهای رنگی تغذیه ای با مشارکت صاحبان صنایع غذایی و آشامیدنی اجرا می شود .
برچسب و نشانگر های رنگی مواد غذایی به شکل بسیار ساده و قابل درک ، مصرف کنندگان را در سطوح مختلف اجتماع مانند یک کارشناس تغذیه ای همراه برای انتخاب سالم تر و مطمئن تر هدایت می کند.
این نشانگرها به منظور مقایسه یک محصول با محصول دیگر نیست ، بلکه یک محصول را در شرایط مختلف تولید بررسی می کند.
برای نشانگرهای رنگی تغذیه ای از سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز استفاده می شود که رنگ سبز نشان دهنده یک انتخاب مطمئن تر و سالم تر است.
در نشانگرهای رنگی ، رنگ سبز بیانگر آن است که میزان قند، چربی و نمک در آن محصول کم است، رنگ نارنجی نشان دهنده یک انتخاب نسبتا خوب و رنگ قرمز نشان دهنده یک انتخاب خطرناک است، یعنی میزان قند، چربی و نمک در آن محصول زیاد است.