موسسه زاگبی: پیروزی ترامپ قابل پیشبینی بود
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما مدیر موسسه افکارسنجی «زاگبی» در آمریکا، تاکید کرد بر اساس روند سریع تغییر نتیجه نظرسنجی ها درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در فاصله چند روز تا زمان برگزاری این انتخابات، پیروزی دونالد ترامپ قابل پیش بینی بود.
جان زاگبی در مصاحبه با تلویزیون المیادین، گفت: ابتدا باید نتایج نظرسنجی ها را درک کنیم. من چهل ساعت است نظرسنجی ها را پیگیری می کنم. نظرسنجی ها نتوانستند رای ده درصد از باقی مانده رای دهندگان را به ویژه در ایالت های تعیین کننده، پیش بینی کنند. این ده درصد در روز آخر تصمیم گرفتند از ترامپ حمایت کنند و به همین علت هیلاری کلینتون در انتخابات شکست خورد. به همین علت به هیچ وجه نباید از نتیجه نهایی انتخابات غافلگیر شد.
زاگبی افزود: نتیجه این انتخابات رای سفیدپوستان در برابر رای غیرسفیدپوستان در آمریکا بود. همانطور که پیش بینی می کردیم ترامپ توانست بالاترین درصد آرای سفیدپوستان را در مقایسه با دیگر روسای جمهور آمریکا به دست آورد. با اینکه میزان مشارکت آمریکای لاتینی ها در این انتخابات بی سابقه بود، اما هیلاری کلینتون آرای کمتری از این آنها در مقایسه با باراک اوباما به خود اختصاص داد. کلینتون همچنین در مقایسه با اوباما آرای کمتری از سیاه پوستان آمریکا را بدست آورد. کلینتون در جذب آرای این قشرها در جامعه آمریکا کوتاهی کرد. در هر صورت بر اساس قانون اساسی آمریکا، فردی در انتخابات پیروز می شود که رای شمار بیشتری از الکترال ها را بدست آورد. بنابراین هر فردی که آرای الکترال ها در ایالت های مهم را به خود اختصاص دهد، در انتخابات هم پیروز خواهد شد. هر چند که آرای اکثریت مردم را هم به دست نیاورده باشد. درست است که کلینتون اکثریت آرا در کالیفرنیا و نیویورک را بدست آورد، اما پیروزی ترامپ در تگزاس، فلوریدا، پنسیلوانیا و میشیگان، نتیجه انتخابات را به نفع او رقم زد.
وی درباره علت ناتوانی نظرسنجی ها در پیش بینی نتیجه انتخابات آمریکا خاطر نشان کرد: نقصی در نظرسنجی ها وجود نداشت. در اجرای نظرسنجی ها دشواریهایی مطرح است. تا یک روز پیش از انتخابات هم دوازده تا پانزده درصد از رای دهندگان به ما می گفتند هنوز تصمیم قطعی نگرفته اند و در همان روز انتخابات تصمیم گیری خواهند کرد. به همین علت نظرسنجی های پیش از برگزاری انتخابات، نمی تواند درباره این بخش از آرا قضاوت کند. البته نشانه های بسیار روشنی وجود داشت. نظرسنجی موسسه ما تاکید کرده بود که رقابت بسیار شدید خواهد بود. تا چند روز پس از انتخابات کلینتون فاصله خود با ترامپ را در پنسیلوانیا، میشیگان، کارولینای شمالی به ده درصد رسانده بود، اما تا روز یکشنبه پیش از انتخابات، فاصله بین آنها به دو درصد کاهش یافت. بنابراین در نظرسنجی ها آشکار بود که روند کلی شامل کاهش اختلاف بین کلینتون و ترامپ است و در نهایت ترامپ در روز انتخابات از جلو پیش افتاد. تفسیر نظرسنجی ها هم مستلزم داشتن تجربه و تخصص است. درست است که نظرسنجی ها ایده آل نیست، اما شرایط کلی را ترسیم می کند و در این انتخابات هم موسسه ما احتمال پیروزی ترامپ را پیش بینی کرده بود.