قلبهایی که با دستهای نیکوکاران دوباره تپیدن گرفت
با تلاش جراحان داخلی و کمک خیران، قلب 40 کودک بیمار پس از جراحی، درمان شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، گروهی از مشاوران بین المللی نیز به دعوت یک بنیاد خیریه برای بهره گیری از بهترین روش های درمانی، به متخصصان داخلی مشورت دادند.
بیمارستان شهید لواسانی دو هفته پیش سوژه شبکه های اجتماعی شد و شاید کورسوی امید برای خانواده هایی که فرزندان آنها بیماری قلبی داشتند، آنهایی که مدت ها بود چشم انتظار رسیدن نوبت عمل برای دلبندشان بودند که هر روز و هر ساعت برای آنها به اندازه یک عمر طول می کشید.
حالا خبر دست به دست میشد که یک تیم بین المللی از متخصصان قلب قرار است به ایران بیایند و رایگان قلب بیمار کودکانشان را جراحی کنند، هر چند اصل این خبر نادرست بود چرا که این متخصصان برای شرکت در یک کنگره علمی به ایران آمدند و هزینه جراحی ها را نیز یک بنیاد خیریه پرداخت می کرد.
حالا دو هفته گذشته و تیم متخصصان بین المللی به کشورهایشان بازگشته اند اما در این مدت چه گذشت؟
سید علی جمالیان رئیس بیمارستان شهید لواسانی می گوید تبلیغاتی که در فضای مجازی و از کانالی غیر مرتبط با بیمارستان منتشر شد مارا با بحران مواجه کرد.
از مناطق مختلف کشور خانواده هایی اغلب کم بضاعت که برخی از آنها حتی هزینه بلیط برگشت به شهرشان را نداشتند با کودکان بیمار به بیمارستان آمدند، بهطوریکه هنوز تیم متخصصان بین المللی به ایران نرسیده بودند حیاط بیمارستان پر شده بود از مردمی که چشم امیدشان به این بیمارستان بود.
وی گفت: این در حالی بود که از سه ماه گذشته ،یک فهرست چهل نفره از کودکانی که قرار بود در این بیمارستان جراحی قلب داشته باشند آماده کرده بودیم، که در کنار کنگره علمی که قرار بود برگزار شود باهمفکری و مشاوره متخصصان داخلی روشهای جدید و بهترین نوع جراحی را با هم در میان بگذارند و قرار نبود هیچکدام از این متخصصان نقشی در جراحی داشته باشند.
جمالیان افزود: این تیم در گذشته نیز چهار مرتبه به ایران سفر کرده بود و در بیمارستانهای مختلف وکنگره های مختلف شرکت کرده بودند اما این بار با اطلاع رسانی نادرستی که انجام شده بود هم مردم و هم مسئولان بیمارستان با بحران مواجه شدند.
وی گفت: به سرعت کمیته ای تشکیل شد که با کمک شهرداری و دیگر دستگاههای مرتبط جایی برای اسکان خانواده هایی که از راههای دور آمده بودند در نظر گرفته شد و تمام پرسنل بیمارستان بسیج شدند که تا جایی که ممکن بود شرح حال بیماران ثبت شود.
رئیس بیمارستان لواسانی افزود: در بین این افراد برخی کودکان که وضعیت بدی داشتند انتخاب شدند و اسامی فهرست قبلی تغییر کرد و اولویت به کسانی داده شد که نیاز فوری به جراحی داشتند.
وی با اشاره به اینکه سالانه درکشور حدود 10 هزار کودک با بیماری قلبی مادرزادی متولد می شوند که 25 درصد انها باید در سال اول زندگی جراحی شوند، گفت: متاسفانه فهرست انتظار در بیمارستانها برای کودکان طولانی است که این زمان طولانی باعث می شود نیرویی که در آینده میتواند موثر و مولد برای کشور باشد یا جان خود را از دست بدهد و یا تمام عمر با معلولیتی زندگی کند که میتوانست در همان سال اول تولد درمان شود.
*بخش جراحی قلب کودکان
در بین بیماران بستری شده از ریحانه 13 ساله که قلبش ریتم نامنظم داشت، تا علی چهار ساله که سوراخ بین بطنی داشت دیده می شد، پدر زهراکه سه ساله بود گفت که برای درمان فرزندش به یک بیمارستان دولتی مراجعه کرده است اما به او گفته اند یک سال و نیم باید در نوبت عمل باشد و وقتی که پزشکان وضعیت دخترش را اورژانسی تشخیص داده اند نوبت چهار ماهه داده اند که باز برای او دیر است بنابراین با تشخیص پزشکان به بیمارستان لواسانی امد و در فهرست جراحی قرار گرفت که با موفقیت در روزهای گذشته این عمل انجام شده است.
خانم ذبیحی هم که از دامغان امده بود می گفت پس از ده روز بستری شدن نوه اش در بیمارستان سمنان به تهران امده است و از طریق شبکه های پیام رسان متوجه جراحی قلب اطفال در بیمارستان لواسانی شده وقتی به این بیمارستان مراجعه کرده با تشخیص ضرورت عمل نوه اش جراحی شده است.
مینای سه ساله نیز که یکسال والدینش به دنبال عمل جراحی قلب او بوده اند بخاطر هزینه 18 میلیونی جراحی و ناتوانایی مالی خانواده، درمانش به تعویق افتاد تا اینکه متوجه می شوند یک بنیاد خیریه برای کمک به این خانوادهها تاسیس شده بنابراین به بیمارستان لواسانی می آیند وبدون پرداخت هزینه ای جراحی می شود.
بروجردی مدیر عامل بنیاد خیریه بانی این کار خیر می گوید هدف اصلی تاسیس این بنیاد گردهم اوردن خیرین برای کمک به کودکانی است که با بیماری قلبی متولد می شوند از این رو با دعوت از تیم بین المللی متخصصان قلب اطفال که متشکل از جراح ،پرفیوژنیست، پرستار و اکوکاردیوگرافیست هستند وپرداخت هزینه سفر انها تصمیم داشته اند تجربیاتی که در عمل های متعدد که در کشورهای مختلف این تیم انجام دادهاند، با متخصصان ایرانی همفکری و مشاوره داشته باشند تا عملهای جراحی موفقی داشته باشند.
وی افزود : برخی بیماریهای مادرزادی در جمعیت کشورما بسیار نادر است اما مثلا در کشورهای پرجمعیت ،که تعداد بیشتری از این بیماری ها دیده میشود و تعداد بیشتری از این جراحی ها انجام می گیرید تجربه بیشتری در انتخاب نحوه جراحی دارند که با تبادل نظر با این متخصصان درکنار تبحر متخصصان داخلی می توان ضریب موفقیت جراحی را بالا برد و دوره نقاهت پس از جراحی را کوتاه کرد.
وی با تکذیب هزینه میلیاردی برای دعوت این متخصصان به کشور گفت :کل هزینه ده روزه این تیم 230 میلیون تومان شده است و در این بنیاد خیریه تقریبا برای هر کودکی که با بیماری قلبی مادرزادی متولد می شود تقریبا 7میلیون تومان در نظر گرفته میشود.
بروجردی خاطرنشان کرد: کسانی که بیمه هستند در بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر لواسانی بهصورت رایگان جراحی می شوند.
بنابراین گزارش، سالانه یک درصد کودکان دنیا با بیماریهای قلبی مادرزادی متولد می شوند کودکانی هم که درکشور ما با نقص مادرزادی قلبی متولد میشوند سالانه حدود 10 هزار نفر تخمین زده می شوند که امکان جراحی نیمی از انها نیز در بیمارستانهای دولتی امکانپذیر نیست، هر چند متخصصان خبره و توانمندی در حوزه جراحی قلب داریم اما باز فهرست انتظار جراحی طولانی است و در بیمارستانهای خصوصی نیز هزینه های جراحی در حد توانایی خانوادههای با در امد متوسط نیز نیست، بنابراین نیاز بیشتر به کمک خیرین است تا بتوانیم نسلی سالم و مولد در آینده داشته باشیم.
حالا بعد از دو هفته از برگزاری کنگره علمی بیمارستان شهید لواسانی با هم فکری و مشاوره تیم متخصصان بین المللی جراحی قلب کودکان و تبحر و تخصص پزشکان ایرانی، چهل کودک با موفقیت جراحی شدند و به سلامت راهی خانه هایی شدند که از این پس در هر طپش قلب شان دعایی برای سلامتی دستهایی که به انها سلامت دوباره بخشیده به آسمان میرود، کسانی هم که به این بیمارستان امدند و نتوانستند جراحی شوند با بررسی و تشخیص پزشکان در فهرست انتظار قرار گرفته اند که بنا برضرورت و نوع بیماری شان، اولویت بندی شده و با آنها تماس گرفته خواهد شد.