حذف واسطه ها و ایجاد تحرک جدید در صنایع کوچک و متوسط
تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان صنایع کوچک ، شرکت بورس کالای ایران و صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک امضا شد.
به گزارش خب
رگزاری صدا و سیما ؛ معاون وزیرصنعت،معدن وتجارت در مراسم امضای این تفاهمنامه سه جانبه بر حذف واسطه ها و ایجاد تحرک جدید در صنایع کوچک و متوسط تاکید کرد.
علی یزدانی در این مراسم ضمن تاکید بر حذف واسطه ها وایجاد حاکمیت عدالت اقتصادی اظهار امیدواری کرد : با انعقاد این تفاهمنامه سطح تعامل سه مجموعه افزایش یابد و تحرکی جدید در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط ایجاد شود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به ناآشنایی کافی بنگاه های کوچک ومتوسط با ساز وکارهای بازار سرمایه و تامین منابع مالی از طریق این بازار خاطرنشان کرد : یکی از اهدافی که در این تفاهم نامه مورد تاکید قرار گرفته تمرکز بیشتر بر آشنایی بنگاه های کوچک و متوسط با بازار سرمایه و شفاف سازی در این چارچوب است.
یزدانی با بیان اینکه ارتقا سطح آگاهی بنگاه های کوچک و متوسط درباره تامین منابع مالی از طریق بازار سرمایه به ویژه بورس کالا به خروج این واحدها از وضع فعلی کمک شایانی خواهد کرد.
وی حذف واسطه ها و حاکمیت عدالت اقتصادی چه در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی و چه درجهت حمایت از بنگاه های کوچک ومتوسط را از اهداف دیگر این تفاهم نامه برشمرد و گفت : حضور این بنگاه ها در بازار بورس به فروش محصولات صنایع کوچک و متوسط بدون واسطه کمک خواهد کرد.
معاون وزیر صنعت ، معدن وتجارت ایجاد تحرک و رونق در این صنایع را از مزایای دیگر بازار سرمایه توصیف کرد و افزود : تامین مواد اولیه از طریق بورس منجر به حذف واسطه ها و دلال ها شده و در کاهش قیمت تمام شده تولید نقش بسزایی خواهد داشت.
یزدانی در پایان با اشاره به بهره گیری از پتانسیل انبارهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی از طریق بورس کالای ایران نیز تاکید کرد: واحد های صنعتی برای دوام و پایداری در چرخه تولید لازم است در این بازارها ورود پیدا کنند و خود را با ساز و کار مورد نیاز بازار سرمایه خود را تطبیق دهند.
حامد سلطانی نژاد مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران نیز در این مراسم گفت : در این سال ها، فضایی فراهم شد تا بنگاه های بزرگ بتوانند نقش آفرینی کنند وکالاهای خود را در سیستم عرضه و تقاضا در بازار بورس عرضه کنند.
وی با بیان اینکه سیستم قیمت گذاری دولتی نشان داده است که سیستم کارایی نیست، افزود: با اصلاح سیستم قیمت گذاری عرضه و تقاضا ، شرایطی فراهم شد تا واحدهای صنعتی بزرگ بتوانند به شکل موثری مواد اولیه صنایع پایین دستی را فراهم کنند.
وی اصلاح سیستم قیمت گذاری را در نیل به هدف اصلی که همان حذف واسطه ها است، موثر برشمرد و افزود : بسیاری از خریداران در بورس کالا ، صنایع کوچک هستند و ما در تلاش برای تامین مواد اولیه برای این واحدها هستیم.
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران همچنین اظهار امیدواری کرد با اجرای این تفاهم نامه گام های بزرگی برای اعتلای کشور و توانمند سازی صنایع کوچک برداشته شود.
محمد حسین مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک نیز در این مراسم اظهار داشت : یکی از مشکلاتی که برای تامین منابع مالی واحدها با آن دست به گریبان هستیم وابستگی بیش از حد به سیستم بانکی است.
وی افزود : با توجه به شرایط فعلی دریافت تسهیلات از سیستم بانکی چالش های خاص خود را دارد که در این میان مشکلات و دغدغه های واحدهای صنعتی کوچک و متوسط از نظر تامین وثیقه و بسیاری از مسائل بیش از از سایر واحدهای صنعتی است.
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران با تشریح مشکلات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط در پایان اظهار امیدواری کرد با امضای این تفاهم نامه سه جانبه دغدغه تامین منابع مالی واحدهای صنعتی کوچک ومتوسط رفع شود.
این تفاهم نامه با هدف تسهیل پذیرش، عرضه و معاملات محصولات تولیدی صنایع کوچک و متوسط کشور، استفاده از ابزارهای تامین مالی و مدیریت ریسک صنایع کوچک و متوسط کشور و بهرهگیری از پتانسیل انبارهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی از طریق بورس کالای ایران به امضا رسید.
معرفی تولیدکنندگان فعال در حوزه صنایع کوچک و متوسط و محصولات تولیدی و مواد اولیه مورد نیاز آنها به بورس کالا به منظور پذیرش و عرضه محصولات و دریافت کد بورسی جهت خرید مواد اولیه ، استفاده از ابزارهای تامین مالی و پتانسیل انبارهای مستقر در شهرک های صنعتی برای تامین مالی صنایع کوچک و متوسط کشور و صدور انواع ضمانت نامه مورد نیاز بورس کالا جهت تضمین تعهدات صنایع کوچک در چارچوب مقررات و دستورالعمل های صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک و شرکت بورس کالای ایران از مفاد این تفاهم نامه است.