در قطعنامه مشترک ژاپن و اتحادیه اروپا،
سازمان ملل و محکومیت چند باره کره شمالی
کشورهای عضو سازمان ملل متحد ،ضمن محکوم کردن زورگویی های کره شمالی نسبت به شیوع بحران انسانی در آن کشور هشدار دادند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما ، به نقل از خبرگزاری فرانسه ، کشورهای عضو سازمان ملل متحد روز سه شنبه ضمن محکوم کردن زورگویی های کره شمالی از این مسئله ابراز تاسف کردند که رژیم کره شمالی اعتبارات مالی را که باید برای مقابله با بحران انسانی در داخل کشور استفاده کند به اجرای طرحهای هسته ای و برنامه های بالستیکی خود اختصاص می دهد.
قطعنامه ای که ژاپن و اتحادیه اروپا به طور مشترک در همین زمینه تهیه کرده بودند سه شنبه شب توسط یکی کمیسیون حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید. قرار است این قطعنامه در نشست عمومی مجمع عمومی سازمان ملل که دسامبر برگزار خواهد شد، به رای گذاشته شود.
پس از رای گیری درباره این قطعنامه ، نماینده چین که متحد نزدیک پیونگ یانگ محسوب می شود و همچنین نمایندگان روسیه، سوریه ، ایران و کوبا در سخنرانیهای خود از قطعنامه یادشده فاصله گرفتند.
پیونگ یانگ از زمان اولین آزمایش هسته ای خود در سال 2006 تا کنون پنج بار با تحریمهای سازمان ملل متحد مجازات شده است. شدیدترین تحریمهای اعمال شده بر ضد پیونگ یانگ توسط شورای امنیت به مارس گذشته بر می گردد. شورای امنیت سازمان ملل متحد در این تاریخ در واکنش به آزمایش هسته ای و همچنین پرتاب موشک بالستیک کره شمالی یک رشته تدابیر جدید بر ضد این کشور وضع کرد اما پیونگ یانگ پس از این تاریخ نیز چند بار اقدام به شلیک موشکهای کوتاه و میان برد کرده است.
موضع ژاپن
کورو بسهو سفیر ژاپن در این نشست اعلام کرد مقامات کره شمالی با نادیده گرفتن سرنوشت شهروندان خود، منابع مالی را که می بایست از آنها برای بهبود شرایط زندگی مردم کشورشان استفاده کنند در جهت ساخت سلاحهای کشتار جمعی هزینه می کنند. سفیر ژاپن تاکید کرد این کار خود نقض حقوق بشر محسوب می شود چرا که رژیم پیونگ یانگ در حالی برای اجرای برنامه های موشکی و هسته ای خود هزینه های گزاف می کند که هجده میلیون نفر از جمعیت بیست و پنج میلیونی کره شمالی از کمبود مواد غذایی رنج می برند.
ری سونگ چول مشاور حکومتی کره شمالی در واکنش به این اظهارات تاکید کرد بهتر است مقامات ژاپن به امور داخلی کشور خودشان بپردازند. وی قطعنامه تصویب شده بر ضد کشورش را به شدت رد کرد و آن را نماد بارز سیاسی سازی مسئله حقوق بشر در سازمان ملل متحد دانست.
احتمال وتو چین
مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه خود برای سومین سال پیاپی شورای امنیت را ترغیب کرد برای بررسی اوضاع انسانی در کره شمالی به دیوان کیفری بین المللی متوسل شود هر چند چنین تدبیری بدون تردید با وتو چین راه به جایی نخواهد برد.
در پی آزمایشهای هسته ای و موشکی اخیر کره شمالی، شورای امنیت در نظر دارد تحریمهای بین المللی وضع شده بر ضد این کشور را تشدید کند.
واشنگتن و پکن از ماهها پیش درباره رویه ای که باید درباره کره شمالی به اجرا گذارند، گفتگو و تبادل نظر می کنند. منابع دیپلماتیک می گویند تحریمهای احتمالی جدید بر ضد کره شمالی احتمالا صادرات زغال سنگ از این کشور به چین را محدود خواهد کرد.
توماس کوئینتانا کارشناس جدید سازمان ملل متحد مسئول رسیدگی به حقوق بشر در کره شمالی قرار است این هفته به کره جنوبی و ژاپن سفر کند. این اولین سفر کوئنتانا آرژانتینی به منطقه خواهد بود.