نظامیان سعودی به علت ضعف اعتقادی نمی توانند در یمن بجنگند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، نظامیان سعودی به علت نداشتن اعتقاد و باور نمی توانند در برابر مبارزان یمنی بجنگند.
روزنامه الاخبار چاپ لبنان در شماره امروز خود در تحلیلی درباره اینکه چرا نظامیان سعودی وارد نبرد با مبارزان یمنی در جبهه های جیزان، نجران و عسیر نمیشوند، به قلم یحی الشامی نوشت: به رغم این که نظامیان عربستان سعودی از لحاظ تمرینات نظامی و سلاح می توانند از مرزهای جنوبی کشورشان دفاع کنند، اما هنوز دلیل خودداری آنان از ورود به نبرد با نیروهای یمنی در جبهه های جیزان، نجران و عسیر نامعلوم است. با توجه به تجربیات نیروهای یمنی در مقابله با ارتش عربستان سعودی آنان معتقدند که جنگیدن نظامیان سعودی بر اساس اعتقاد و باور نیست و این علت شکست آنان است.
یکی از نیروهای یمنی با تشریح جزئیات حمله غافلگیر کننده یمنی ها به یکی از مواضع نظامی عربستان سعودی در منطقه المحروق در روستای غاویه در جیزان گفت: نظامیان عربستان به محض شنیدن صدای حملات توپخانه ای، مواضعشان را ترک می کنند. این نظامیان همچنین برای باقی ماندن در مواضع خود، تامین حمایت نیروی هوایی برای منع رسیدن نیروهای یمنی را شرط می کنند. این منبع یمنی در ادامه اظهارات خود افزود: نظامیان سعودی به حدی ترس و وحشت دارند که هنگام حملات نیروهای یمنی، قدرت دفاع از خود را از دست می دهند و فقط به فرار و تامین راه خروجشان فکر می کنند. وی همچنین خاطرنشان کرد که نظامیان عربستانی فقط تلاش می کنند پشت سنگر خاکی یا دیوار بتنی بایستند و در شرایط خیلی ضروری از خودروی زرهی خود خارج می شوند.
تحلیلگر روزنامه الاخبار همچنین نوشت: اظهارات این منبع یمنی حاکی از روند عملیات نظامی داخل خاک عربستان، به ویژه درمورد فروپاشی ارتش سعودی در جیزان است. شاید اظهارات اسیران عربستانی که ستاد تبلیغات جنگ، چند روز پیش، آن را منتشر کرد بر این حقیقت تاکید می کند. نظام حاکم بر عربستان این حقیقت را به خوبی می داند اما ترجیح می دهد بر آن سرپوش بگذارد.
ابو کاظم یکی از فرماندهان جنبش انصار الله در این باره گفت: «نظام حاکم عربستان سعودی با ورود به این جنگ از بیشتر عیوب خود پرده برداشت و آنچه قبلا درباره این کشور در زمینه جنایت های عربستان سعودی در حق غیر نظامیان یمنی یا عملکرد ضعیف ارتش عربستان علنی نبود اکنون به واقعیتی تبدیل شد که مردم یمن روزانه با آن دست وپنجه نرم می کنند.» ابو کاظم با بیان این که « شمار نظامیان مزدور که عربستان آن را برای جنگیدن داخل خاک خود جذب می کند در مقایسه با شمار نظامیان و نیروهای گارد مرزی عربستان سعودی بیشتر شده اند.» وی افزود: « تمایل ریاض برای جذب مزدوران یمنی بیشتر نشان می دهد که عربستان سعودی از عملکرد ارتشش ناامید شده است و این ارتش، به جایگاه عربستان در میان کشورهای عربی ضربه زد.» در همین حال، مردم استان های جنوبی یمن، اقدام عربستان سعودی را مبنی بر اعزام صدها تن از مردم این استانها برای دفاع از مرزهای عربستان محکوم کردند. فرودگاه عدن هفته گذشته شاهد فرود سه هواپیمای نظامی حامل جنازه مزدوران سعودی بودند که به دست ارتش و کمیته های مردمی یمن در منطقه نجران کشته شدند.
روزنامه الاخبار همچنین افزود: در حالی که منابع رسمی عربستان سعودی به بهانه پایان زمان ماموریت نیروهای نظامی وابسته به گارد ملی در منطقه نجران اعلام کرد این نیروها از این منطقه خارج شدند؛ گروه های سلفی وابسته به ائتلاف عربستان سعودی در استان های مکلا و حضرموت جنوب یمن به صورت گسترده حضور دارند تا یمنی ها را جذب و آنان را به نبردهای دفاع از مرزهای عربستان اعزام کنند. در همین حال، منابعی گفتند نظام حاکم بر عربستان سعودی با هدف اعمال فشار بر قبایل منطقه نجران - اکثریت شیعه اسماعیلی - جنگجویان تندرو وابسته به گروه های تکفیری را به این منطقه اعزام می کنند تا قبایل نجران در برابر پیشروی ارتش یمن بایستند.
در مقابل، شمار زیادی از مردم قبابل یمن در جبهه های وابسته به ارتش این کشور اعزام می شوند تا در مقابل عربستان سعودی مبارزه کنند.