اختصاصی - شریعتمداری:
نگاه تیزبینانه مرحوم شایانفر در دشمنشناسی بینظیر بود
مدیرمسئول روزنامه کیهان: به سختی ممکن است مرحوم شایانفر جایگزینی داشته باشد و ایشان ویژگیهایی منحصر به فرد، داشت.
حسین شریعتمداری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به ویژگی های شخصیتی و کاری مرحوم حسن شایانفر پرداخت و ضمن تسلیت به جامعه خبری افزود: آقای شایانفر نام آور و گمنام بود و می شود گفت این مصداق مردانی بود که خداوند تبارک و تعالی به عنوان «رِجَالٌ لَّا تُلْهِیهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَیْعٌ عَن ذِکْرِ اللَّهِ» یاد می کند.
وی تصریح کرد: مرحوم شایانفر دانسته های بسیار فراوان و مستندی در عرصه فرهنگ داشت، چه از نیروهای انقلابی و چه از جریاناتی که در مقابل انقلاب ایستاده بودند.
شریعتمداری ادامه داد: دانسته های ایشان، شنیدنی هایی بود که خیلی ها مشتاق شنیدن آن بودند و البته برخی ها با شنیدن آنها ابرو در هم می کشیدند.
وی گفت: همه هم مرحوم شایانفر این بود که در صراط مستقیم انقلاب اسلامی حضور داشته باشد.
مدیرمسئول روزنامه کیهان افزود: ایشان حافظه بسیار قوی داشت به طوری که وقتی در مورد یک موضوع فرهنگی و یا درباره برخی از شخصیت های فرهنگی از ایشان پرسیده می شد به صورت کامل و مستند درباره آن موضوع توضیح می داد و به شدت اجتناب داشت از اینکه کلام و یا سخنی غیرقابل مستند بگوید.
شریعتمداری با بیان اینکه سال های متمادی با مرحوم شایانفر همکاری داشته است، گفت: وقتی 23 سال قبل بنده با حکم رهبر معظم انقلاب به کیهان آمدم از ایشان که قبلاً هم با هم همکاری داشتیم درخواست کردم در کیهان با ما همکاری کند و از همان موقع ایشان به عنوان مشاور فرهنگی و مدیر مرکز پژوهش های کیهان مشغول به کار شد.
وی افزود: برخی از فعالیت ها و حاصل کاری مرحوم شایانفر، 60 جلد کتاب نیمه پنهان است که در موضوعات مختلف به صورت مستند نگاشته شده و امروزه برخی از آنها چندین بار تجدید چاپ شده و یکی از مراجع مورد ارجاع پژوهشگران است.
نماینده ولی فقیه در موسسه کیهان اظهار داشت: مرحوم شایانفر داشته های خود را زمانی عرضه می داشت که یکی از ارزش های انقلاب و اسلام مورد هجوم قرار گرفته و یا اینکه قطعه ای از تاریخ انقلاب در حال تحریف شدن است.
وی افزود: به عنوان مثال زمانی که سلطنت طلب ها در امریکا و اروپا به عنوان خاطره نگاری و تاریخ نگاری بخش هایی از تاریخ آن دوران را تحریف کرده بودند ، ایشان چندین جلد از کتاب های نیمه پنهان را به شرح واقعیت های آن موقع و چهره منحوس، غارتگر و خونریز رژیم پهلوی اختصاص داد.
شریعتمداری گفت: یا ارتباط حزب صهیونیستی بهائیت با رژیم صهیونیستی را در چند جلد از کتاب های نیمه پنهان برملا کرد.
وی ادامه داد: همچنین مرحوم شایانفر کتاب هایی درباره فراماسونری داشت.
شریعتمداری گفت: آقای شایانفر اصرار داشت که ناشناخته بماند بنابر این خیلی بروز و ظهور آنچنانی نداشت و شاید لازم باشد گفته شود که چه بسیار کسانی با فعالیت و تلاش ایشان از راه های انحرافی برگشتند و بعضی از آنها به شهادت هم رسیدند و برخی از آنها الان از چهره های بسیار فرهیخته هستند.
وی با اشاره به علت جوسازی دشمنان علیه مرحوم شایانفر افزود: وقتی کتاب های نیمه پنهان به چاپ سپرده شد در مقدمه آن کتاب ها نام ایشان آمده بود و در یک مقطعی هم ما از ایشان خواستیم و گفتیم زکات علم نشر آن است بنابر این در جمع های مختلفی که مشتاق هستند حضور پیدا کنید و مانع از سوء برداشت برخی ها از انقلاب و اسلام شوید و ایشان با داشته های مستندی که داشت از عهده این کار برمی آمد و این موضوعات از نگاه دشمنان پنهان نمی ماند.
مدیر مسئول روزنامه کیهان ادامه داد: حضرت امام (ره) یک زمانی خطاب به امریکایی ها می گفت اگر هیچ چیزی نشده است پس چرا اینقدر سر و صدا می کنید؟ همین اندازه که اینچنین علیه مرحوم شایانفر جوسازی می کردند و می کنند نشان دهنده تأثیر کارهای ایشان است.
وی گفت: ما همیشه مشتاق بودیم که دشمنان به صورت مستند آنچه را ما در کتاب های نیمه پنهان و یا در گزارش ها می آوردیم رد کنند ولی هرگز چنین کاری را نمی کردند چون آنچه مثلاً درباره فراماسونرها و یا برخی جریانات دیگر آمده به قدری مستند است که زمینه ای برای نفی آن وجود ندارد.
شریعتمداری اظهار داشت: یکی از روش های دشمنان این است که تلاش می کنند با متهم کردن افراد دست اندرکار در یک موضوع، دیگران را از مراجعه به آن موضوع بازدارند و این همان کاری است که منافقین انجام می دادند به طوری که قبل و بعد از انقلاب با اتهامات به برخی از شخصیت ها تلاش می کردند هواداران آنها را دور کنند و این کار در مورد آقای شایانفر و آثار ایشان نیز وجود دارد.
مدیر مسئول کیهان اظهار داشت: به جرأت می گویم که ایشان در زمینه شناخت تاریخ فرهنگی انقلاب و عناصر انقلابی و یا عناصر بالا در عرصه فرهنگ بی همتا و بی نظیر بود و بسیاری از کسانی که در این زمینه آثاری دارند با مراجعه به مرحوم شایانفر نوشته های خودشان را تکمیل می کردند و البته ایشان هیچ وقت نمی خواست نامی از خودش برده شود.
شریعتمداری گفت: مرحوم شایانفر بسیار مهربان و دلسوز بود و کسانی که حتی یک بار ایشان را دیده و با ایشان نشست و برخاست داشتند شیفته او بودند.
وی افزود: ایشان حتی به مسائل معمولی بچه ها هم رسیدگی می کرد تا از آنها غفلت نشود.
مدیر مسئول موسسه کیهان اظهار داشت: در حال حاضر در عرصه رسانه افراد زیادی وجود دارند که از محضر مرحوم شایانفر برخوردار بوده اند.
مرحوم حاج حسن شایانفر مشاور فرهنگی نماینده ولی فقیه در کیهان، مدیر مرکز پژوهش های کیهان و عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان بود که صبح امروز پس از یک دوره بیماری کوتاه دار فانی را وداع گفت.