پخش زنده
امروز: -
بیش از 360 هزار کاربر روزانه از کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی بهره می گیرند
علی ضرابی افزود: تاکنون با دیجیتال سازی بخشی از منابع مطالعاتی سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی و خریداری برخی منابع دیگر از خارج از سازمان، حجم منابع موجود در این کتابخانه به 420 میلیون فریم اطلاعات دیجیتالی رسیده است که در سامانه در اختیار کاربران قرار دارد.
او کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی را بزرگترین کتابخانه دیجیتال کشور به لحاظ برخورداری از شمار منابع دیجیتالی عنوان کرد و گفت : این کتابخانه در سال 90 با دیجیتال سازی منابع مطالعاتی این سازمان اعم از کتب خطی، چاپ سنگی، سربی، اسناد، روزنامه و اسناد دیگر آغاز به کار کرد.
ضرابی افزود : برای دسترسی آسان کاربران به منابع کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی ، منابع موجود در قالب پایگاه های کتابهای خطی، چاپ سنگی، مقالات لاتین، کتابهای چاپی زبان خارجی و اسناد سازماندهی شده است.
او با بیان اینکه سهولت دسترسی و ارائه منابع مطالعاتی از طریق شیوه های نوین می تواند به ارتقای سرانه مطالعه در کشور کمک کند، افزود: این سامانه روزانه 360 هزار کابر مراجعه کننده دارد که از شمار مراجعه کنندگان حضوری کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بیشتر است.
ضرابی، همچنین سامانه تحویل مدرک، میز مرجع الکترونیک، دستنامه پژوهشی، پرسش از کتابدار، کتابخانه دیجیتال همراه و مجموعه های موضوعی ویژه اهل بیت (ع)، امام رضا (ع)، اسلام و آستان قدس رضوی رااز ویژگی های برجسته این کتابخانه بر شمرد.
مدیر کتابخانه دیجیتال سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در بخش تحویل مدرک از ابتدای راه اندازی کتابخانه دیجیتال تاکنون به میزان 8 هزار و 893 نفر درخواست منبع داده اند.
ضرابی اضافه کرد: بخش میز مرجع الکترونیک کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی به صورت آزمایشی راه اندازی شده است و بر اساس این خدمت، همه کاربران از هر نقطه ای از دنیا می توانند به صورت پیوسته و زنده با کتابداران این مرکز گفتگوی متنی یا شنیداری داشته باشند.
سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی علاوه بر کتابخانه مرکزی با 28 و 800 مترمربع فضای مطالعاتی دارای 50 کتابخانه تخصصی و عمومی است که 28 میلیون منبع مطالعاتی در اختیار دارد و روزانه پذیرای بیش از 20 هزار نفر است.