پخش زنده
امروز: -
در دولت یازدهم توجه ویژه ای به توسعه صنعت فرش شده و این صنعت طی چند سال گذشته با اقدامات اثربخشی روبه تحول بوده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری در جلسه کارگروه فرش استان
گفت : باتوجه به تاریخچه و قدمت گلیم در کرمانشاه ضرورت دارد که این کارگروه را به عنوان کارگروه فرش و گلیم استان بنامیم.
مهندس رضا رحیمیافزود : بافندگان فرش و گلیم در استان کرمانشاه صاحب سبک هستند و از گذشته دور در این زمینه دارای مهارت بوده اند بطوریکه فرش سنقر ثبت جهانی شده و فرش هرسین هم به سمت ثبت ملی شدن پیش می رود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری با اشاره به پیگیری های مستمر دکتر رازانی برای توسعه صنعت فرش در کرمانشاه گفت: در جلسه کارگروه اشتغال استاندار محترم همواره از مسولین ذیربط خواستار ارائه گزارش در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه توسعه این صنعت هستند و با جدیت پیگیر این موضوع با توجه به ظرفیت های ویژه صنعت فرش و گلیم در استان می باشند.
مهندس رحیمی با اشاره به تخصیص تسهیلات با بهره کم به بافندگان صنعت فرش و گلیم در استان گفت : در سفر ریاست محترم جمهوری به کرمانشاه موفق شدیم تسهیلات مناسبی برای افراد غیر مددجو در حوزه اشتغال تخصیص پیدا کند لذا به همین منظور مقرر شد که از تسهیلات در نظر گرفته شده برای کمیته امداد به هزار نفر از بافندگان فرش و گلیم نیز که از افراد غیر مددجو هستند،این تسهیلات اختصاص پیدا کند.
وی مجموعه این اقدامات را زمینه ساز تحول و توسعه صنعت فرش در استان عنوان کرد و گفت: بدون شک این اقدامات باعث توسعه صنعت فرش در استان خواهد شد لذا وظیفه مسئولین ذیربط است که با توجه به فراهم شدن بسترهای لازم نهایت تلاش خود را برای شکوفایی بیش از پیش این صنعت بکار گیرند.
رئیس کارگروه فرش و گلیم استان استفاده از نظرات و پیشنهادات صاحب نظران در عرصه فرش و گلیم را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: مسئولین باید به استفاده از این پیشنهادات و نکته نظرات برای تسریع در روند توسعه این صنعت توجه کنند و هرگز از زمینه های مناسب برای توسعه آن غافل نباشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری در ادامه با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های مناسب در حوزه صنعت فرش استان خاطر نشان ساخت: باید بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در بخش صنعت فرش و گلیم استان هدایت کنیم زیرا این استان ظرفیت های بزرگی برای تحول در این بخش دارد.
مهندس رحیمی ادامه داد: مایه تاسف است که اگر اقدامی برای سوق دادن هنرمندان،کارآفرینان و طراحان بخش صنعت فرش در استان صورت نگیرد زیرا استان کرمانشاه در این زمینه دارای قدمت و پیشینه کهنی است اما می بینیم بعضی از استان ها نیز در این زمینه که اصلاً دارای مهارت نبوده اند به پیشرفت های خوبی رسیده اند.
وی همچنین با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته توسط دولت یازدهم برای تحول بخش صنعت فرش استان با گذشته قابل مقایسه نیست،تصریح کرد: به لطف خدا در ابتدای این دولت حرکت ها و اقدامات بسیار خوبی در زمینه توسعه این بخش انجام شده که قابل مقایسه با گذشته نیست اما باید همچنان با جدیت برای تحول بیش از پیش آن تلاش های ویژه ای صورت گیرد و با برنامه مدونی به سمت افزایش تعداد و کمیت و همچنین ارتقاء کیفیت صنعت فرش و گلیم حرکت کنیم.
مهندس رحیمی تاکید کرد: باید به دنبال افزایش میزان صادرات صنعت فرش و گلیم در استان باشیم زیرا این مهم علاوه بر اشتغالزایی منجر به رونق و شکوفایی اقتصادی استان می شود بنابراین با توجه به فرصت های موجود همه دستگاه های ذیربط به خصوص اتحادیه فرش استان باید برنامه های تحول این بخش را با نگاه ویژه ای دنبال کنند و هرگز به وضع موجود راضی نباشند.
رئیس کارگروه فرش و گلیم استان همچنین بر استفاده از ظرفیت ها و امکانات موجود در دفتر روستایی استانداری برای بهره گیری از همه مزیت های موجود به منظور تحقق تحول صنعت فرش در استان تاکید کرد.
این مقام ارشد اقتصادی استان در ادامه بر تشکیل کنسرسیوم صنعت فرش در استان تا پایان سالجاری تاکید کرد و گفت: از مسئولین ذیربط می خواهیم که این موضوع را با جدیت مورد پیگیری قرار دهند زیرا ایجاد چنین موضوعی منجر به توسعه بازار صنعت فرش و گلیم در استان خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد: همچنان که استان در صنعت گلیم همانند صنعت فرش دارای قدمت می باشد ضرورت دارد که برنامه ریزی های لازم برای آموزش هزار نفر کارآموز در رشته گلیم نیز صورت گیرد و ما این برنامه را از متولیان موضوع مورد پیگیری قرار خواهیم داد زیرا هم توسعه فرش و هم گلیم برای ما اهمیت دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری در پایان سخنان خود با بیان اینکه همه دستگاه های اجرایی استان در ایجاد شغل برای جوانان مسئول هستند،گفت: برای ایجاد شغل و افزایش درآمد مردم باید از فرصت های موجود استفاده کنیم و زمینه ای را ایجاد کنیم که صنعت فرش و گلیم در استان به حد عالی خودش همچنان که مستحق این استان است،برسد.