آشنایی با بیماری سلیاک در شیراز + فیلم
کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری سلیاک با حضور بیماران،پزشکان و جمعی از کارآفرینان در شیراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، صادقی دبیر اجرایی این کارگاه آموزشی گفت: در این نشست علاوه
بر معرفی سلیاک و راهکارهای کنترل آن، بر تولید محصولات بدون گلوتن قابل استفاده برای
بیماران مبتلا به سلیاک توسط کارآفرینان فارسی تاکید شد.
اکرام زاده متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماری سلیاک یک اختلال خود ایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی است و در این بیماری
گوارشی پرزهای روده باریک آسیب دیده و بیمار با اختلال در جذب مواد مواجه می شود.
به گفته وی، در صورتی که بیماران مبتلا به سلیاک پروتئینی از دسته گلوتن که در برخی از غلات مانند گندم، جو و گاه جوی دوسر
و برخی حبوبات وجود دارد را مصرف کنند دچار علایم عدم تحمل می شوند.
اکرام زاده افزود: شایعترین علائم گوارشی شامل دل درد، اسهال، نفخ، کاهش
وزن،کم خونی و رنگ پریدگی است و بیماران مبتلا به سلیاک باید از مصرف مواد غذایی حاوی
گندم، جو، چاودار و برخی حبوبات پرهیز کنند.