توافق استرالیا و آمریکا برای اسکان آوارگان در آمریکا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما مهاجران غیرقانونی که در اردوگاههای بحثبرانگیز استرالیا در جزایر اقیانوس آرام به سر می برند، بر اساس توافقنامهای استثنایی بین استرالیا و آمریکا به آمریکا منتقل خواهند شد.
کانبرا روز یکشنبه این خبر را اعلام و تأکید کرد که تغییری در سیاست بسیار سرسختانه آن در قبال آوارگان ایجاد نشده است.
مالکوم ترنبال نخست وزیر استرالیا یکشنبه گفت: «من می توانم اکنون تأیید کنم که دولت سومین توافق را برای اسکان مهاجرانی که در حال حاضر در اردوگاههای منطقهای هستند، منعقد کرده است. این توافق با آمریکا منعقد شده است.»
استرالیا به نام مبارزه با باندهای قاچاق انسان و ضرورت منصرف کردن مهاجرانی که مسیر پرمخاطره دریایی به سمت استرالیا را انتخاب می کنند، مدام قایقهای حامل مهاجران غیرقانونی را از سواحل خود دور می کند.
مهاجرانی که موفق می شوند خود را به سواحل استرالیا برسانند برای مدت نامعلوم به اردوگاهها در جزیره مانوس، پاپوآ گینه نو، جزیره نائورو یا جزیره کریسمس در اقیانوس هند فرستاده می شوند.
حتی اگر تقاضای پناهندگی این مهاجران موجه تشخیص داده شود، آنها اجازه نخواهند داشت در خاک استرالیا مستقر شوند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ، سازمانهای مدافع حقوق بشر گزارشها برای محکوم کردن شرایط نگهداری مهاجران در این اردوگاهها و «ناامیدی مطلق» ساکنان این اردوگاهها افزایش دادهاند.
مالکوم ترنبال به خبرنگاران گفت: «توافق با آمریکا به مهاجرانی که در نائورو و مانوس هستند امکان استقرار مجدد می دهد.»
وی افزود: «این یک توافق استثنایی است. اولویت ما اسکان مجدد زنان، کودکان و خانوادهها خواهد بود.»
پیتر داتون وزیر مهاجرت استرالیا خاطر نشان کرد این توافق تنها شامل حال مهاجرانی می شود که وضعیت پناهندگی دریافت کردند.
وی همچنین تأکید کرد که این توافق، فراخوانی برای مهاجرت نیست و کانبرا به گشتزنیهای دریایی خود برای عقب راندن قایقهای حامل مهاجران احتمالی ادامه خواهد داد.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد: «در آمریکا، ما موافقت کردیم پیشنهادهای کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل را راجع به مهاجرانی که در نائورو و پاپوآ گینه نو هستند، بررسی کنیم.»
مشخص نیست که این توافق توسط دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا که در دوره مبارزات انتخابات موضع بسیار سرسختانه ای در برابر مهاجرت نشان داد، اجرا خواهد شد یا نه.
ترنبال از مشخص کردن شمار مهاجرانی که مشمول این توافق می شوند، خودداری کرد.
استرالیا سال 2014 توافقی جنجالی با کامبوج، یکی از فقیرترین کشورهای جهان، برای فرستادن مهاجران به جزیره نائورو، امضا کرد.
اما تنها یک عده از آنها پذیرفتند برای همیشه در این کشور زندگی کنند.
کانبرا همچنین توافقی مشابه با پاپوآ گینه نو امضا کرد در حالی این کشور چند ماه پیش تصمیم گرفت اردوگاه مانوس را ببندد.
وزارت مهاجرت استرالیا اوایل ماه اعلام کرد از دو هزار نفر متقاضی پناهندگی، 675 نفر در مانوس و 941 نفر در نائورو وضعیت پناهندگی دریافت کردند.