زنجیره عرضه محصولات اساسی بخش کشاورزی باید بهبود یابد
معاون بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی ایران بر عملیاتی کردن الگوی موفق جهانی در زنجیره عرضه محصولات اساسی بخش کشاورزی تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حسن عباسی در مصاحبه با رادیو اقتصاد ، نقش کشاورزی را در اقتصاد کشور بسیار موثر دانست و افزود : شبکه عرضه محصولات اساسی بخش کشاورزی در ایران کارآمدی ندارد.
وی همچنین با بیان اینکه جهت گیری ها در کشور باید به سمت و سوی بخش تعاونی واقعی متمایل شود، اظهار داشت : تعاون امروزه اهرم مناسبی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در بخش کشاورزی و روستایی به شمار می رود که می تواند در بهره وری بهینه از شرایط زندگی، کار و تولید و ارتقای سطح درآمد و وضعیت اجتماعی جامعه موثر باشد.
معاون بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه تولید محصولات در بخش کشاورزی باید زنجیره ای شود ، گفت : در زنجیره تولیدات محصولات کشاورزی باید به فناوری روز، توسعه مکانیزاسیون، نگهداری صحیح و دقیق این محصولات نگاهی ویژه داشت چون بسترساز کاهش واردات، توسعه صادرات، اشتغال افزایی، رشد اقتصاد کشاورزی و غیره در کشور است.
وی در ادامه فسادپذیری و ماندگاری کم را از مشکل اصلی محصولات کشاورزی دانست و بر ضرورت توسعه صنایع تبدیلی، تکمیلی، فرآوری سرد خانه، انبار و غیره در جامعه تاکید کرد.
عباسی تصریح کرد : ضایعات محصولات کشاورزی با توجه به گرانی نهاده مثل بذر، کود، سم و همچنین بحران کم آبی در کشور باید به پائین ترین حد خود باشد.
وی همچنین با بیان اینکه فقر شفافیت و چرخش صحیح اطلاعات مانع جدی برنامه ریزی منطقی و ایجاد یک زنجیره کارآمد است ، گفت : شفافیت چرخش اطلاعات مالی در ایران به نسبت سایر کشورهای جهان قابل مقایسه نیست البته ناگفته نماند وضعیت نسبت به 40 سال قبل بهتر است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیار زیاد است.
معاون بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت : شفافیت اطلاعات مالی در برنامه ریزی و تصمیم گیری صحیح و دقیق در تمامی عرصه های اقتصادی به ویژه کشاورزی بسیار نقش آفرین است.
سید محمد خالدی مدیر کل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: چالش های بخش کشاورزی ایران شامل نوسان قیمت محصولات، تفاوت فاحش قیمت بین تولید و مصرف، نبود استاندارد های لازم در تولیدات، ضایعات و غیر ه است.
وی با بیان اینکه رویکرد مدیریت مناسب زنجیره محصولات کشاورزی می تواند تمامی این چالش ها را برطرف کند، افزود : از نتایج این رویکرد می توان به کاهش نوسان قیمت محصولات کشاورزی، کاهش ضایعات، کاهش حاشیه بازار یابی، کاهش تفاوت قیمت بین تولید و مصرف، افزایش استاندارد و سلامت تولید، اتقای رقابت پذیری، توسعه صادرات و غیره را نام برد.
خالدی تصریح کرد: ایجاد زنجیره های تولید در بخش کشاورزی سبب افزایش راندمان، کاهش هزینه های تولید، ارائه محصول با قیمت مناسب به بازار جهانی، بهبود تولید و بهره وری و کاهش هزینه ها و سهم واسطه گری می شود.
وی گفت: رشد بخش کشاورزی به عنوان بستری برای کسب اهداف توسعه در کشورهای در حال توسعه ، ضروری است و بهبود و تقویت رشد اقتصادی و کاهش فقر، بهبود امنیت غذایی و حفظ منابع طبیعی بسیار مهم هستند.
مدیر کل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: بخش کشاورزی به دلیل گستردگی و پیوندهای قوی با سایر بخش های اقتصادی به عنوان موتور و محرک اولیه رشد اقتصادی هر کشور عمل می کند.
وی اظهار داشت : افزایش میزان بهره وری در بخش کشاورزی باعث ارزان تر شدن مواد غذایی می شود و کمک قابل توجهی به اقتصاد خانوارهای کم درآمد در جامعه می کند.