سیف:
اثربخشی تسهیلات بانکی باید افزایش یابد
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه کمبود نقدینگی تنها مشکل تولید نیست، گفت : اثربخشی تسهیلات بانکی باید افزایش یابد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ ولی الله سیف گفت : تامین نقدینگی برای برخی بنگاهها به هدررفتن منابع بانکی منجر می شود که به معنای تخصیص غیر بهینه منابع محدود تسهیلاتی نظام بانکی است.
وی افزود: تا ایرادها و موانع اصلی فعالیت در اینگونه واحدها برطرف نشود، تامین نقدینگی مانند مسکنی است که اثرش به سرعت از بین می رود و بنگاه دوباره به شرایط اولیه باز می گردد.
سیف گفت: در چنین حالتی تسهیلات بانکی نیز به حجم مطالبات غیرقابل وصول سیستم بانکی اضافه خواهد شد.
وی افزود: خوشبختانه در شرایط حاضر بانک ها با انگیزه مثبت در صدد تامین نقدینگی و سرمایه در گردش مورد نیاز برای بنگاه هایی هستند که به صورت اقتصادی و سودآور فعالیت می کنند و این بهترین و مناسب ترین نوع استفاده از تسهیلات نظام بانکی است که مطمئنا به رشد اقتصادی و اشتغال پایدار برای فرزندان لایق این مرز و بوم منجر خواهد شد.
رئیس بانک مرکزی افزود : برای نمونه افزایش حرارت بدن نشانگر وجود بیماری است ، پزشک سعی می کند ابتدا بیماری را شناسایی و سپس در صدد درمان بر می آید و با مسکن بیماری درمان نمی شود و کمبود نقدینگی برای بنگاه ها نیز این گونه است، تا مشخص نشود، علت عدم کارآیی و کاهش ظرفیت تولیدی یک کارگاه چیست، تزریق سرمایه در گردش تنها معضل را به تعو یق می اندازد.
وی گفت : زنجیره ای از حلقه های علت و معلولی در نهایت می تواند به استمرار تولید و اشتغال منجر شود و یکی از آن حلقه ها سرمایه در گردش است ، تا مسئله اصلی شناسایی و برطرف نشود، تامین نقدینگی و سرمایه در گردش به تنهایی راه به جایی نمی برد.
سیف اظهار داشت : ممکن است، بنگاهی به علت شرایط نامناسب فضای کسب و کار نتواند به صورت اقتصادی فعالیت کند اما چه نهاد و دستگاهی مسؤل نظارت و رفع مشکلات اصلی اینگونه بنگاه ها است؟ آیا نمی توان بخشی از مجوزهای غیرضروری را که وقت و سرمایه و نیروی انسانی بنگاه را تلف می کند، حذف کرد؟ آیا امکان اصلاح فرایندهای نظارتی غیرکارآمد و زائد وجود ندارد؟ چه میزان از مشکلات به تغییرات پی در پی و پرهزینه مقررات مربوط می شود؟
رئیس بانک مرکزی گفت : این موارد و ده ها عامل دیگر باعث می شوند تا هزینه های تولید افزایش یابد و بنگاه نتواند به صورت اقتصادی فعالیت کند و در نتیجه با زیان های پی در پی و کمبود نقدین گی مواجه شده و همه خیال می کنند، تنها مشکل، کمبود منابع بانکی است.
سیف گفت : همچنین ممکن است معضل در درون خود بنگاه باشد و برای نمونه می توان به استفاده از فناوری قدیمی و نامناسب، مدیریت نامطلوب منابع انسانی، عدم آشنایی با نیازهای بازار اشاره کرد.