بنزین توزیعی در تهران حاوی بنزن است
عضو انجمن علمی ارزیابی محیط زیست ایران با اشاره به اینکه بنزین توزیعی در تهران حاوی بنزن است، گفت: بنزن 100 درصد سرطان زاست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ نرگس روحانی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: بنزین مصرفی در این شهر فاقد استاندارد یورو چهار بوده و آلاینده است.
وی ادامه داد: تحقیقات و اطلاعات دقیقی درباره میزان خسارت آلودگی هوا در حوزه «سلامت » و «محیط زیست » کشور وجود ندارد و تنها مرجع خسارت آلودگی هوا در ایران در چند ساله اخیر تحلیل بانک جهانی طی 10 سال گذشته بوده است.
عضو انجمن علمی ارزیابی محیط زیست ایران و کارشناس بهداشت عمومی با بیان اینکه برای کاهش آلودگی هوا باید سرمایه گذاری کلان در کشور صورت گیرد، گفت: طبق شاخص بانک جهانی خسارت ناشی از آلودگی هوا در هشت کلان شهر ایران بر اساس اقتصاد 2014 شش هزار و 500 میلیون دلار معادل 22 هزار و 750 میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه سالانه سه میلیون نفر در دنیا در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند، افزود: همه شهرهای دنیا به نوعی با بحث آلودگی هوا دست به گریبان هستند.
علی اصغر رجبی رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز گفت: خسارت اقتصادی ناشی از آلودگی هوا در دو حوزه سلامت و بهداشت عمومی و زیست محیطی باید بیش از گذشته مورد توجه باشد.
وی افزود: از هزینه های زیست محیطی ناشی از آلودگی هوا می توان به باران های اسیدی و مقدار زیاد گوگرد در هوا اشاره کرد که در اثر ترکیب با باران موجب خشکیدگی و مرگ تدریجی پوشش های گیاهی، کشاورزی و آلودگی آب های زیر زمینی می شود.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار داشت : هزینه های زیست محیطی ناشی از آلودگی هوا بسیار سنگین و شاید به طور دقیق در دنیا مورد سنجش قرار نگرفته ولی هزینه های سلامتی و بهداشت عمومی به نوعی در جهان محاسبه و دارای عدد و رقم است.
وی کاهش آلودگی هوا را از شاخص های مهم ارزیابی اقدامات صورت گرفته از سوی دولت ها در دنیا دانست و گفت: ایران در زمینه کاهش آلودگی هوا اقدامات شایسته طی 15 سال گذشته از قبیل حذف سرب از بنزین، توقف تولید خودروهای کاربراتوری مثل پیکان، کاهش میزان گوگرد و بنزن از سوخت انجام داده است اما کافی نیست.
رجبی افزود: خسارت وارده آلودگی هوا بصورت های مستقیم و غیر مستقیم بر اقتصاد فردی، محلی و ملی تاثیر میگذارد بنابراین اندازه گیری دقیق این تاثیرت می تواند درکاهش خسارت های ناشی از این پدیده مخرب بسیار رهگشا باشد.
وی در ادامه یادآورشد: آلودگی هوا افزون بر بروز تبعات منفی در حوزه اقتصادی، ضریب سلامت و بهداشت شهروندان را به شدت در معرض خطر جدی قرار می دهد.