اندر احوالات سوت و کوری غرفههای نشریات علمی در نمایشگاه مطبوعات
راهروهایی در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات بودند که مخاطبان اقبال چندانی برای قدم زدن در آنها و سرک کشیدن به غرفهها نداشتند، راهروهایی که مجلهها و ماهنامههای علمی در آن قرار داشتند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ در دالان های کم تردد نمایشگاه، غرفه های ماهنامه ها و مجلات علمی هر کدام حکایتی داشتند؛ از مجله ای با قدمت بیش از 50 سال تا ماهنامه نو پای 2 ساله که شانه به شانه کنار هم استوار ایستاده بودند تا بگویند اگر فراگیری علم کاهش یابد به بیراهه خواهیم رفت.
مخاطبان این دالان های سوت و کور قادر به رساندن فریاد مظلومیت مجلات علمی به راهروهای اصلی نمایشگاه با آن همه صدا و رنگ و لعاب زرد و صورتی! نبودند.
در یکی از غرفه های این راهرو خاموش مجله دانشمند جا خوش کرده بود؛ سردبیر مجله درباره سکوت حاکم بر غرفه ها این بخش گفت: این مشکل از هنگام جانمایی ها بروز میکند و غرفه های تاریک و کوچک را به مجله های علمی و تخصصی می دهند.
سید علی ضیایی افزود: برای اینکه غرفه ای بدتر از این در اختیارمان قرار ندهند با عنوان مجله تخصصی وارد سایت نشدیم و از عنوان عمومی استفاده کردیم که با این حال این غرفه در اختیارمان قرار گرفت!
وی ادامه داد: با لامپ های بسیاری که مشاهده می کنید اطاقک را روشن کردیم.
اما صحبت های سردبیر نشریه دانشمند نقطه روشن و قابل تاملی داشت؛ ضیایی گفت: در این مدت مخاطبان کهنسالی را دیدم که به سختی راه می رفتند اما باز هم می آمدند و از غرفه مجله علمی مورد علاقه شان دیدن می کردند.
در ادامه به غرفه ماهنامه آسمان نما می رسیم؛ دبیر تحریریه این ماهنامه استقبال پایین مخاطبان از نمایشگاه مطبوعات را نشانه رفت و گفت: از زمانی استقبال مخاطب از این نمایشگاه کم شد که برنامه برپاییش از نمایشگاه کتاب جدا شد.
روزبه ثابت مند ادامه داد: مردم چندین سال پیش به خاطر نمایشگاه کتاب سری به مطبوعات هم می زدند.
وی که مدرک دکتری فیزیک دارد افزود: در دوران دانشجویی به نمایشگاه کتاب می رفتم و سری به مطبوعات می زدم و اگر به خاطر کارم نبود، اینجا نمی آمدم.
کمی بیشتر که به غرفه های این راهرو سر می زنیم آرزو می کنیم ای کاش جوانان مان فرصتی داشتند و به کلماتی که آرام در ماهنامه های علمی نشسته اند سری می زدند و با خواندن شان در دنیای بی انتهای علم و دانش غوطه ور می شدند.
همینطور که به گشتن در دهلیزهای خلوت علم بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات ادامه می دهیم توجه مان به دو سه چهره آشنا از دارندگان مدال های جهانی المپیاد نجوم در غرفه ماهنامه نجوم جلب می شود؛ علاقه آن ها باعث شده بود غرفه ماهنامه نجوم با 25 سال قدمت تنها نماند.
از سردبیر ماهنامه نجوم دلیل این مهجوریت را پرسیدم و کاظم کوکرم هم گفت: موقعیت مکانی نامناسب که همیشه وزارت ارشاد و برگزارکنندگان نمایشگاه برای نشریات علمی در نظر می گیرند باعث بروز این مسئله می شود.
حالا بیست و دومین نمایشگاه با تمام نقایص و فوایدش به پایان رسیده است، اما آیا قرار است سال آینده این مهجور بودن غرفه های نشریات علمی تخصصی ادامه یابد یا مسئولین اجرایی نمایشگاه فکری به حال آن ها در نمایشگاه بیست و سوم می کنند؟
گزارش از: فاطمه رهبر