ائتلاف آمریکایی مشارکت درعملیات موصل را متوقف کرده است
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صداوسیما، با وجود درگیری های شدید بین نیروهای مسلح عراق و افراد مسلح گروه تکفیری صهیونیستی داعش در شهر موصل، ائتلاف بین المللی به فرماندهی آمریکا از مشارکت در این عملیات خودداری می کند. به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، در حالی که درگیری های شدید در داخل شهر موصل ادامه دارد، ائتلاف بین المللی حملات هوایی به مواضع داعش در این شهر و نیز شهر الرقه در سوریه را متوقف کرده است. مقامات آمریکایی همچنین با سخن گفتن از طولانی بودن جنگ با داعش حاضر به ارائه جدول زمانی و چشم اندازی برای پایان مبارزه با این گروه نیستند.
گراسیا بیطار گزارشگر شبکه المیادین گفت: میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد نبرد موصل، آزمونی برای صداقت کسانی است که پرچم مبارزه با داعش و تروریسم را بلند کرده اند. بوگدانوف فاش کرد روسیه با ارسال سلاح و تجهیزات نظامی برای نیروهای عراقی به آنها در جنگ ضد تروریسم کمک می کند. این دیدگاه مسکو درباره نبرد موصل، این سوال را مطرح می کند که واقعا چه کسی در عمل با داعش می جنگد؟ در صحنه میدانی، بسیج مردمی عراق فرودگاه تلعفر را آزاد کرد و به اطراف شهر تلعفر رسید. ائتلاف بین المللی که هر روز اطلاعات مربوط به حملات هوایی خود را اعلام می کرد، این کار را تقریبا متوقف کرده است. ناظران این مسئله را فراموش نمی کنند که طرح اولیه ائتلاف بین المللی آغاز عملیات آزادسازی موصل همزمان با آغاز عملیات در الرقه بود، اما این ائتلاف اکنون در نبرد موصل یا الرقه چه نقشی دارد؟ آیا آمریکا نقش خود را به متحدانش در صحنه میدانی واگذار کرده است؟ آیا واشنگتن به دنبال امتیاز دادن به ترکیه، کردهای سوریه و کردهای عراق است؟
در ادامه این گزارش آمده است: اکنون آشکار است که «برگه داعش» بر اساس معادلاتی که آمریکا تعیین می کند، پدیدار و پنهان می شود. انتظار دولت اوباما که تصور می کرد هدیه های عراق و سوریه را به هیلاری کلینتون نامزد سابق دموکرات ها تحویل خواهد داد، بر باد رفت. دولت اوباما به جای آنکه به دنبال اعلام دستاوردهای ائتلاف بین المللی در جنگ با داعش باشد، اکنون هشدار می دهد که نبرد تسلط بر شهر الرقه به هیچ وجه آسان نخواهد بود. توبیاس الوود یکی از مقامات وزارت امور خارجه انگلیس هم همسو با دولت اوباما می گوید نبرد الرقه پس از موفقیت عملیات در موصل آغاز خواهد شد. ژنرال آمریکایی استفان تاونسند هم هشدار داد آزادسازی الرقه بیشتر از موصل طول خواهد کشید. آمریکا و فرانسه بیش از یک ماه پیش اعلام کرده بودند نبرد موصل در چند هفته آینده آغاز خواهد شد. اما از آن زمان تاکنون ائتلاف بین المللی تحرکی از خود در این مسیر نشان نداده است.