ادغام «پدیده ترامپ» در دستور کار جمهوریخواهان
سیاست ادغام زمانی موفق خواهد بود که جمهوری خواهان بتوانند افراد مورد نظر خود را به عنوان وزرای دولت آینده به ترامپ تحمیل کنند.
ویژگی منحصر به فرد دونالد ترامپ، نامزد پیروز انتخابات 2016 ریاست جمهوری امریکا، شعارها و وعدههای انتخاباتی ساختارشکنانه وی در زمینه نظام سیاسی دو حزبی، انتخابات و رسانهها و ... آمریکا است و همین ویژگی مهمترین عامل استقبال گسترده طبقه فرودست و حاشیه نشین آمریکایی از وی بوده است.
در وهله نخست چنین تصور میشود که این استقبال گسترده مردمی سبب شده جمهوری خواهان که نامزدهای مورد نظرشان مورد توجه رای دهندگان آمریکایی قرار نگرفته بود به معرفی ترامپ به عنوان نامزد این حزب در برابر نامزد دموکرات این انتخابات متمایل شوند، این در حالی است که به نظر میرسد معرفی ترامپ به عنوان نامزد جمهوری خواهان تصمیم فراحزبی برای ادغام «پدیده ترامپ» در نظام دوحزبی آمریکا بوده است. البته سیاست ادغام زمانی موفق خواهد بود که جمهوری خواهان بتوانند افراد مورد نظر خود را به عنوان وزرای دولت آینده به ترامپ تحمیل کنند. شاید از این طریق صدای ترامپ در میانه صداهای جمهوری خواهان خاموش شود یا شنیده نشود.
رسانه های آمریکا روز پنجشنبه در گزارش های خود اعلام کردند دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب این کشور در اندیشه برگزیدن «میت رامنی» به سمت وزیر امور خارجه است.
شبکههای خبری «سی ان ان» و «ان بی سی» در این باره در گزارش های خود اعلام کردند ترامپ روز یکشنبه با رامنی دیدار خواهد کرد و در ادامه افزود: این اقدام به نشانه کوتاه آمدن ترامپ در برابر جریان اصلی جمهوریخواهان خواهد بود که با نامزدی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری مخالف بودند.
رامنی یکی از مخالفان سرسخت جمهوریخواه علیه نامزدی ترامپ در انتخابات درون حزبی بود و او را گستاخ، بی توجه به اصول و تهدیدکننده ارزشهای آمریکا میدانست. رامنی دیدگاهی تردیدآمیز به روسیه دارد و پیشتر در انتخابات سال 2012، روسیه را بزرگترین تهدید ژئوپولتیک علیه آمریکا خوانده بود.
رامنی فرماندار پیشین ایالت ماساچوست است که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 به عنوان نامزد جمهوریخواهان شرکت کرد و در مقابل باراک اوباما رئیس جمهور کنونی آمریکا شکست خورد.
تاکنون نیز مایک پنس جمهوریخواه به سمت معاون اول دونالد ترامپ منصوب شده است. استیون بانن جمهوریخواه به عنوان مشاور عالی رئیس جمهور و استراتژیست ارشد؛ و راینس پریباس جمهوریخواه به عنوان رئیس دفتر و کارکنان کاخ ریاست جمهوری معرفی شدهاند. به نوشته روزنامههای آمریکا، هنری مک مستر، معاون فرماندار کارولینای جنوبی، نیکی هالی فرماندار این ایالت و جمی دایمون، مدیر اجرایی شرکت بانکداری جی پی مورگان چیس، گزینههای دیگری برای سمتهای وزارت دادگستری، وزیر خارجه و وزیر خزانهداری هستند که در لیست رئیس جمهور منتخب آمریکا قرار دارند.
البته ظاهراً ترامپ همچنان اختلافات جدی با جمهوریخواهان دارد و علیرغم وجود فشارها، بی چون و چرا تن به خواستههای رهبران این حزب نمیدهد. در غیر این صورت رسانههای آمریکایی از عدم توانایی وی در معرفی وزرای دولت آینده خبر نمیدادند.
شبکه تلویزیونی یورونیوز دیروز گزارش داد یک هفته پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری این کشور، رسانههای آمریکایی وی و تیم مشاوران او را به عقب بودن از برنامهکاری متهم میکنند. حتی اخبار منتشر شده، از غیبت دونالد ترامپ در نیویورک حکایت دارد. یورونیوز با اشاره به اینکه «هنوز هیچ کدام از وزرای کابینه ترامپ به طور قطع مشخص نشده است» خبر داد: دونالد ترامپ که در طول کارزار انتخاباتی از توییتر بعنوان یک ابزار ارتباطی برای بیان نظرات و حملات خود علیه جبهه دموکراتها استفاده میکرد، در مورد اعضای کابینه نیز بر روی حساب کاربریاش نوشته است، که تنها خود او است که میداند چه کسانی گزینه نهایی برای وزارتخانههای دولت آینده هستند. وزارت امور خارجه آمریکا و همچنین پنتاگون میگویند که با وجود گذشت یک هفته از انتخابات و اعلام آمادگی دولت باراک اوباما برای همکاریهای لازم به منظور انتقال آرام و سازمان یافته قدرت، تیم دونالد ترامپ تاکنون هیچ تماسی با این دو نهاد دولتی برای امور اولیه انتقال قدرت برقرار نکردهاند.
-----------------------------
بررسی و تحلیل/ عبدالرضا خلیلی