موادغذایی که باید در زمان آلودگی هوا بیشتر مصرف شوند
متخصص تغذیه : در هوای آلوده نوشیدن شیر به علت داشتن کلسیم بسیار سفارش می شود.
محمدتقی انوشه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، با بیان اینکه در روزهایی که آلودگی هوا زیاد است باید به مصرف مواد غذایی سالم توجه کرد افزود: عناصر سنگینی مثل سرب و جیوه در هوای آلوده وجود دارد که برای خنثی سازی آن در بدن باید شیر که دارای کلسیم است مصرف شود.
وی افزود: عناصر سنگین در هوا دوظرفیتی هستند و کلسیم نیز دوظرفیتی است بنابراین با اشباع شدن دریافت و جذب، عناصر دو ظرفیتی مثل کلسیم می تواند با نشستن عناصر سنگین همچون سرب و جیوه در بدن مقابله کند.
وی با مهم دانستن توجه به دستگاه تنفسی در این ایام خاطرنشان کرد: مصرف مواد غذایی مثل پیاز و سیر که باعث ترشح مخاط می شود و حاوی آنتی بیوتیک طبیعی است برای محافظت از دستگاه تنفسی توصیه می شود.
متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف میوه های تازه مخصوصا میوه هایی که به رنگ زرد و نارنجی که حاوی فیتوکاروتن هستند می توانند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی به بدن کمک کنند.
انوشه مصرف سبزیجات تازه و سیب را نیز در این روزها توصیه کرد و گفت:این مواد می تواند با آلودگی مقابله کنند.
وی ادامه داد:مصرف سوپ و آش با مواد غذایی تازه و ادویه های مناسب می تواند با خلط آور بودن مخاط دستگاه تنفسی را تمیز کند.
انوشه تاکید کرد: مصرف آب در این روزها بسیار مهم است زیرا باعث دفع مواد آلاینده از بدن می شود.
متخصص تغذیه افزود: ماهی و گردو با داشتن اسید چرب و امگا 3 می توانند از قلب و عروق محافظت کنند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شوند.
وی گفت: افرادی که نمی توانند شیر مصرف کنند می توانند از جایگزین های آن مثل ماست استفاده کنند.
انوشه تصریح کرد: مصرف این موادغذایی می تواند با نشستن مواد آلاینده هوا در بدن مقابله و الگوی غذایی ما را به سمت مصرف غذای سالم هدایت کند.