سخنگوی کاخ سفید از گفتگوی مجدد اوباما و ترامپ خبر داد
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از واشنگتن، کاخ سفید روز سه شنبه از گفتگوی مجدد باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا با دونالد ترامپ، پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور خبر داد.
این دو مقام اوائل ماه میلادی دوباره گفتگو کردند.
اوباما که یک دموکرات است روز دهم نوامبر یعنی دو روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری در کاخ سفید با ترامپ ملاقات کرد.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید با اشاره به تعهد اوباما برای انتقال آرام قدرت به خبرنگاران گفت اوباما و ترامپ از آن زمان دوباره باهم صحبت کرده اند. ارنست به جزئیات دیگری در این مورد اشاره نکرد.
ارنست همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید اخیرا گروهی با نام موسسه سیاستگذاری ملی نشستی را با حضور اعضایش در واشنگتن برگزار کرده است که در این جلسه شعارهایی همانند شعارهای نازی ها در ستایش از ترامپ داده شده است، واکنش دولت به برگزاری این همایش که چندین ساختمان آن طرف تر از کاخ سفید برگزار شده است، چیست؟، گفت: بیش از یک سال است که شما شاهد این موضوع هستید که من نگرانی شدید خود را درباره سخنان افراطی که وارد فرآیند سیاسی کشورمان شده است، ابراز می دارم. این سخنان، تفرقه انگیز و برخلاف ارزشهای مردم آمریکا است و عمیقا نگران کننده است. این موضوع برای دمکرات ها و جمهوری خواهان در سراسر کشور نگران کننده است. من گزارش های مربوط به برگزاری این همایش را دیده ام. معتقدم آنچه که باید بگویم این است که از نظر رئیس جمهور اوباما، تیم رئیس جمهور منتخب باید ضد این اظهارات تنفر انگیز و تفرقه افکن به شدت موضع گیری کنند. این همچنین وظیفه هر شهروند آمریکایی است. ما این مسئولیت را داریم که درباره این موضوع موضعگیری کنیم و از ارزشهایمان دفاع کنیم و از شهروندان خود دفاع کنیم.
وی افزود: مواضع اعضای دولت ما با اعضای تیم رئیس جمهور منتخب در مبارزات انتخاباتی متفاوت بود. اما انتخابات به پایان رسیده است. اولویت ما در حال حاضر انتقال آرام و موثر قدرت است. این به معنای آن نیست که اختلافات رفع شده باشد اما به هر حال اولویت ما انتقال آرام و موثر قدرت به دولت آتی است.
سخنگوی کاخ سفید در ادامه نشست خبری، گفت اگر کنگره حرکتی به جلو در جهت تصویب موافقت نامه ترانس پاسیفیک صورت ندهد، این به منزله از دست رفتن یک شانس بزرگ برای مردم آمریکا خواهد بود. ما شاهد این موضوع هستیم که برخی از کشورهای عضو این موافقت نامه حرکت هایی به جلو داشته اند. اما شاهدیم که آمریکا حرکتی در این رابطه نداشته است. این موضوع مضرات زیادی برای آمریکا و بخش تجاری آن و در نتیجه کارگران به همراه خواهد داشت.
ارنست در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید واکنش شما به این موضوع که ترامپ قصد دارد و در حال رایزنی است که نایجل فاراژ رئیس حزب استقلال انگلیس را به عنوان سفیر انگلیس در واشنگتن قرار دهد، چیست؟، گفت: باید بگویم که رئیس جمهور اوباما در این باره بسیار محتاط بوده است که در امور سیاسی کشورهای دیگر دخالت نکند. در رابطه با مسئله همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هم رئیس جمهور اوباما اعلام کرد این تصمیمی است که مردم انگلیس خودشان باید بگیرند. در حالی که شاهد نظرات موافقان و منتقدان این موضوع در آمریکا بودیم اما رئیس جمهور اینگونه عمل نکرد.