درخواست دولت یونان برای حل مسئله قبرس
رئیس جمهور یونان بر لزوم حل مسئله قبرس بر اساس قوانین بین المللی و اروپایی تاکید کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما،پروکوپیس پاولوپولوس Prokopis Pavlopoulos رئیس جمهور یونان در دیدار با باراک اوباما همتای آمریکایی خود در آتن گفت من ورود شما را به آتن تبریک می گویم ، شما رئیس جمهور کشور بزرگ آمریکا و دوست یونان هستید. آمریکا برای دفاع از بشریت، دموکراسی و عدالت مورد احترام جهانی است. اینها ویژگیهایی است که جایگاه آمریکا را در جهان برجسته و ممتاز می کند. طرحهای شما از جمله حل بحران عمیق در اقتصاد جهانی و حمایت شما از حاکمیت اجتماعی قانون و همچنین مدیریت بحران آوارگان به شکلی بشردوستانه و عادلانه قابل تقدیر است. مقابله با وحشیگری تروریسم و برخورد مقتضی و مناسب با کسانی که علیه بشریت جنایت می کنند، از برنامه های شماست که با اقبال جهانی روبروست. ملتهای یونان و آمریکا با مشترکات تاریخی و دوستی و همکاری با یکدیگر پیوند دارند و این پیوند با حضور جامعه یونانی های مقیم آمریکا حتی قویتر شده است. ما به این مسئله افتخار می کنیم و همیشه قدردان این ارتباط و پیوند هستیم. در این شرایط بحران دشوار و دردناک اقتصادی ، من از همبستگی شما را یونان و مردم این کشور صمیمانه تشکر می کنم. من مطمئنم که آقای ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا و جانشین شما، همچنان در همین مسیر حرکت خواهد کرد. در چنین شرایط دشواری برای بشریت،همکاری نزدیک و صادقانه میان آمریکا و اتحادیه اروپا منافع زیادی برای هر دو طرف و جهان دارد. ما مطمئنیم که آمریکا کاملا حق دارد که بخواهد اروپایی قوی و شکوفا وجود داشته باشد. یونان به این مسئله متعهد است. با همه دشواریها و ایثارگریهای مردم یونان ، ما همچنان ثابت قدم در مسیر اتحادیه اروپا و منطقه یورو حرکت می کنیم. ما همه تلاش خود را می کنیم تا همه شرکای ما درک کنند که این وظیفه ماست که در مسیر یکی شدن اتحادیه اروپا باقی بمانیم و از تفرقه افکنی و نبود همبستگی دوری کنیم که فقط آینده مشترک اروپا را تضعیف می کند. ما عمیقا تحت تاثیر و الهام بخشی آرمانها و ایدئال اروپا هستیم و از منافع ملی خودمان، نه فقط طبق قوانین بین المللی بلکه بر اساس قوانین اروپا ، دفاع می کنیم.
رئیس جمهور یونان افزود مسئله قبرس که در وهله اول و عمدتا مسئله ای بین المللی و اروپایی است، تنها از طریق احترام کامل به قوانین و نهادهای اروپایی حل می شود و ما خواستار حل سریع و عادلانه این مسئله هستیم. برای حل این مسئله مطمئنا نباید راه حل کنفدرالی یا حضور ارتشهای اشغالگر یا تضمینهای بی اساس که استقلال و حاکمیت را از مفهوم جدید آن تهی می کند، پذیرفت. ما همچنین نباید فراموش کنیم که راه حل مسئله قبرس که به این مسائل توجه نداشته باشد، می تواند برای موجودیت و استقلال و حاکمیت تک تک کشورهای عضو بدعت بدی باشد. ما همچنین معتقدیم هر گونه به چالش کشیدن پیمان و توافقنامه لوزان غیرقابل قبول است زیرا نقض آشکار قوانین بین المللی خواهد بود که این پیمان بر اساس آن تنظیم شده است و نه فقط مرزهای یونان را بلکه مرزهای اتحادیه اروپا را نیز تضعیف می کند زیرا مرزهای اتحادیه اروپا ، مرزهای کشورهای عضو است.
رئیس جمهور یونان در پایان گفت این واقعیت که یکی از کشورهای همسایه که ادعای یک نام را دارد، علاوه بر تحریف تاریخ، رفتار الحاقگرایانه دارد از این رو به طور غیرمستقیم مرزهای موجود را زیر سوال می برد. این کار بر خلاف قانون بین المللی و اروپایی است چشم انداز اروپا را به خطر می اندازد.