ساخت دستگاه فرآوری میوه درنی ریز
نخبه نی ریزی موفق به ساخت دستگاه فرآوری میوه شد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما،
مرکز فارس، شعبانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نی ریز گفت :
محمدعادل مرزبان یکی از نخبگان دانشگاهی و از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی
واحد نی ریز به کمک باغداران و صیفی کاران این منطقه آمده
و با طراحی و ساخت دستگاه فرآوری میوه و سبزی سعی کرده از هدر رفت محصولات
کشاورزی جلوگیری کند.
شعبانی با بیان اینکه در این دستگاه شست
و شوی سیب با فناوری اوزون را انجام می شود ، گفت: در این روش علمی میوه ها با گاز O3 برخورد کرده و از ترکیب میکروب ها و کثیفی
های روی میوه با این مولکول ها اکسیژن آزاد می شود.
وی مزیت این روش نسبت به شست و شوی معمولی را قدرت پاک کنندگی قوی و بدون
آلایندگی محیطی عنوان کرد.
محمدعادل مرزبان استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز در گروه مکانیک
نیز گفت: گاز اوزون بر خلاف ضدعفونی کننده های معمولی مانند کلر و فرمالین ، هیچ گونه
مواد سمی یا مضری بر جای نمی گذارد، چرا که این ملکول پایدار نیست و پس از مدت کوتاهی
شکسته و به مولکول پایدار اکسیژن تبدیل می شود.
اوزون به عنوان یک اکسید کننده بسیار
قوی، افزون بر نداشتن آثار زیست محیطی زیان بار، قابلیت های بسیار و کاربردهای وسیعی
در مصارف صنعتی ، بهداشتی و خانگی دارد.
این مبتکر جوان که در حال حاضر در رشته دکترای مهندسی مکانیک در دانشگاه
آزاد اسلامی شیراز تحصیل می کندمی گوید: این دستگاه می تواند مراحل مختلفی از جمله
شست و شو ، بسته بندی خام، خرد کردن ، پوست کنی، آبمیوه گیری ، لواشک سازی، کمپوت کردن،
تولید مربا، تولید دمنوش و پودر کردن و ... را به تناسب نیاز متقاضی انجام دهد.
وی ادامه داد: در این روش انواع میوه و سبزی با روش پیشرفته و فناوری
منحصر به فرد تا دمای مخصوصی رسانده می شود و با تزریق گاز خنثی خلأ محیطی ایجاد شده
و محصولات بسته بندی می شوند.
محصولات در دورن نایلون های خلأ و بیرون از محیط یخچال
به صورت بلند مدت قابلیت نگهداری پیدا می کنند .
دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز گفت: به تناسب میزان تولید
و نیازمندی های مشتری،این دستگاه های تولید را که در دنیا به سیستم های خلأ سرما معروفند
با یک پنجم قیمت دستگاه های مشابه چینی تولید می کنیم.
مرزبان گفت:دستگاه تولیدی ما موجب شده تا با استفاده از این روش دیگر
باغداران به دلیل ترس از خراب شدن محصول، محصولشان را با هر قیمتی به فروش نرسانند
و بتوانند محصول اضافه بر نیاز بازار را
از باغ جمع آوری کرده و به لواشک و آبمیوه تبدیل کنند.